Сећање на жртве "Олује"

Најновије
Извор: printscreen

Председник Александар Вучић поручио је окупљенима да показујемо колико волимо свој народ и како нећемо да заборавимо све оно кроз шта су наши Крајишници морали да прођу.

Извор: ТВ Пинк

Нећемо заборавити кроз шта су наши Крајишници морали да прођу

Председник Србије Александар Вучић рекао је окупљенима да показујемо колико волимо свој народ и како нећемо да заборавимо све оно кроз шта су наши Крајишници морали да прођу.

"Када се подсећамо егзодуса и етничког чишћења 250.000 Срба, ми подсећамо себе на то ко смо и куда идемо", поручио је Вучић.

Истакао је да су у наш идентитет заувек уграђене колоне на тракторима.

"Говоримо о ономе идентитету у који су уграђени вечно и Јасеновац и Јадовно, и Пребиловци", рекао је председник.

Не треба рачунати да ће неко да се покаје због злочина над Србима

Вучић је рекао да не треба рачунати да ћемо добити извињење или да ће неко да се покаје због злочина над Србима.

"За њих постоји једна истина - Срби штрче, Срби су непослушни, Срби су непоколебљиви и непокорни, такви нису потребни", рекао је Вучић.

Нећу да се извињавам, хоћу да разговарамо у миру

Председник је истакао је поносан на чињеницу што је у Србији стасала другачија политика, другачија генерација младих људи који хоће поносно и уздигнуто да држе своју српску главу.

"Нећу да се извињавам онима који су убијали десетине и стотине хиљада Срба, хоћу да разговарамо са њима у миру, хоћу да чувам мир, али нећу да газимо по убијеним Србима, нећу да газим по Крајишницима. Никада се као данас није прекрајала историја", поручио је Вучић.

Срамота ме оне Србије која се стидела својих крајишких избеглица

Вучић је истакао да га је срамота оне Србије која се стидела својих крајишких избеглица, која је затварала своје путеве и друмове да их други Срби не би видели, као да има потребе да се стидимо суза наших.

"Никада то више не сме да се понови", поручио је председник.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic secanje na zrtve "Oluje"
Извор: printscreen

Морамо да опростимо, али то можемо само ако памтимo

Вучић је рекао да у забораву људи живе погнутих глава, плашећи се и себе и других.

"Тек када почну да памте могу и да се усправе, могу да се отворе и да живе са собом и другима без сумње и страха. Могу и да опросте, и можемо и морамо да опростимо, али то можемо само ако памтимо, пошто у забораву нема опроштаја ни себи ни другима".

"Нека је вечна слава жртвама Олује. Србија је мајка, а не маћеха. Србија памти, живела Србија", поручио је на крају свог обраћања председник Вучић.

Остале вести