Никада нећете поделити и уништити српски народ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Лозници на обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.

Извор: РТС1

Онима који, како је изјавио председник Вучић, "маштају о новим тракторима" председник Вучић је поручио да неће више бити ни погрома, ни прогона, ни трактора и да он као председник Републике Србије гарантује да се то више никада српском народу, нигде, неће догодити.

"А онима на Косову и Метохији, који хапсе сваког дана Србе, који хоће сваку кућу да нам ухапсе и уз то имају прећутну подршку и сагласност оних великих и моћних, који само брину каква ће реакција Републике Србије да буде, баш их брига колико ће Срба да протерају, колико ће Срба без својих огњишта да остане и колико ће Срба у приштинским казаматима да буде. Само да им кажем у једној реченици мрак је пред зору најгушћи. А ви знате да ја добро знам шта говорим", поручио је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на Дану сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је навео и да су пре само месец и нешто дана покушали да нас унизе, да усвоје резолуцију о једном малом, слободарском и најстрадалнијем народу и да тај народ прогласе за геноцидни народ.

"Они кажу, не, не то је због индивидуалних злочина, нигде ни једне индивидуе, нигде се нико не помиње, не, хтели су да нам ставе жиг и печат геноцидног народа", изјавио је председник Вучић у Лозници, на обележавању Дана сећања 29 година од "Олује", на стадиону "Лагатор", пред 30.000 људи.

Председник Вучић је навео да пре 12 година политичари из Републике Србије нису смели ни да кажу па није то баш сасвим тако, него би ишли по амбасадама, правдали би се, говорили, не брините, нећемо да обележимо ништа, нећемо да се замеримо никоме.

"А ми смо се у Уједињеним нацијама, пред целим светом, супротставили најмоћнијим силама света и рекли, доста је било, доста је било притиска на српски народ и прогона најстрадалнијег народа на Балкану. И дигли смо глас у име свих слободарских земаља и народа на свету и показали како једна мала земља може да их победи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да за ту резолуцију нису сви гласали и да је то зато што људи хоће да мењају свет, зато што људи неће да буду више слуге.

"А ми Срби никада никоме нисмо хтели да служимо. Имали смо неке који су мислили да у томе што служе другима је спас. Ми данас знамо да нема спаса ако служите другима. Служимо свом народу, својој земљи и никада се то више неће променити у нашој Србији", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да се већ десет година, без изузетка, обележава трагедија и додао да је захвалан председнику Републике Српске Милораду Додику, али и свима који су и са њим радили на томе.

"Почетак августа, то су дани наше туге, нашег сећања, наше муке, због изгубљених људи, њихових кућа, огњишта, због изгубљене деце коју никада да вратимо нећемо моћи. Али то су и дани поноса, јер они који нас нападају, они који се радују, како кажу, својој великој победи, никада неће моћи да разумеју да није победа када акцију водите на тенку, а на њему амерички амбасадор, а суочавате се са женама, децом и старцима на трактору", изјавио је председник Вучић.

Како је изјавио председник Вучић, они не разумеју да је трактор именица мученика.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Лозници на обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.
Извор: Танјуг

"Трактор је именица дивних и поштених људи који су били приморани своја огњишта да напусте. Нисте баш тако храбри и нисте баш ни сами тај злочин спроводили. Помагали су вам ови велики и најмоћнији. И знате шта смо урадили за тих десет година? Успели смо да урадимо то да данас смемо целом свету у лице да кажемо шта мислимо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је поручио да су Срби показали да никада никоме нису хтели да служе, иако смо, како је рекао, имали неке који су мислили да је у томе што служе другима спас.

"Сваке године слушате о томе како смо агресори, како смо ми за све криви. Говорили су да јуче по Хрватској имате министре Србе, у Србији нема. Сада у Србији имате хрватске министре, а у Хрватској где има шест пута више Срба него Хрвата у Србији, пропорционално говорећи, нема. Па кога брига? Јесу то те вредности?", питао је председник Вучић.
Како је изјавио председник Вучић, данас живимо у свету неких других вредности искривљених, накарадних и наказних.

"Ко ће да нас научи да је некакав волк покрет будућност? Ко ће да нас научи да када буду трчали на Олимпијади или возили бицикл, да ће они за које се оне залажу имати право да возе и мотоцикл и мотор, па ће рећи да су победили у тој трци. Да ће у боксу мушкарац моћи да туче жену. И све су то те неке вредности. Ми нисмо за те вредности. Немојте да се љутите, много вас волимо. Много вас поштујемо. Али ми смо за неке друге вредности", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да хоћемо да имамо своју земљу и да имамо своје вредности.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на Дану сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.
Извор: Танјуг

"Далеко вам лепа кућа што се тога тиче. Што се нас тиче, ми морамо да наставимо да развијамо земљу, да развијамо Републику Србију. Уверен сам да ће руководство Српске наставити на развијању Републике Српске. Морамо да мењамо себе. Морамо више да учимо, мораћемо више да радимо", констатовао је председник Вучић.

Говорећи о томе што је Хрватска купила ХИМАРС ракетне системе, председник Вучић је изјавио да им нико ништа није приговорио због тога.
"Наравно да није нико. Ми им честитамо, немамо ништа против. Моћно оружје, имаће га за три године. Имаћемо ми и више, и количински, и квалитетније, и боље, и за мање од три године. Само хоћу да знате да то неће бити уперено ни против њих, ни против било кога. А не знам против кога су они ово уперили и што се толико хвале како су променили однос снага у региону", изјавио је председник Вучић и приметио да они имају на то право, а да сви остали немају.
То је зато, како је рекао председник Вучић, што ми не припадамо тим вредностима, а ни онима који су подржавали све злочине против нашег народа.

"Ми ћемо да наставимо да градимо своју земљу. И посебно сам поносан што смо вечерас овде у Лозници. Зато што и овде на овом велелепном стадиону видите колико је Република Србија напредовала. Видите колико се Република Србија променила. И мораћемо да се мења још брже, да се мења још више. Да ми сами себи кажемо да можемо и морамо да радимо више. Јер без нашег рада, без нашег труда, без наше борбе неће бити напретка за ову земљу", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је захвалио Крајишницима што су увек били уз Србију и што су, како је навео, допринели изградњи модерног друштва и државе Србије, од када су у њу дошли, после "Бљеска" и "Олује".

"Хвала вам на свему, што вредно и марљиво радите, што ову нашу Србију волите исто онолико колико и ми волимо. Баш онолико колико ви волите нас, толико волимо и ми вас, не правимо никакву разлику. И никада неће бити разлика између Срба. Нема разлике међу Србима, Србин је исти, био он из Книна, Пирота, Суботице, Лознице, Приштине или било којег другог места. Никада нас нећете поделити, никада српски народ нећете уништити", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће Република Србија пратити како се ствари у свету мењају, јер се, по његовим речима, мењају огромном брзином.

"Мораћемо да водимо рачуна, да сачувамо своју земљу, да очувамо мир, да очувамо нашу децу, да одбранимо нашу будућност. Али мораћемо да будемо свакога дана економски јачи, а када смо економски јачи, бићемо и војно снажнији.

Одвратићемо свакога од покушаја агресије на нашу земљу и напада на наш народ", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић истакао је да је поносан на три ствари, од којих је прва што је Република Србија постала стварно независна и суверена земља.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Лозници на обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.
Извор: Танјуг

"Ми нисмо ничији, ни патуљак, ни патрљак, ни прилепак, нити лутка на повоцу, какви смо били некада. Република Србија је данас поносита земља достојанствених људи која самостално одлучује о својој будућности", рекао је председник Вучић.

Као другу ствар на коју је поносан навео је то што се Република Србија много променила и напредовала и нагласио је да се у Србији данас много боље живи, али морамо да радимо да бисмо живели још боље.

"Морамо себи да дамо велике циљеве и велике задатке, да бисмо могли да сустигнемо све оне који су стотинама година били испред нас и који су имали огромну предност у односу на нас. То мора да нам буде задатак и циљ. Под три, морамо да се ујединимо, бар да разумемо елементарне националне циљеве и да покушамо да нашу земљу гурамо напред, да нам држава буде испред свега", рекао је председник Вучић.

Више од 30.000 грађана је присутвовало обележавању на Лагатору, којима је председник Вучић захвалио што су дошли, напомињући да нису дошли на Лагатор ни због својих личних интереса, већ су дошли да подрже своју земљу.

"Дошли сте овде, не да рушите своју државу, не да узвикујете пароле против било кога. Дошли сте да подржите своју земљу, своју Србију, да подржите своју Српску. Што је много тешко. Увек је лако бити против нечега и против некога.

Много је тешко бити за своју земљу, за своју државу. И хвала вам за све ове године напорног рада. Хвала вам за подршку Републици Србији", поручио је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Лозници на обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане у оружаној акцији "Олуја" да се већ десет година 3. или 4. августа обележава та велика трагедија и да је за то време Република Србија успела целом свету да каже шта о томе мисли и осећа.
Извор: Танју

Председник Вучић је истакао да ће Србија бити снажнија и јача и да терор над крајишким Србима никада нећемо заборавити и да ће и следеће године бити обележен погром.

"Ово је скуп народа који воли Србију, народа који воли Крајишнике, народа који воли Српску, народа који воли српски народ. И никада од тога неће одустати", закључио је председник Вучић.

Остале вести