Председник Вучић примио је честитку Џозефа Бајдена

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена поводом Дана државности Републике Србије. У честитки се каже:

„Поштовани господине председниче,

У име народа Сједињених Држава, упућујем искрене честитке Вама и народу Србије поводом Дана државности који славите 15. фебруара.

Током последњих неколико година, Србија и Сједињене Државе су заједно радиле на диверсификацији извора енергије и јачању економске сарадње стварајући бољу будућност за наше грађане. Заједно морамо да наставимо да подржавамо народ Украјине и позовемо Русију на одговорност за њен неправедан и ничим изазван рат против Украјине. У години која је пред нама, Сједињене Државе ће наставити да подржавају пут Србије ка приступању Европској унији и дијалог о нормализацији односа са Косовом под окриљем ЕУ. Поздрављамо Вашу подршку предлогу Европске уније о нормализацији, који ће допринети стварању мирније и просперитетније будућности региона.

Радујем се даљем јачању партнерства наших земаља и пријатељства наших народа“, наводи се у честитки председника Бајдена.

Остале вести