Никада више без снажног и победничког одговора

Најновије
Извор: Танјуг

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је Србија остала непокорена и данас, кличе слободи, постаје све јача и више никада неће страдати на начин као што је страдала 1999. године.

Вучић је, на обележавању 18 година од почетка НАТО бомбардовања код моста у Грделичкој клисури, рекао да је на данашњи дан почела најбруталнија агресија у историји људске цивилизације и ужасан поход највеће војне алијансе свих времена на малу, али целим својим постојањем - велику земљу.

"Сачували смо понос и достојанство српског срца, једна мала земља остала је непокорена и данас, јасније него икада, кличе лепој слободи и својој лепој и најлепшој Србији" поручио је Вучић.

Србија неће тражити да буде део алијансе која је разарала нашу земљу и убијала децу нашу, нити ће бити део неке друге алијансе.

"Никада се више неће поновити агресија на нашу земљу, на коју нећемо имати јасан, снажан и победнички одговор" поручио је премијер.

Хоћемо да односи са НАТО буду пристојни, да сачувамо животе људи на Косову, рекао је премијер.

Извор: Танјуг



"Само хоћемо да будемо своји на свом, имамо свој мир и слободу и никоме нећемо дозволити да дирне у слободарски дух нашег народа", рекао је Вучић.

Он је истакао да је више пута рекао да је Србија снажнија него што је била и да ће бити још јача, из дана у дан.

"Више пута сам рекао да се неће поновити Бљесак и Олуја, а ни агресија на нашу земљу на коју нећемо имати јасан, снажан одговор", рекао је Вучић.

Наводећи да данас постајемо пунолетни и да никада нећемо заборавити оне који су дали своје животе за Србију, Вучић је рекао да се данас у Србији рађа 227 деце сваког дана, да ће за 18 година и они постати пунолетни и поносни на генерацију која је бранила своју земљу.

Како је рекао, пре 18 година почео је трагичан рат у којем је 19 земаља имало потребу да покаже да је богатије и јаче од наше мале али поносне земље.

Додао је и да су бацили по три килограма бомби по сваком од нас, више од 1150 авиона са 30.000 налета је бомбардовало Србију, а потрошили су тачно онолико пара, како су сами израчунали, колико би било довољно да се прехрани 80 милиона људи.

"Скупа је то била сахрана коју су за нас припремали - скупа за њиих, али и за нас" рекао је премијер.

Претрпели смо, каже, штету од око 130 милијарди долара што је више и од оне у Другом светском рату, а погинуло је 2000 цивила и више од 1000 војника и полицајаца за три месеца убијања и бомбардовања.

Вучић је подсетио и да је објашњење НАТО пилота било да није видео воз од дима који је проузроковала прва ракета испаљена на тај исти воз.

Извор: Танјуг



"И шта ми данас да кажемо о бомбама и ракетама које су усред Европе направиле дим да читав народ, српски народ, постане невидљив", упитао је Вучић.

Он је рекао да је Србија већ све рекла, зато што је, како је истакао, 24. марта 1999. у Србији рођено 172 деце, и зато што је онда сваки дан до 10. јуна рођено готово исто толико, "да би на крају, тих рођених у нестајању било тачно 14.391".

"Та деца данас постају пунолетна и ми сви заједно са њима постајемо пунолетни. Читава Србија данас, у дане жалости, слави пунолетство, пунолетство свог поноса, свог достојанства и свог храброг срца. Слави Србија што је успела, преболела, положила испите, сазрела и што може само напред", рекао је Вучић.

Хоћемо да односи са НАТО буду пристојни, да сачувамо животе људи на Косову, рекао је премијер.

"Само хоћемо да будемо свој на свом, имамо свој мир и слободу и никоме нећемо дозволити да дирне у слободарски дух нашег народа", рекао је Вучић.

Вучић је претходно, заједно са породицама страдалих у возу који је погођен НАТО пројектилима у тренутку док је прелазио мост, положио венац и одао почаст свим жртвама страдалим у НАТО агресији.

Остале вести