Унапређене економске везе Србије и Саудијске Арабије

Најновије
Извор: printscreen

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету Ханија бин Абдулаха бин Мохамеда Моминаха, нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије, са седиштем у Сарајеву.

Председник Вучић је амбасадору Моминаху захвалио на његовом посвећеном раду и доприносу развоју билатералних односа, а посебно на заинтересованости да буду унапређене економске везе Србије и Саудијске Арабије, за које су констатовали да су,
по свом обиму и квалитету, далеко испод постојећих могућности.

Двојица саговорника су разговарали о конкретним предлозима за сарадњу, а председник Вучић је овом приликом упутио позив пословним људима из Саудијске Арабије да улажу и развијају заједничке пројекте са нашим привредницима.
Амбасадор Моминах је рекао да је сведок великог економског напретка Србије, што је чини добром инвестиционом дестинацијом. Он је изразио интерес за могућу директну авионску линију између Београда и Ријада, која би допринела доласку већег броја саудијских туриста у Србију.

Председник Вучић је овом приликом амбасадору Моминаху уручио писмо, којим краљу Салману честита национални празник Краљевине Саудијске Арабије.

Остале вести