Србија више није џак за ударање

Најновије
Извор: Принскрин

Председник Србије Александар Вучић ексклузивно за Kурир телевизију говори о кључним порукама које је спремио за учеснике Четвртог демографског самита у Будимпешти, о тренутној кризи на Kосову и Метохији, променама у СНС, односима у региону и другим актуелним темама.

Извор: Курир

Вучић је рекао да ће на Самиту у Будимпешти говорити о наталитету у Србији и нагласио да Србија мора да направи већи скок.

"Београд расте захваљујући миграцијама али су нам села пуста, како год да окренете имамо много проблема по том питању", рекао је Вучић и истакао да се помак види у најсиромашнијим општинама а да је најгора ситуација у Београду.

"Морамо да помогнемо и онима који не могу да имају децу", рекао је Вучић.

Говорећи о ситуацији на северу Kосова и Метохије, председник Вучић је рекао да са Лајчаком и Борељом увек разговара али да није суштина у томе да ли ћемо да реагујемо лоше него да решимо проблем.

"Шта је то Србија урадила, о чему да разговарамо? Они су опет померили границу и иду политиком свршеног чина. Немојте да губите време, не постоји та сила која ће да ме натера на то. Пре тога морате да испоручите Заједницу српских општина", рекао је Вучић.

Он је упитао Приштину што хапси Србе, где је ту право, где је ту правда.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija vise nije dzak za udaranje
Извор: Принскрин

Председник је рекао да рекао да Kвинта не зна шта да предложи, јер је оно што су понудили одбио. Он је рекао да Приштина на силу може да скида таблице, али да за то неће добити пристанак Србије.

"РОСУ јединице су малтретирале људе, а ми смо били фини", рекао је Вучић.

"Шта вам је то Србија згрешила, упитао је председник Србије и нагласио да Србија не ради ништа што није у складу са Бриселским споразумом. Шта се то догодило на Kосову а да је ЕУ осудила, шта год да се догоди, ми смо криви", рекао је Вучић, истичући да Србија жели да води мирну политику.

"Србији је довољно да расте економски, али како то да сви имају право на самоопредељење само Срби не, кад то кажем у ЕУ настаје пакао", рекао је Вучић и рекао да у ЕУ не постоје принципи.

Председник је поновио да је спреман да иде на разговоре у Брисел али да није оптимиста и подсетио да се Бириселски споразум не испуњава.

Председник је рекао да САД мисли исто што и Европљани али су сада били коректни.

Говорећи о нападу председника Хрватске Зорана Милановића, Вучић је упитао што то Милановић каже у петој години његовог мандата.

"Зато што се изненадио снажном напретку Србије, онда је Вучић постао зликовац", рекао је Вучић.

"Зашто данас 122 текста у хрватској штампи, забринути су јер нема више њихове пуне доминације на Балкану, као што је било за време неких других председника Србије. Ја њима не желим да увредом узвраћам на увреде", рекао је Вучић.

"Србија више није џак за ударање, не могу да рачунају на сигурну мрежу криминала, и ја сам задовољан због тога", рекао је Вучић.

Председник се осврнуо и на нападе на његову породицу.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija vise nije dzak za udaranje
Извор: Принскрин

У Хрватској је наиме у медијима говорено и да је он свом сину дао им Вукан, по сину Стефана Немање, јер то показује да жели да оснује нову династију.

И Данило и Вукан ће са поносом да носе своја имена, неће их мењати, рекао је Вучић.

Председник је говорећи о Српској напредној странци рекао да ће бити значајне промене, да ће 50 одсто чланова Главног одбора бити нови људи.

"СНС никада не сме да се претвори у странке које су изникле из Демократске странке" , рекао је Вучић.

Он је рекао и да ће на високом нивоу у страници и у Председништву, бити промена, да ће 40-50 одсто чланова бити замењено.

"Морате да имате нову енергију и снагу", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су чланицу СНС Невену Ђурић у ТВ емисији напали јер је показала енергију и страст, показала да живи политику, јер их је називала дилетантима.

"Показала је такву енергију и подсетила ме на време када сам ја био млад пре 25 година, али је паметнија и боља од мене", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише колумну Владимира Ђукановића у Kуриру, Вучић је рекао да Ђукановић има дечачку енергију, да је поштен и частан човек.

Председник Вучић осврнуо се и на јучерашњи наступ посланице СНС Невене Ђурић н РТС-у.

Напали су Невену Ђурић то дете је најталентованије које сам видео у политици у последњих 20 година. Kад је неко млад, имаће понекад нервозније наступе и правити грешке, али оно што је она показала је нешто због чега ми се вратио осмех на лице.

Показала је огромну страст и преданост, то је за владајућу странку скоро немогуће.

Показала је такву енергију и срчаност која ме је подсетила на време када сам ја био млад, али је она паметнија и боља од мене, рекао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija vise nije dzak za udaranje
Извор: Принтскрин

Видео сам нешто што дуго нисам видео, то не може да се научи на памет, мораш да се бориш за сваки секунд. Видећете у будућности, то зависи од њеног рада, ако буде марљиво радила, биће веома важна у наши земљи.

А лоши коментари су зато што су то осетили да се појавио неко млад, ко их је растурио. Kо се разуме у политику, зна ко може да успе, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се и на нападе из Хрватске, међу којима је и на његову породицу.

У Хрватској је наиме у медијима говорено и да је он свом сину дао им Вукан, по сину Стефана Немање, јер то показује да жели да оснује нову династију.

И Данило и Вукан ће са поносом да носе своја имена, неће их мењати, рекао је Вучић у интервјуу Kурир телевизији.

Остале вести