Сматрамо Мађарску и мађарски народ за искрене пријатеље

Најновије
Извор: Принтскрин

У седишту Уједињених нација у Њујорку, председник Републике Србије Александар Вучић уручио је Орден српске заставе првог степена амбасадорки Жужани Хорват, сталној представници Мађарске при УН.

Председник Вучић је захвалио Хорват на свему што је урадила за Србију у Уједињеним нацијама.

"Ово је нешто што ствара лепо сећање и исто још већу одговорност у будућности, да наставите да бринете о нашим односима.

Хвала вам на свему што сте урадили до сада. Ми сматрамо Мађарску и мађарски народ, не само за искреног пријатеља, већ за браћу и сестре. Хвала вам на томе што сте урадили пре три месеца, хвала вам на искреној и трајној помоћи овде у Уједињеним нацијама. Много хвала вашем премијеру, министру спољних послова, мађарском народу и свим људима у мађарским институцијама", истакао је председник Вучић.

Стална представница Мађарске при УН Жужана Хорват захвалила је председнику Вучићу, српској Влади и народу Србије на одликовању и истакла да је веома почаствована тиме и да ће наставити да ради на јачању веза Србије и Мађарске.

"Уверавам вас да ћу наставити даље да продубљујем још више билатералне везе и односе између наших земаља", поручила је Хорват на додели одликовања.

Остале вести