Вучић: Нисмо ближе договору, у априлу очекујем померање

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом синоћњег састанка са саветницима немачке канцеларке Ангеле Меркел, да очекује да ће током априла бити нових помака и покушаја из ЕУ да се ствари на терену помере.

Вучић: Циљ кампање да се чују проблеми, већ нешто урађено

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је циљ кампање "Будућност Србије" да чује са којим проблемима се суочавају грађани и казао да је већ нешто урађено, као што је прослеђен новац Петолетки хидраулика, и "Арматури".

Вучић: Потребни су нам храброст и мудрост

Председник Србије Александар Вучић поручио на Сретење да су нам данас потребни храброст да не подлегнемо притисцима споља и одбранимо право народа на опстанак и мудрост да донесемо најбоље одлуке за будућност Србије.

Вучић: Приштина ће повући таксе, али смо платили високу цену

Приштина ће пре или касније повући таксе на KиМ за робу из централне Србије, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић, али и нагласио да је то Србију много коштало.

Вучић Спреман сам на тешке одлуке по питању КиМ

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да није оптимистичан да ће се доћи до коначног решења питања Kосова и Метохије, али да то не значи да му се не нада, те додаје да је спреман на тешке одлуке, али да оне морају бити компромисне.

Вучић и Путин у Храму Светог Саве

Председници Србије и Русије, Александар Вучић и Владимир Путин, обишли су вечерас у пратњи патријарха Иринеја, Храм Светог Саве и симболично поставили коцкице у мозаик са ликом Исуса Христа и потписали се на фреску са његовим ликом.

Вучић: Ништа нисмо тражили, верујем да таксе неће остати

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је информисао званичнике у Бриселу о свему што се дешава на Косову и Метохији, и да ће пут ка дијалогу са Приштином бити отворен када таксе буду укинуте.

Вучић: Нећемо узвраћати, хоћемо да останемо поуздан партнер

Имали смо најаве да у Приштини припремају "излазну стратегију" за ситуацију насталу повећањем царина на робу из Србије, али сада је јасно да не можемо да рачунамо на њихове рационалне потезе

Програмска платформа