Брзу саобраћајницу Шабац-Лозница отварамо 15. децембра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.

Извор: ТВ Вести

Председник Вучић рекао је, обилазећи радове на том путу, у оквиру посете Подрињу, да ће брза саобраћајница бити отворена пре Светог Николе и изразио задовољство оним што је до сада урађено.

"Изгледа чудесно, завршавамо до Светог Николе. Отварамо брзу саобраћајницу 15. децембра, што значи да ће грађани од Лознице до Београда да стигну за максимално сат и 10 минута", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да је раније завршен ауто-пут Рума-Шабац и да се сада завршава брза саобраћајница до Лознице и нагласио да азербејџанска компанија Азвир одлично ради свој посао.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

"Хвала Азвирту, који заиста фантастично ради. Радници свуда вредно раде. Ми све финансирамо. Моје искуство говори, у последњих 12 година, да је то једна од две најбоље компаније које раде на нашим пројектима. Они треба да раде и деоницу брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци. Имаћемо и ауто-пут Кузмин-Сремска Рача када успемо да решимо проблеме са Турцима, што је 19 километара ауто-пута ка Бијељини и то све убрзано завршавамо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је у току пројектовање брзе саобраћајнице Лозница-Мали Зворник.

"Дакле, ми завршавамо Лозница-Шабац, Шабац-Рума. За две и по године биће завршен Фрушкогорски коридор. До Новог Сада ће се стизати за сат и пет минута из Лознице. Ми нисмо навикли да том брзином можемо да стижемо између тих градова", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да то доноси и огромну сигурност мештанима овдашњих села јер су она релативно густо насељена са великим бројем деце која иду у школе.

"Људи воле да возе брзо ту. Ово ми је много важно за нашу децу, за наше школарце, за све друге. Невероватно какав је то резултат и шта то значи и за инвеститоре који могу да дођу на запад Србије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да ће тај део Србије бити премрежен ауто-путевима и брзим саобраћајницама.

"У Чачку су људи маштали да ће да имају ауто-пут. Али су их увек политичари лагали. О овоме овде нису ни причали људи, нису ни маштали", нагласио је председник Вучић.

Додатних милијарду евра за регионалне путеве за целу Србију

Председник Вучић изјавио је да је након јучерашњег састанка државног врха донета одлука да се обезбеди додатних милијарду евра за изградњу регионалних и локалних путева у целој Србији.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

"Ми смо јуче у тешкој борби са (министром) Синишом Малим и Сашом Стевановићем из Министарства финансија, успели да пронађемо додатне изворе за наредне четири године, по 250 милиона евра за регионалне и државне путеве за целу Србију. Значи додатних милијарду евра. То је страшно добра вест за људе у Србији, то значи да ће готово свуда, у сваком делу Србије, људи видети огроман напредак у изградњи и реконструкцији и обнови путева", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић објаснио је да је то везано само за локалне и за регионалне путеве.

"То нису ове најважније саобраћајнице, али то су саобраћајнице можда најважније, које људима пут доводе до капије, до њиве. То њима значи живот. Ово је оно што значи живот за обичног човека. Тако да је то огроман новац. И ми кеша имамо", навео је председник Вучић.

Када је реч о пројектима путева који су тренутно у фази изградње, председник Вучић рекао је да ће се по завршетку деонице пута од Бојића до Текериша, радити деоница од Бојића до Јевремовића.

"Мислим да је то фантастична веза за вас, Шапчане, за све људе, 27 километара. Свих 27 километара урадићемо асфалт, нов, као најлепша писта", рекао је председник Вучић.

На питање новинара када ће се радити пут Лозница-Мали Зворник, председник Вучић одговорио је да се сада први пут ради документација о том пројекту, па ће онда бити донета одлука о почетку извођења пројекта, у зависности од тога да ли ће бити довољно пара за изградњу пута.

Председник Вучић додао је да ће брза саобраћајница Слепчевић-Бадовинци бити завршена за годину дана.

Председник Вучић оценио је да има многа посла широм Србије и да је изградња ове брзе саобраћајнице за Мачву невероватна ствар и навео да ће изградња путева довести још инвеститора у Шабац.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

На питање да ли ће да обиђе још неке делове Србије као што сада обилази Подриње, председник Вучић одговорио је да ће морати да оде у неколико крајева, попут неких златиборских места, Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Сјенице, Ивањице, као и да, како је рекао, још једном оде на југоисток Србије и да обиђе Јабланички и Пчињски округ, као и источну Србију, Кладово, Мајданпек и Неготин.

Хвала Путину на позиву за самит БРИКС-а, о томе ћемо око 10. октобра

Председник Вучић изјавио је да је пре десетак дана добио позив председника Русије Владимира Путина да се придружи самиту БРИКС-а који се одржава у периоду од 22. до 24. октобра у Казању, али је навео да ће тада имати важне госте из иностранства.

"Добио сам врло љубазан позив да се придружим БРИКС-овом самиту 23. и 24. октобра, ми за тада имамо важне госте из иностранства, али да не бих говорио сада, полако имамо много важних и посета и долазака и одлазака, о томе ћемо тамо око 10. октобра да причамо. Боље да вам не говорим шта све имамо. Како то клинци кажу - гужва у шеснаестерцу. Хвала људима из БРИКС-а на позиву и председнику Путину. Имамо и Њујорк, и већ сада знам да ћу имати разговоре са најмање шест председника и са најмање седам или осам премијера на маргинама седнице генералне скупштине УН", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је и да Београд обележава 80 година од ослобођења 20. октобра, додајући да ће тада бити приређени бројни програми и планови.

"Не заборавите да је 80-годишњица ослобођења Београда 20. октобра и Црвена армија је та која је највећим делом уз помоћ наших трупа ослободила Београд и донела слободу нашој земљи заједно и са Русијом и свима другима који су учествовали у ослобађању", рекао је председник Вучић.

Интересује ме само политика изградње и напретка Србије

Председник Вучић изјавио је да је Србија независна земља која самостално доноси своје одлуке, да је на европском путу, али да поштује земље које су јој традиционални пријатељи, као и да га интересује само политика изградње и напретка Србије.

На питање новинара да ли је Србија између истока и запада, председник Вучић рекао је да је Србија на свом месту и да иако је на европском путу поштује своје традиционалне везе и пријатељства са Русијом, Кином, Азербејџаном и другим земљама.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

"Србија има своју политику, 12 година слушам придике и предавање да смо као чардак ни на небу ни на земљи. Да ли је овај пут ни на небу ни на земљи или на земљи којом ходате? Јер је то политика реалности, озбиљности и политика поштовања суверенитета у одлучивању", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да није земља независна само ако окачи своју заставу и има своју војску, већ ако сама доноси своје одлуке.

"И то је оно што ми радимо као независна земља", истакао је председник Вучић.

"Мени кад неки кажу да су се 100 одсто усагласили са тим или тим, па шта ће ти онда министар спољних послова ако сте се 100 одсто усагласили, шта ће ти онда твоја влада? Ми нећемо да укинемо владу, имамо 47 одсто усаглашености негде, а негде 23 одсто итд. Мене интересује изградња Србије. Ми имамо 100 одсто усаглашености са политиком Србије и то је наша политика - изгадње и напретка Србије. Шта ме брига шта други причају и замерају", рекао је председник Вучић.

Одлука о могућем обавезном војном року у наредних 20 дана

Председник Вучић изјавио је да ће у наредних 20 дана бити позната одлука о могућем враћању обавезног војног рока.

"Данас имамо завршне разговоре око могућег војног рока. Очекујте нашу одлуку у наредних 20 дана, што ће се видети већ у расправи о буџету. Кад прође ребаланс 1,5. или 10. октобра, све ће бити познато", рекао је председник Вучић.

Говорећи о јединици Војске Србије која се налази у Лозници и војној вежби која ће бити одржана данас, председник Вучић рекао је да је направљено тек пола јединице специјалне пешадије, али да ће ту бити и оклопни вод и неке друге јединице.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

"Они који увек могу интервентно да делују и приме први ударац налазе се близу потенцијалних праваца агресорског напада. Видећемо како ће вежба да изгледа у Гучеву. У близини где се одржава вежба сахрањено је 4.000 аустријских и српских војника из Првог светског рата", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће данас разговарати са немачким канцеларом Олафом Шолцом о, како је рекао, темама о којима су причали и прошлог пута, као и о регионалним темама.

"То је веома важан разговор за нас. Ја сам задовољан што могу да разговарам о томе и имаћу издвојено време за тај разговор, а онда журим у Гучево", рекао је председник Вучић.

Нови путеви значе живот за људе - Западна Србија биће "као на длану"

Председник Вучић изјавио је да нови путеви значе живот за људе и да ће Западна Србија захваљујући новим саобраћајницама бити, како је рекао, "као на длану".

Председник Вучић рекао је да је потребна велика количина новца за изградњу путева, али да је то новац који имамо.

"Једини проблем је ту био дефицит. Рачунајте да вам је 250 милиона негде око 0,3 одсто дефицита", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истиче да Србија данас има никад нижу стопу сиромаштва, као и да се живи неупоредиво боље него 2012. године.

"Земља је потпуно другачија, довољно је да погледате само примања и плате људи и биће вам све јасно", рекао је председник Вучић, коментаришући натписе опозиционих медија након његовог боравка у лозничкој касарни.

Како је рекао, када немају довољно чињеница, они пишу "џаба им путеви, пруге и плате, народ није срећан".

"Ја не могу да улазим у личне емоције људи, не могу да улазим у лична осећања. Неретко људи у тој потрази за срећом, не размисле да ли су већ срећни. И тако правимо безброј грешака у животу, али то је све природно", рекао је председник Вучић и додао да људи не живе идеално, али ипак боље него пре.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Танјуг

Председник Вучић додаје да наша деца сада коначно знају шта су брзи и квалитетни возови, какве су виђали понекад на Западу.

"Знам сваки део западног дела Србије. Поготово Лознице. Ту људи нису ни причали о брзој саобраћајници и ауто-путевима. Нису маштали о томе, а ми смо сад већ почели да причамо о реконструкцији комплетне пруге Београд, Лозница, па Зворник, па Сарајево и тако даље. Да не причам о Лозници, Осечини, Ваљеву и о свему другом. То су чињенице, то није питање шта ја мислим и шта ја осећам", рекао је председник Вучић.

Рио Тинто би решио проблем плата, али чиста вода је најважнија

Председник Вучић изјавио је да би довођење Рио Тинта решило проблем плата и стандарда грађана Лознице, али да је њему најважније да Јадар не буде загађен и да ће зато он бити, како је рекао, заштитник истине и интереса народа.

Председник Вучић рекао је да је за њега приоритет чиста вода.

"Када кажем чиста вода, не смеју да нам буду загађене не само Дрина, Сава и Дунав, него не сме ни Јадар да буде загађен. Зато што је вода извор живота, вода је најважнији ресурс и зато ћемо имати веома, веома тешке разговоре са инвеститорима о том питању. И то у најкраћем могућем периоду. Видећемо такође и око тих фолија, што су причали, хоће танке фолије. Све време су лагали да није чврст отпад. Ми морамо да будемо заштитници истине и заштитници интереса народа", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће, када се заврши ауто-пут Лозница-Шабац, западна Србија бити као на длану и да ће то довести много инвеститора.

Председник Вучић навео је да је 2012. године било 11.600 незапослених у Лозници, а данас је 3.500 и просечна плата 657 евра, док је просечна плата 2012. године у Лозници била 297 евра.

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац-Лозница у дужини од 54,5 километара.
Извор: Служба за информисање Српске напредне странке

"Мора да буде много више, мора да буде много јаче. Ако је просечна плата у Републици у мају била 855 евра, мора у Лозници да буде много виша. Рио Тинто би тај проблем решио одмах, зато што кад упосли хиљаду људи и да им много веће плате, одмах вам просек расте за 20 одсто. Али морамо и о другим инвеститорима да размишљамо које ћемо да доводимо", рекао је председник Вучић.

Биће великих промена у многим спортским организацијама

Председник Вучић изјавио је да ће бити великих промена у многим националним спортским организацијама.

Председник Вучић рекао је и да ће за који дан стадиони у Лозници и Зајечару добити дозволе да се на њима играју међународне утакмице.

"Биће много много промена у фудбалској организацији, много промена на свим нивоима, као и у рукометној. Не можете све одједном да стигнете, али биће и у другим Савезима. Од Веслачког до многих других. У појединим спортовима 20 година не можемо да се опоравимо од сопствених свађа, сујета, глупости и борбе за неким новцем који људи не разумеју, да само група сујетних људи жели око тога да се бори, или недовољно способних", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара да ли фудбалска репрезентација Србије може вечерас да одигра добар меч против Шпаније без оних играча који су отказали учешће.

Председник Вучић истакао је да није превелики оптимиста, али је додао да се нада и узда у борбеност српских фудбалера.

"Ја ћу наравно да будем уз нашу Србију. Национални тим је светиња. Када ми каже неко да је отишао да игра за другу репрезентацију, они то доживљавају другачије, јер му је то добро у каријери. Ја то никад нисам разумео, како ти као грађанин Србије и Србин можеш да идеш да играш за неку другу репрезентацију", запитао је председник Вучић и додао да је он можда старомодан.

"Можда су ти људи у праву. За мене је национална застава, национални грб светиња. И нема ту волим Пиксија или не волим Пиксија. Кога брига да ли је ту Пикси или неко други. Данас јесте, сутра није. Прекосутра је неко други. Јуче није, данас јесте. Као да је то важно. Вучић данас јесте, сутра није. Па шта? Али кад те твоја држава за нешто позове, када те твој национални тим позове, онда је твоја обавеза да се одазовеш", поручио је председник Вучић.

"Мени је остало још само седам испита да положим па ћу имати високу стручну спрему за кошаркашког тренера. Верујем да ћу то да урадим до децембра, јануара. Вечерас ћу бити први пут на тренингу јуниора КК Лозница, главни тренер ће да ме пусти да пробам десетак минута да се поделимо на два коша", рекао је председник Вучић.

Остале вести