НАЈНОВИЈЕ

Вучић са послаником Државне Думе Руске Федерације Сергејом Железњаком

Председник Србије Александар Вучић примио је данас посланика Државне Думе Руске Федерације Сергеја Железњака и професора Универзитета Ломоносов из Москве Олгу Зиновјеву, са којима је разговарао о билатералним односима двеју земаља, као и о различитим регионалним и међународним питањима.

Извор: Танјуг

Председник Вучић је истакао да је за односе Србије и Русије важно да одржавају континуирани дијалог на свим нивоима, који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит. Председник Србије је захвалио на принципијелној подршци Русије кад је реч о Косову и Метохији, посебно у међународним организацијама. Он је указао и на то да је Србија, као независна и војно неутрална земља, за спољнополитички приоритет изабрала евроинтеграције, али да то не сме и неће да поремети добре односе са Русијом. Констатовано је и то да су добри политички односи основа унапређења економске сарадње двеју земаља, за шта постоје велике, а недовољно коришћене могућности.

Извор: Танјуг

Председник Србије захвалио је на томе што је Русија на прошлонедељном свечаном пријему поводом инаугурације имала делегацију на високом нивоу, што сведочи о значају који руски државни врх придаје односима са званичним Београдом.

Извор: Танјуг

Током разговора о регионалним и међународним питањима истакнут је значај одговорне политике коју Србија води на Западном Балкану ради одржавања мира и стабилности и подстицања сарадње.

Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе
Заједно Грчка, Бугарска и Србија нису само три пута, већ десетоструко снажније, него када иступају појединачно
Наша земља неће одустајати, под било чијим и било каквим притиском, од својих традиционалних пријатељстава
Ми имамо само једну земљу, немамо резервну отаџбину и за њу треба увек да будемо спремни и да је заштитимо, сачувамо и одбранимо од свих изазова
Видовдан не сме да остане само мит, већ мора да постане наша јасна историја

Остале вести