Србија иде напред, то не може нико да заустави

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.

Извор: ТВ Пинк

"Задуживање на тржишту капитала биће неупоредиво повољније. И то је један изузетно добар сигнал за цео свет у каквој се ситуацији Србија налази. То је, како бих рекао, значка да играте лигу шампиона или да играте прву лигу. Мораћемо још много да радимо, да напредујемо, да даље побољшавамо наш кредитни рејтинг унутар прве лиге. Али ово је један чудесан резултат", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је Србија добила инвестициони кредитни рејтинг као једина земља кандидат за чланство у Европској унији.

"Србија је данас једина земља кандидат за чланство у Европској унији која има инвестициони рејтинг и изједначили смо се по свом инвестиционом рејтингу са Румунијом и Мађарском, што је за нас у оваквим условима готово невероватно", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је Турска имала инвестициони рејтинг од земаља кандидата 2012. године, али да га је у међувремену изгубила, због не тако одговорног вођења јавних финансија.

Председник Вучић је истакао да је и Србији 2012. године смањен кредитни рејтинг због онога што је радила претходна власт у периоду од 2008. године до 2012. године.

"Негде у лету 2012. године нам је смањен кредитни рејтинг. После тога смо четири степеника расли до овде. Знате ли колико су тешки ти степеници? Јер ту имате и полу-степенике", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је нагласио да је добијање инвестиционог рејтинга изузетно добра вест за грађане наше земље.

"Толико добра вест да сви они други који ишчекују лоше вести за нашу земљу су је у потпуности прећутали. И зато сте могли да видите у нашем окружењу једно невероватно гласно ћутање, јер немогуће је да имамо све њихове приче о диктатури, аутократији, неспособном режиму који вара и лаже и Потемкинова села продаје народу и да ми сада будемо први и једини који добијамо инвестициони рејтинг", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

Истакао је да ће новац на тржишту капитала за нашу земљу бити јефтинији.

"То значи да постајемо привлачнија земља. Ми ћемо већ сутра видети прве ефекте, моћи ћете на тржишту капитала то да видите. Али постајемо привлачнија земља за инвеститоре. Рецимо неке компаније, највеће из Јапана, неће да долазе. Овде су код нас "Nidec", "Toyo" и друге, али многе друге нису желеле да узму у разматрање долазак у једну земљу која нема инвестициони рејтинг", рекао је председник Вучић.

"Жеље" министара биће скресане за 3,5 милијарди евра

Председник Вучић изјавио је да ће у циљу очувања стабилности јавних финансија бити смањене "жеље" министара у влади за укупно 3,5 милијарди евра.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

"Ја ћу вам само навести један пример. Када водите тако јасну и добру фискалну политику, данас смо имали, да бисмо сачували овакву стабилност јавних финансија, дуг и тежак разговор министар финансија и Милош Вучевић и ја и пошто они нису могли да се одлуче, морао сам да им помогнем да скинемо 3,5 милијарди евра жеље и честитке наших министара, зато што би то уништило земљу", рекао је председник Вучић.

Истакао је да би свако од министара, како је рекао, хтео да буде што је могуће бољи министар, да се што више слика, али да би то уништило земљу.

"И то питајте сваког из финансија, то ће вам рећи. Пошто нико други не сме то да им каже, онда сам морао ја то све да скрешем, тако да ће они да објасне да сам ја крив за све, и то је то", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да је у Србији животни стандард од 2012. године до сада порастао објективно за 40, 50 до 60 одсто, да је кумулативно инфлација износила 82 одсто, а разлика у платама око 120 одсто.

Имамо стопу јавног дуга 46,4 одсто БДП, није била нижа последњих година

Председник Вучић оценио је да јавни дуг не представља проблем за Србију и навео да стопа јавног дуга износи 46,4 одсто у односу на БДП, што значи да та стопа није била нижа у последњих неколико година.

"Никада нам ниже није био јавни дуг у последњих, не знам колико година, имајући у виду снагу наше економије. Дакле, ми не уништавамо будућност људи. И сад, оно што је важно, то је да морамо да држимо то под контролом, на сваки могући начин. И мислим да ћемо то успети", рекао је председник Вучић.

Говорећи о инвестиционом кредитном рејтингу који је Србија добила, председник Вучић је нагласио да је задовољан што се то догодило баш 5. октобра, на 24. годишњицу петооктобарских промена.

"Петог октобра, уз једну позитивну ствар која се догодила, то је да се Србија отворила према свету, дошло је десетине негативних, ужасних ствари", рекао је председник Вучић.

Додао је да су политичари који су извели петооктобарске промене донели Србији "потпуну националну, државну и економску пропаст".

"У националном, државном и економском смислу су нам земљу уништили. У државном смислу довели су нас до тога да изгубимо заједничку државу, да дођемо до државне заједнице са Црном Гором. Нису ништа учинили да помогну нашем народу да се избори за опстанак Државне заједнице и отишла је и Црна Гора. А знали су да је то предуслов, и због резолуције 1244, и због других ствари, да се "Косово" отцепи од Србије. Дозволили су пре тога и погром 2004. године", рекао је председник Вучић.

Подсетио је да је у време те власти 2008. године проглашена независност тзв. "Косова", као и да је у том периоду изгубљено 500.000 радних места.

"И јуче, после 24 године, баш на 5. октобар, ми добијамо инвестициони рејтинг. Као нека и божија награда и награда за сав труд и рад, и за исправљање свих кривих Дрина које су нам остављене. И да имамо земљу која, не само да није изолована, већ је високо поштована на свим континентима. Са нама сви разговарају", рекао је председник Вучић и подсетио на велики број посета страних државника за време док је био председник Владе и председник државе.

Повећање плата просветарима биће 50 одсто веће него осталима

Председник Вучић изјавио је да ће просветарима повећање плата бити за 50 одсто веће у односу на све друге у јавном сектору.

Председник Вучић је рекао да је на крају донета таква одлука, као и да ће оно што је раније обећано бити испуњено у року од годину дана.

"Али то што ће сад неко да демонстрира, да постигне нешто неће. То се постиже разговорима и дијалогом, али ту смо ми направили једну грешку, зато што смо обећали нешто што нисмо били у стању да испунимо. И зато ти људи су у праву, говоримо о просветарима и заслужују извињење. Али то ће бити завршено већ у року од година дана, сасвим сигурно. Тако да, можда са малим закашњењем, али ће бити урађено", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

Мислим да су то све добре вести, додао је председник Вучић.

Председник Вучић је говорећи о расту плата у Србији рекао:
"Значајно је већи животни стандард. Навешћу вам примере. Плата наставника у динарима је била 44.000 у 2012. години, а сада је 97.000. Са ових 12 одсто повећања биће 97.083. Плата учитеља и разредног старешине ће бити сада 103.879. То је основна плата. Дакле, да ли је то довољно, да ли је то добро? Па није никада. И то је добро да није никада. Добро је да ствари гурамо напред. Добро је да људи желе и да осећају да је држава снажна и да држава жели и хоће више. Само што морамо да будемо фер према себи".

Крај 2027. године дочекаћемо са БДП-ом од 103 милијарде евра

Председник Вучић изјавио је да ће Србија крај 2027. године дочекати са бруто домаћим производом од 103 милијарде.

Председник Вучић је подсетио да смо 2012. годину дочекали са 33, односно 34 милијарде.

"Да вам кажем, ми 2027. године завршавамо са 103 милијарде БДП. То није нормално. То су фантастичне, нису чак уобичајене и нормалне тако брзе промене и тако огроман раст за једну земљу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је то рекао на констатацију да су, између осталог захваљујући и "EXPO 2027", предвиђања да ће се реални БДП Србије повећати за четири одсто наредних неколико година.

Споразум са УАЕ од великог значаја за Србију и њене грађане

Председник Вучић рекао је да је Свеобухватни споразум о економском партнерству између Србије и Уједињених Арапских Емирата, који је потписао са председником те земље шеиком Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном од огромног значаја за Србију и њене грађане.

Председник Вучић је рекао да тај Споразум представља основ за сарадњу у бројним областима, од производње, до извоза у ту земљу и увоза у Србију из ње.

"Када, на пример, направе дронове који су за нас, можемо да их добијемо по убрзаној процедури. Можемо да започнемо заједничку производњу хране, да оснујемо заједничке прехрамбене комбинате, да све што извозимо, извозимо прво у Емирате", рекао је председник Вучић.

Истакао је да ће резултати Споразума бити видљиви у будућности, као што ће бити видљиви и резултати сарадње са Народном Републиком Кином, те ће Србија, примера ради, извозећи без царине, имати предност од 35 одсто у односу на француске винаре.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

"Ако та маржа није довољна, онда не знам", рекао је председник Вучић.

Говорећи о пријатељству са бин Заједом, председник Вучић је рекао да га је упознао у Абу Дабију док је био министар одбране и навео да није знао о колико моћном човеку је реч, као и да му је он нудио помоћ.

"Помогао нам је 2014. и 2015. године, када нам је по најнижој каматној стопи дао новац, чиме смо уштедели стотине милиона евра", рекао је председник Вучић.

Говорећи о јучерашњем сусрету са Заједом у својој породичној кући, председник Вучић је рекао да му је гост признао да је "срећан што се нису упознали 1998. или 1999. године, јер би направио највећу штету за Емирате, будући да би се можда супротставио и НАТО-у".

"Он је у стању да и највећој сили каже да напусти одређену базу. Емирати у залив уводе 600 борбених авиона, Зајед је у стању да каже председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену и председнику Русије Владимиру Путину све што мисли, а имао је и блиску сарадњу са кинеским председником Си Ђинпингом", рекао је председник Вучић.
Додао је да је пратио Заједа у његовом односу према Кини, будући да је Зајед неко ко веома добро разуме светску политичку сцену.

"Његове савете радо примам и користим и срећан сам што имам део његове памети", нагласио је председник Вучић.

Очекујем у наредних 48 сати жесток одговор Израела, сукоб утиче на цену нафте

Председник Вучић изјавио је да у наредних 48 сати очекује жесток одговор Израела, то јест напад на иранска постројења, као и да тај сукоб већ има утицаја на цену нафте у свету.

"Очекујем у наредних 48 сати жесток одговор Израела, ако је одговор како год хоћете и напад на иранска постројења, не само либанска, управо да би показали да 7. октобар више не сме и не може никад да се понови", рекао је председник Вучић.

Рекао је и да се тај сукоб већ одражава на цену нафте и да наша земља мора о томе да брине.

"Зато што повећана цена нафте неће у скорије време, али у неком дужем временском периоду свакако хоће значити и промену неких других цена. Говорим о целом сету. А сад, да ли Американци смеју да дозволе то? Ја мислим да не, пред изборе. Јер то је онако Трампу кеца из рукава", рекао је председник Вучић.

Говорећи о нападу Израела на Либан, председник Вучић је оценио да је премијер Израела Бенјамин Нетанјаху видео да су му се нагло отвориле карте да то уради.

"Зато што је из Либана дошло више напада на север Израела који су њему дали прилику да Американцима ствари предочи на другачији начин. У самим Сједињеним Државама имате поделу, имате дубоку администрацију Стејт департмента, која је углавном на палестинској страни и припада демократском естаблишменту и која жели да се заустави Нетанјаху и Израел. Али имате Белу кућу, која је и данас веома снажно уз Нетанјахуа и која ће увек бити уз Израел и бити доминантнија", рекао је председник Вучић.

Додао је да Нетанјахуова одлука нема везе са предстојећим изборима у САД, већ, како сматра, Нетанјаху је угледао своју историјску прилику да реши све израелске територијалне и друге проблеме, јер Нетанјаху не може знати каква ће ситуација у наредних десет година бити у САД и ко ће тад бити на власти.

"Ја мислим да је то његов мотив. Да ли се то свима свиђа? Наравно да се не свиђа. Иран има другачији мотив, Иран се поставља као заштитник свеукопног муслиманског становништва, јер сви други ће да дају јаке изјаве, на крају једино ће они који су уз Иран да се стварно супроставе Израелу. Неће то да раде неке друге исламске земље, које могу да буду једнако велике колико Иран. Једини ко има храброст и да то уради, то је Иран. Врло компликована и тешка ситуација. Пријатељи су нам и једни и други. Надамо се да ће се то зауставити", рекао је председник Вучић.

Оценио је да ће ситуација у Украјини ићи у све тежем смеру за запад, уколико се развије сукоб на Блиском истоку, јер ће улагања запад за Блиски исток бити, по његово мишљењу, десетоструко већа, да би се Израел сачувао и одбранио, што би Русима омогућило лакши продор.

Председник Вучић је оценио и да би рат у Украјини био завршен у случају победе кандидата републиканаца Доналда Трампа на предстојећим америчким председничким изборима, а додао је да верује да би и кандидат демократа, Камала Харис, морала нешто да уради да заустави тај рат уколико победи.

"Ма како то блесаво звучало, мислим да рат у Украјини више никоме не одговара на свету, баш никоме", рекао је председник Вучић.

Према његовом мишљењу, Украјина ће имати тешку ситуацију са струјом следеће зиме и како је навео, сви вишкови електричне енергије Румуније, Молдавије, балтичких република, Пољске ће ићи за Украјину, што ће повећати цену струје.

"Срећом, Б3 комплекс у термоелектрани Костолац је почео да нам ради, остају још три недеље неких провера и то ће нам помоћи да преживимо, али много проблема има - ратови морају да се завршавају", рекао је председник Вучић.

Додао је да се плаши распиривања великих сукоба и да брине о својој земљи и ономе што ће Србији да се догоди у тим случајевима.

"Мали је број људи светских државника, који данас желе да сагледају стварну истину. Видим да се у Европи ствари полако мењају, што пре се промене, биће боље. Да разумеју шта је реалност, шта је рационалан приступ, шта је озбиљан и одговоран приступ. Али да ли ће то бити довољно, плашим се да не. Надам се само да ово на Блиском истоку неће да ескалира до краја", закључио је председник Вучић.

У Србији је постојао модус операнди за пљачкање банака

Председник Вучић подсетио је да су у време бивше власти у Србији постојале банке које су служиле за пљачку народних пара и да је постојао модел (модус операнди) по којем је то рађено.

Постајао је и модус операнди за пљачкање банака и народних пара, рекао је председник Вучић и појаснио како је управо изгледао тај модус операнди за пљачкање Србије.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

"Дође министар из највеће странке, тадашње Демократске странке и каже "ја ћу теби, пошто си велики бизнисмен, да дам 20 милиона евра, ти ћеш мени да донесеш 5 милиона у кешу, али ти нећеш да даш никакав колатерал за то што си узео", рекао је председник Вучић и додао да онда ти који добију новац, не гарантују ни са чим.

"Гарантују непостојећим кабаницама и кишобранима и после шест месеци кажу узмите кабанице и кишобране, пара нема. Паре су поделили између себе. То је био модус операнди пљачкања Србије", рекао је председник Вучић.

Брза пруга Нови Сад - Суботица биће пуштена 24. новембра, важан пројекат за Србију и Мађарску

Председник Вучић рекао је да ће до 24. новембра бити пуштена и завршена брза пруга од Новог Сада до Суботице и да је то важан пројекат за повезивање са Мађарском, али и за даље повезивање са Европом.

Председник Вучић је рекао да је, упркос проблемима који су се јавили са мађарске стране, уверен да ће до 24. новембра бити завршена и пуштена у саобраћај пруга од Новог Сада до Суботице.

"Хоћемо, решиће то наши мађарски пријатељи. Ми смо били мало бржи, инсистирали смо и завршили пројекат. То је важан пројекат за Србију и Мађарску. То је важан посао и неће бити лако да издржимо све ове пројекте, јер то много кошта. Када радите банатску пругу то кошта милијарду, па рачунајте какав је то проблем, али до сада смо издржавали.

Важно је да до "EXPO 2027" све завршимо и то мења слику Србије на боље и представу о нашој земљи", рекао је председник Вучић.

Додао је да је од 2000. године до 2012. године изграђено нула километара пруге, док је сада уобичајено када се говори о отварању нове пруге.

Говорећи о пројектима везаним за железничке пројекте са Хрватском, председник Вучић је рекао да ми желимо да радимо са њима и да се и код њих појавило у скорије време интересовање за овај вид сарадње.

"Наш главни пут је преко Мађарске до Беча, али ће да се ради и пруга до Шида, да буде брза пруга, да се спојимо и са Љубљаном и Загребом. То је важан посао за нас и то је добро за наше фирме и компаније", рекао је председник Вучић.

Додао је да се то раније нудило Хрватима, али да нису били заинтересовани, док се то сад променило.

"Немојте да сметнете са ума да смо отворили и направили најмодернију железничку станицу, у овом делу Европе на Прокопу. Урадили смо нешто о чему се причало 30 година, направили да имамо возове који су најбољи, најмодернији и најлепши. Изненадио сам се - доносе вам зиро колу, фанту, не стигнете да попијете и стигнете у Нови Сад. Све је чисто и уредно, као да сте у Швајцарској", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да су имали проблема са крађом каблова са људима који су то продавали као секундарне сировине и да је то успоравало возове, да су их ухватили, али да је тешко да се сви ухапсе и нађу.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

"Успоравало нас је то и ишли смо 160 километара на сат, од данас поново иде 200 километара на сат воз од Београда до Новог Сада. Немогуће је да све надзирете, хватали смо групе лопова и сада се то значајно смањило", објаснио је председник Вучић.

Председник Вучић је говорио и о новој аутобуској станици у Београду, која је измештена на Новом Београду и рекао да ће то смањити гужве у граду, али да опозиција и даље оспорава шта ради актуелна власт.

"Видите, то је оно о чему сам говорио. Они ће за седам или осам година да причају како је Вучић продао НИС, као што је Ђилас рекао. Причаће да су они градили Београд на води и да смо их ми ометали, дакле они су уништили возове. Уништили су железничку станицу, ми изградили нову, подигли све, они и даље, мисле да то не ради. Јер у њиховим лажним вестима на дневном нивоу то не постоји, јер све што ми кажемо је неистина, а свака лаж коју они изговоре је истина", рекао је председник Вучић.

Навео је да опозиција не верује да постоји Прокоп и нова БАС станица, и да је како је навео "диктатор и аутократа" то урадио.

"Већ је војска била савршена у њихово време, када смо топили тенкове и продавали стреле за 156 долара, нисмо имали ништа од савременог оружја и оруђа, а од летелица смо имали два мига", рекао је председник Вучић.

Додао је да део људи, због сопствених лажи, не види шта је све урађено.

Борим се за слободу и независност Србије, то је најтежа политика

Председник Вучић рекао је да политичари морају да се боре за своју земљу, као и да се он бори за слободу и независност Србије што је најтежа политика.

Председник Вучић је, коментаришући писање листа Политико који поздравља његову конзистентну политику када је реч о неувођењу санкција Русији, рекао да то није једноставна политика, али да не жели да води политику онако како диктира Запад.

"Немам проблем са речником Запада, али кад нас обавезују са санкцијама не желим да водим ту политику", рекао је председник Вучић.

Подсетио је да сутра путује у Хамбург, где га очекује састанак са немачким канцеларом Олафом Шолцом, у оквиру Конференције о одрживости, након чега долази у Тиват, где ће учествовати на Самиту Брдо-Бриони процеса, као и да ће "видети шта ће радити у вези са "форматом југоисточне Европе у Дубровнику".

Оценио је да ће то бити тешка недеља за све, јер ће председник Украјине тражити увођење санкција Русији.

"Видео сам текст Декларације, тражиће да уведемо санкције Русији. Биће нам тешка недеља по том питању, не знам да ли смо потврдили да учествујемо. Биће мука ове недеље. И за нас и за њих", рекао је председник Вучић.

На друштвеним мрежама популарни и они који не заслужују да добију простор

Председник изјавио је да на друштвеним мрежама, што је случај и у Србији, простор добрим делом добијају и они који то не заслужују и користе за своје деловање и покушавају да се дочепају власти.

Председник Вучић је, коментаришући протесте активиста против изградње видиковца на Каблару у емисији Хит твит, рекао да је када је био у Њујорку био и на неколико, како је навео, чудних састанака на којима је могао много да научи.

Рекао је да су ти састанци били затворени за јавност, јер су били присутни неки од најмоћнијих људи света, међу који су били и Лари Финк и Илон Маск, које је све слушао шта имају да кажу.

"И постоји једна невероватна ствар у савременом свету и рачунајте да је то 60 одсто од друштвених мрежа, где и они који не заслужују да добију било какав простор, добију огроман простор за сопствено деловање. Посебно зато што људи не траже нешто што је нормално. Људи не траже нешто што је добро или вредно пажње. То им не привлачи пажњу, то није атрактивно, то не може да добије лајкове. Људе привлачи само оно што је лоше, негативно, где могу све своје фрустрације и зато вам се појављују људи које никада не бисте узели ни за потпредседника кућног савета", рекао је председник Вучић.

Истиче да се нажалост то неће променити у ери социјалних мрежа и да ће бити све више оваквих ствари у којима ћете морати да слушате неписмене или полуписмене.

"Шта год то значило, који ће постати највећи борци за не знам шта. Не дај Боже да се дочепају власти, јер држава није играчка", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да постоје и читаве медијске групе за притисак.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је инвестициони кредитни рејтинг Србије изузетно добар сигнал о нашој земљи за цео свет и за инвеститоре.
Извор: Принтскрин

"За мене је невероватно да они стварно мисле да у некој озбиљној држави можете тиме да суштински мењате одлуке власти. Па то би било толико неозбиљно и толико неодговорно да немам речи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић се осврнуо и на пласирање лажи на социјалним мрежама када су изборни процеси у питању због чега се не виде реалне прилике и чињенице, наводећи да је то опасност модерног времена и да то може довести до тога да најгори дођу на власт.

"То ће бити проблем целог савременог света, па то је наш проблем са Албанцима. Знате ли ви да они не смеју да донесу одлуку која би била фер што се тиче односа Срба и Албанаца зато што имају безброј ботова албанских који раде за такозвано Косово, и који раде све што могу против Србије, да их се ови у Бриселу плаше. Нећете веровати, рекао сам истину", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да зато не смеју да доносе одлуке које би иначе доносили по принципу шта сте испоручили као резултат, већ по принципу страха од албанских ботова.

"И као што видите, ја вам то потпуно јавно кажем. И то ћу вам сваки од њих потврдити уколико хоће да буде фер и нико ме неће демантовати", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео и да се Србија мења убрзано, али да не треба заборавити да је много лоше урађено земљи у претходном периоду и да је изгубљено пуно времена.

Председник Вучић је у том контексту поменуо и пословање националног авио превозника "Ер Србије" и додао да је ранија компанија била уништена, а да сада имамо најбољу у региону која лети до Њујорка, лети и за Гуангџоу.

"Али људи се не сећају. И зато ће да нам кажу сутра да су они то урадили, а да смо ми то кварили. Као и за Београд на води, као и за брзе пруге, као и за све путеве. Управо зато што људи живе од дана до дана, у свакој новој лажи на социјалним мрежама, а не у реалним приликама и чињеницама. И то је опасност модерног времена", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је замолио људе да зато прате резултате и да верују у озбиљност, посвећеност, рад, марљивост, а не у празне приче.

Остале вести