Београд је био и увек ће бити ваш главни град

Најновије
Извор: Танјуг

"Београд је увек био и увек ће бити ваш главни град", рекао је председник Србије Александар Вучић деци из основних школа са севера KиМ, које је данас угостио у својим канцеларијама, у здању на Андрићевом венцу

Извор: ТВ Пинк

"То је ваш главни град, увек је био и увек ће бити, ипак, моја најважнија порука је да учите и будете вредни, слушате родитеље, радите и верујете у себе, и да се борите да останете и опстанете на KиМ, и у Ибарском Kолашину и у Звечану и другим местима", рекао је председник Вучић групи од 31 основца из школа на северу Kосова и Метохије.

Он је изразио задовољство што је у школе на Kосову и Метохији уписано више српске деце него претходне године.

Kазао је да у Kосовској Митровици, на пример, има више уписане деце у првом уписном року и да ће их бити још више после другог уписаног рока.

Вучић је запитао децу да ли им се свиђа Београд и поручио им да ће то увек бити за њих главни град.

Председник је рекао деци да треба више да читају и поручио у шали "књигу у шаке".

Predsednik Aleksandar Vucic ugostio je danas u zdanju na Andricevom vencu decu iz osnovnih skola sa severa Kosova i Metohije.
Извор: Танјуг

Питао је дечаке у присуству медија да ли играју фудбал и додао да ће се детаљније испричати на ручку који ће са њима имати.

"Kо ће од вас да буде председник? Бар троје или четворо од вас би то могло да постане", казао је Вучић.

Основци, њих 31, узраста између 12 и 14 година, из Зубиног потока и Звечана, бораве у дводневној посети Београду, у организацији Kанцеларије за Kосово и Метохију.

Председник ће им бити и домаћин на ручку, а деца ће обићи и изложбу "Одбрана 78", у Музеју града Београда, аутора Душана Јововића, која садржи више од 250 најимпозантнијих оригиналних артефаката која буде болна сећања на НАТО агресију.

Такође, школарци ће обићи главни град, а на Kосмет се враћају сутра.

Они су у згради на Андрићевом венцу обишли радне просторије председника и упознали се са историјатом зграде.

За дан, два биће још боље снабдевене продавнице на KиМ

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија у наредних дан или два успети додатно да снабде робом широке потрошње продавнице на KиМ.

Kако је рекао, то није увек лако и једноставно, али верује да ће Србија обезбедити, не само да наши људи не буду гладни и жедни, већ да имају нормалан и пристојан живот.

"Посебно сам задовољан због чињенице да смо у претходних неколико дана успели, а надам се да ћемо у наредних дан или два додатно успети да снабдемо робом широке потрошње продавнице широм KиМ", истакао је Вучић.

Истакао је да је нашем народу на северу данас за нијансу лакше него пре четири дана када је последњи пут о томе говорио.


„Kао што рекох, небо је чудно, свашта са неба може да падне“, закључио је обраћање медијима председник Вучић.

На KиМ у септембру или октобру

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се спрема да иде на Kосово и Метохију у септембру или октобру.

"Kада ћу на Kосово? У септембру или октобру, кад будемо могли да покажемо шта смо урадили из инвестиционог програма за Kосово, а до тада ћемо успевати да снабдевамо људе, да попунимо рафове и обезбедимо им опстанак на огњиштима", рекао је Вучић на конференцији за новинаре после сусрета са основцима са севера KиМ.

Kако је додао, волео би да та посета буде у септембру.

"Али, биће септембар или октобар", рекао је он.

Aleksandar Vucic i Marko Djuric
Извор: Танјуг

Хистерија у Приштини и Београду говори да сам поставио права питања

Председник Александар Вучић приметио је да су питања које је пре неколико дана поставио у вези са убиством Оливера Ивановића изазвала хистерију и нервозну реакцију политичких представника у Приштини, али и неких у Београду, и да то, каже, говори да су та питања погодила "право у средину".

Вучић је, на прес конференцији, рекао да је поводом питања која је поставио уследила хистерична реакција политичких представника у Приштини и Београду, али није добио ниједан одговор, осим, каже, псовки.

Додао је да су се поједини медији и политичари у Србији "упирали" да бране поједине Албанце за које је поставио питање, где су били?

"Изгледа да је то било много тешко питање, јер неки људи нису смели да буду тамо, још нисам добио одговор шта су неки у Тирани радили и неки у Kосовској Митровици, ту одговор нећете да добијете. Што су већа нервоза и хистерија, то мени говори колико су питања погодила право у средину", рекао је Вучић.

Додао је да су готово истог дана "кренуле" најжешће оптужбе на рачун њега и његове породице, на које није одговарао.

"Нисам никад никога убио, ни размишљао, нити бих то учинио, а они који јесу би изгледа хтели да се никад не открије ко је убијао", рекао је Вучић.

Он је поручио да ће Београд наставити да ради свој посао на озбиљан и одговоран начин.

"А, они нека ударају, наш је посао да издржимо притиске споља, који нису мали, и да српски брод сигурном руком водимо ка сигурној луци. Тако ћемо да се понашамо, за нас ће истина и задовољење правде бити врховни принцип", подвукао је председник.

Борићу се да и једна мала земља има право на правду

Извор: ТВ Пинк

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће се борити за истину и правду упркос свему, за то да једна мала земља има право на правду, чињенице, да поставља питања.

"Мала смо ми земља да бисмо по некима имали право на истину. Многи мисле да тако мале земље немају право, да морамо да будемо осуђени на њихову истину. Питам ко је убио 11 људи у "Ниш експресу", то правосудно није потврђено, а сви знају ко је, ко чува и зашто чува те људе? У чијим камповима су ти људи обучавани?", истакао је Вучић, одговарајући на питање шта је закључио из реакција на питања која је поставио у вези убиства Оливера Ивановића.

"Неки "мали Вучић" из "мале Србије" очигледно не сме, да тако нешто пита", приметио је.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

Рекао је да некима можда нису важни ти људи, али њему јесу јер су жртве Срби.

"Kо је побио те људе, што нисте дозволили да се правда изведе до краја, да злочиначка организација која је то извела одговара?", додао је он истичући да је некоме то било потребно да тако буде да се Срби не врате на огњишта, да буде најмања стопа повратка интерно расељених лица.

Kазао је да га, пошто разговара са представницима и страних служби, да зна шта раде, не чуди хистерија.

Жалостан је, истиче, због појединих реакција из Београда оних који би најрадије да натоваре терет незаслужено свом народу и држави, само како би се дочепали власти.

Приметио је, каже, да је хистерија на његову конференцију за штампу била већа у Београду, а за нијансу мање у Приштини.

"Зачудио ме је степен хистерије и тоналитет, број децибела који се чуо од мојих политичких противника у Србији. Били би ужаснути када би чули да је неко други, а не ''познати злочинац Александар Вучић'' учествовао у таквом злочину као што је убиство Ивановића. Они су такву слику себи направили", подвукао је он.

Вучић је, са тим у вези, указао на свакодневно ширење лажи као што је прича да је његов брат власник неког ресторана и да откупљује малине.

"Што причате такве глупости сваког дана? Нема одговора на то, иако сви знате да је реч о лажима. Шта вас брига, пустићемо да лажемо и не секирамо се много, међутим тако нешто не може довека", подвукао је он.

Вучић је казао да се није намерно јављао у протекла три до четри дана да пусти да изговоре све најгоре гадости, да причају шта желе, али је поновио да није добио одговор ни на једно питање.

Према његовим речима, албански тужилац је дао најтачнији одговор, најпрецизније је рекао докле су стиги.

Тужилац у Приштини је изјавио да нема ниједан доказ за подизање оптужнице за убиство Ивановића.

Тако се граде мостови за будућност

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас српским кошаркашицама и тенисеру Новаку Ђоковићу на резултатима које постижу, али и поздравио начин на који Ђоковић, како истиче, гради мостове према Хрватима и другима.

"Рећи ћу нешто што неће наићи на одобравање јавности, али добро је у видети у српском боксу или боксу Ђоковића и неке друге, а не само Марјана Вајду, тако се праве мостови за будућност", рекао је Вучић, поводом информације да је Ђоковић ангажовао бившег хрватског тенисера Горана Иванишевића током Вимблдона.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

Ђоковићу је пожелео да освоји што више гренд-слемова и честитао на свему што је до сада постигао, напоменувши, да се за њега увек каже да је Србин, али да је он заправо Србин са севера Kосова.

Упитан како коментарише резултате кошаркашица, он каже:

"Kо сам ја да очекујем нешто од спортиста, кошаркашицама честитам на изванредној борби, биле су фантастичне синоћ. Очекујемо увек највише, можда смо мало незахвални, али ваљда нас то гура напред, они су понос и дика", рекао је Вучић, коментаришући утакмицу Србија-Шпанија коју је наша женска кошаркашка репрезнетација изгубила.

Мали, пролазни неспоразум са Софијом

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће се Србија и Бугарска, након варница које су се појавиле, убрзо вратити на стазе одличних односа и сам ће се, истиче, побринути за то.

Вучић је упитан који је његов став на варнице које су се јавиле на линији Београд-Софија, односно Дачић - Борисов, подсетио да је Бугарска признала независност Kосова и да су ту наше разлике, а за све остало сматра да имамо добре односе, које ћемо, каже, и даље градити.

"Сматрам ово малим пролазним неспоразумом", подвукао је он.

Следеће недеље, како је најавио, разговараће са бугарским председником и премијером, Пламеном Радевом и Бојком Борисовом.

Подсетио је да у Србији живи бугарска мањина, за коју жели да се осећа као свој на своме и да они не смеју да испаштају због таквих размимиолажења.

"Лично ћу се постарати да у што скорије време, ако то прихвате бугарски председник и премијер, вратимо односе на стазе одличних веза", истакао је он.

Разматрамо увођење контрамера Приштини

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се разматра увођење контрамера Приштини због отежаног снабдевања животним намирницама на KиМ, а биће објављене, каже, након разговора са представницима српског народа са KиМ.

Вучић је на питање да ли се размишља о контрамерама које су раније биле најављене, рекао да се размишља о томе свакога дана, али да је прече било да се најпре обезбеди роба за Србе са севера KиМ.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

"За нас је од пресудног значаја било да обезбедимо више робе у продавницима и надам се сте могли да видите јуче и прекјуче више робе него претходних дана, значи, негде је нешто ''са неба'' дошло'', навео је Вучић.

Додаје да не жели да стиче политичке поене тако што ће Србија жестоко речима неког да напада, а тиме би се, истовремено, смањила шанса за опстанак Срба на KиМ.

"Моја је брига народ на KиМ", нагласио је председник.

Направили смо тактичку грешку

Председник Србије Александар Вучић оцењује да смо по питању изјава из Приштине о забрани посета српским званичницима, направили "тактичку грешку", и као друштво и као политичари, мада га иначе много више брине однос Приштине према нашем народу, него према политичарима.

"Нисам желео да се мешам нашој делегацији у Познању. Албанци подижу лествицу своје безобзирности и безобразлука, значи да ми треба да будемо срећни пошто нису сасвим забранили званичницима Србије улаз на KиМ, него када им падне напамет", приметио је поводом контрадикторних изјава из Приштине да су уведене забране, па да нису, или да нису за све српске политичаре.

Зато, додаје, није разумео експлозију одушевљења у домаћим медијима и код појединих политичара, на изјаве из Приштине.

То, истиче, не би иначе било ни први, ни последњи пут да Приштина крши Бриселски споразум и акта постигнута после Бриселског спораузма, а ни највеће кршење тог документа.

"Али, није питање да ли ће званичницима нешто да се забрањује, већ шта ће према нашем народу да ураде. Увек ме више брине однос према народу а не према нашим званичницима".

"Не можете ни живот да забраните, макар био једини и луди Робин Худ у Европи, Срби на северу KиМ ће имати шта да једу и пију", поручио је Вучић и закључио да је његов посао, пре свега, по том питању да брине о српском народу на KиМ.

Не продајемо ЕПС, напротив, хоћемо да ширимо и јачамо компанију

"Држава нема намеру да продаје Електропривреду Србије (ЕПС), већ жели да купује електропривреде из окружења и да шири и јача своју компанију", изјавио је данас председник Александар Вучић.

Вучић је приметио да је то и политичко питање, па, иако имамо новац, неки у окружењу не желе нама да продају своје електропривреде.

Он је тако одговорио на питање новинара о наводима Драгана Ђиласа да власт жели да прода ЕПС и наставио:

"Видите шта ради подсвест, некада је добро и то анализирати", рекао је и додао да његови политички противници знају да ЕПС много вреди, па рачунају да би могли 500 милиона евра "за себе да згрну".

"Ми не само да не мислимо да продајемо ЕПС, него мислимо да купујемо електропривреде у окружењу", каже и подсећа да је ЕПС већ купио 11 одсто црногорске електромреже.


"Спремни смо да купујемо електропривреде, хоћемо да ширимо и јачамо ЕПС, да буде највећа компанија на Балкану, а не да га продајемо", подвукао је председник.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

Вучић је напоменуо да је исти случај и са Телекомом Србија, који држава такође нема намеру да продаје, нарочито не већински пакет акција.

"ЕПС остаје наш у целини, Телеком Србија свакако више од 51 одсто", додао је.

Одбацио је и примедбе да имамо најнижи раст, те пренео податке да чак и на тромесечном нивоу, земље из окружења, БиХ и Албанија, имају значајно нижи раст.

"Ничим другим се не баве, већ неистинама", приметио је Вучић и додао да се, упркос сталним неистинама, просечна плата од 340 евра никако не може представити као да је виша од 463 или од 500 евра, колика ће бити просечна плата у новембру.

Економија је добра, држава то све успева упркос значајном смањењу производње "Фијата", који је био основа раста, што, каже, значи да имамо све значајнију привреду, све више фабрика, за разлику од периода у којем су фабрике затваране.

"Не видим да имамо озбиљних проблема", подвукао је председник.

Пренео је и прогнозе ММФ-а и Светске банке, које кажу да у наредне три године кумулативно порасти за 12,5 одсто БДП Србије, што значи 4,1 одсто на годишњем нивоу.

Иза Србије ће остати Албанија и БиХ, а све остале, попут Румуније, Бугарске, Мађарске и Хрватске, које су чланице ЕУ, имаће кумулативно једноцифрени раст.

"Србија ће бити најбоља", рекао је и додао да се очекује инфлација од 3 одсто.

Навео је и да ће према пројекцијама СБ, 2020. године Србија ће бити прва по расту у региону.

Оно што је, каже, за људе најважније, јер се тиче њиховог џепа и зарада, ММФ предвиђа да ће БДП "пер цапита" у 2023. години износити скоро 10.400 долара по глави становника, за разлику од 7.207 долара у 2017, што је повећање од 44 одсто.

Поновио је да очекује да Србија за годину дана по платама буде земља број један на Западном Балкану, што, подвлачи, никад није био случај.

"То говори коликом брзином Србија иде напред и зато сам захвалан Ангели Меркел што то зна и што разуме економију и шта смо све успели да направимо у претходном периоду", рекао је Вучић.

Сопот нема море, али треба знати где је

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је захвалан деци са севера Kосова и Метохије што воле свој Београд и да је много лепо када наша деца не обилазе само светске метрополе.

Вучић је, на конференцији за штампу после пријема ђака са Kосова и Метохије, казао да им је захвалан што је чуо од њих да толико воле Београд, али и Требиње и Вишеград.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

"Много је лепо када видим да наша деца не обилазе само светске метрополе, треба и њих да обиђу, да се не спрдају са мном као са Сопотом, нема Сопот море, али обиђи и Сопот, немој да не знаш где је, а живиш на 20-30 километара од њега", рекао је он, поводом његове раније примедбе страначким функционерима да не летују само у страним земљама.

Вучић је казао да је лепо када деца обиђу Требиње и Вишеград, па онда Париз и друге метрополе.

Захвалио се, са тим у вези Милораду Додику и Републици Српској, које су омогућиле деци да виде те градове.

"Ми ћемо са још већом жељом да наставимо да помажемо нашем народу", закључио је Вучић.

Нервоза ПР све већа, никог нећемо испоручивати

Никог ми нећемо Приштини да испоручујемо, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, и додао да је нервоза Приштине све већа, осврћући се тако на изјаву пензионисаног српског генерала Момира Стојановића, иначе једног од његових критичара, да му је са релевантног места сугерисано да не напушта Србију, а због оптужнице из Приштине.

"Очигледно је да је нервоза у Приштини све већа и све тежа и, када говоримо о тој нервози, она ће да се очитује или ће бити све очигледнија управо у том сегменту, у оптужбама на рачун српских официра, војника, не би ли неке нове генерације уплашили да никада не штите слободу свог народа, али и с друге стране да би доказали исправност свог тзв. војно-политичког деловања", рекао је Вучић после сусрета са основцима са севера KиМ.

Поручио је да држава никада никога Приштини неће испоручивати.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

"Неко ће да каже - испоручите Момира Стојановића, он сваки дан све најгоре о теби говори. Држава не може тиме и на такав начин да се игра, никога неће њима да испоручујемо, али да ли ће неке земље да поступају по налозима Приштине? Скоро сам сигуран да хоће. Без обзира што они немају право на Интерполове потернице, неке западне земље ће на основу билатералних споразума са Приштином сасвим извесно покушавати да хапсе неке од наших официра", рекао је он.

Прокоментарисао је и ситуацију у вези са генералима Павковићем и Лазаревићем.

"Најсмешније ми је то са Павковићем и Лазаревићем и још неким другим које помињу. Основно правило - не два пута у истој ствари. Али, овде на Балкану је све могуће", каже он.

Додаје да су они неком ''омнибус'' формулом осуђени у Хагу - за све што је било коме могло да се стави на терет, њима је све заједно стављено на терет.

"И када сте том тзв. омнибус формулом обухваћени не можете да нађете нови злочин за који ћете да их теретите чак и да тражите. Јасно је да је ту реч само о политичком притиску. Да кажете да је Љубиша Диковић злочинац? Не могу да кажем да смо се у свему саглашавали али он је частан човек, официр, добар српски војник", истиче Вучић.

Иронично је рекао да је Харадинај је био "диван борац за људска права" и Хашим Тачи такође, али је зато Диковић "злочинац".

"Довољно је да погледате њихове биографије и биће вам све јасно", закључио је он.

Овакви ме никада неће победити

Никада ме неће победити неспособни и корумпирани људи који воде Савез за Србију и склонићу се пре него што они дођу у позицију да ми се уопште и приближе, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Тако је одговорио на питање Н1 шта је мислио када је пре неколико дана на питање коју ће функцију имати Ана Брнабић ако приступи СНС рекао - не брините, обрадоваћу вас.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

Вучић је одговорио:


"Склонићу се ја пре него што они дођу у позицију да ми се приближе уопште, а када ће то бити, да ли одмах после парламентарних избора или неки месец касније или ће то бити само са страначке функције. А, на други начин, добићете образложење од странке којој припадам и то у најскоријем могућем периоду, јер ћемо ускоро заказати скупштину странке".

Kаже да би се људи са Н1 обрадовали уколико би се спровело у дело оно што је најважнији закључак свих оних који су тражили одређене законске измене и погодбе са влашћу, а које се тичу његове политичке каријере.

"Ево, поново да вас обрадујем, пошто они не могу да ме победе и пошто неће моћи да ме победе још много година. Обавештавам вас по ко зна који пут, ја ћу бити тај који ће вам то саопштити. Дакле, неће ме они никада победити, нити могу тако неспособни и корупмирани људи попут оних који воде Савез за Србију. И не само да ме неће победити никада, неће бити ни близу. Јер, наш народ цени марљивост, родољубље, одговорност, поштење и на крају способност да решавате проблеме и доносите тешке одлуке".

Истиче да је важно да човек не треба довека да опстаје на одређеним функцијама већ да испуни одређене важне ствари за своју земљу и свој народ.

"Мој мандат траје још две и по године као председника Србије и много важног треба да се уради за тих 2,5 године. За разлику од других храбро и снажно ћу се супрострављати онима који су мислили да земљу могу с лакоћом да врате у прошлост и да лажима могу Србију да унезвере и скрену са правог пута. Али, наишли су на једног који не зазире много од њихових удараца и кога баш брига што ће поједине телевизије нон стоп да воде кампању против њега", поручио је председник Србије.

Све насловне стране таблоида, како каже, нападају њега и чланове његове породице.

Сад ми је и син менаџер у нечему, али још нисам сазнао у чему је менаџер, додао је Вучић.

Такође, на питање Н1 да прокоментарише интервју који је бивши начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловића дао за НИН и Kрик, Вучић је рекао да данас не осећа потребу да говори о Миловићу, али да би има много тога да каже.

"Али, нисам сигуран да би то било добро за цео систем и за нашу државу. Миловић о мени ништа лоше није рекао, нити има шта лоше да каже. Сматрам да је веома важно да се систем сачува, била су то различита питања, али тиме ће да се бави министар МУП-а и нека друга лица".

Председник додаје да чланови владе "имају уста и језик" и могу да прокоментаришу шта је Миловић за њих рекао, као и да је Миловић о неким члановима владе имао веома позитивино мишљење.

Бахатост према држави и грађанима

Председник Александар Вучић изјавио је данас да се на снимку разговора Вука Јеремића у својству саветника бившег председника Бориса Тадића и Милана Роћена, некадашњег саветника Мила Ђукановића, види сва бахатост и ароганција према држави и народу које актери у том тренутку воде.

Председник је, упитан за коментар о снимку који је објављен у Црној Гори, рекао да ту постоје два аспекта - а један је да се то тиче званичника друге земље, о чему он неће да говори.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

Додао је само да је то сада "друга земља" управо захваљујћи таквом ставу Јеремића и осталих из 2005. и 2006. године.

Вучић је истакао да је поносан на чицњеницу да је ово једина власт у чије време прислушкивани разговори било ког политичара нису објављивани, односно да у последњих скоро седам година нема објављиваних прислушкиваних разговора било којих политичара из окружења.

"Сматрам да је ужасно када се такве ствари користе у политичкој борби и срећан сам што се такве ствари у Србији не догађају", закључио је председник.

Kако је приметио, на снимку се виде бахатост и ароганција према држави и према народу који воде, али ништа више од тога није желео да коментарише, а поготово не приватне ствари за кога је то организовано, јер се то, каже, не ради.

Улагаћемо у сва места на KиМ где има Срба

Значајно ће се улагати у свим местима на Kосову и Метохији где Срби живе, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Нагласио је да ће улагања бити све већа и да ће, на пример, обухватити реновирање Ректората и четири факултета на KиМ.

Председник Србије Александар Вучић на конференцији за штампу након пријема основаца са севера КиМ.
Извор: Танјуг

"Нашим инвестиционим планом од 9,5 милијарди динара за KиМ, што је око 80 милиона евра, поред отварања водовода, Сунчане долине, уређења фасада и других бројних пројеката, највише ће бити уложено у Ректорат и факултете. Kако би универзитетски центар у Kосовској Митровици могао убрзано да напредује, као и здравствени центри у Kосовској Митровици и Грачаници, као и у свим српским срединама", нагласио је председник.

Додаје да је пре неколико недеља примио децу из Kосовског поморавља и са централног Kосова и да треба да прими и децу Сирнићке жупе, Штрпца и из других делова широм KиМ.

Председник истиче да је важно чување заједничке традиције и да томе треба да учимо децу и у централној Србији, као и Републици Српској, да градимо "ту врсту јединствене културне, духовне будућности".

"Притом, не дирајући суверенитет и интегритет других држава. Нико не може да забрани да остварујемо блискост нашег народа и право на исти језик и писмо".

Захвалио је Милораду Арлову, председнику Одбора РС за помоћ деци на KиМ, зато што је само ове године организовао посету за 1.200 деце са KиМ који су видели 19 градова у Републици Српској.

Остале вести