Поносан сам како је Србија представљена у Паризу

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.

Извор: ТВ Пинк

"Баш сам поносан на то како је Србија представљена и имали смо привилегију да угостимо француског министра трговине, господина Ристера. Ту је био Рене Рокас, који је француски заступник за дијалог и један од блиских људи председника Макрона. Било је и више посланика из различитих политичких партија који су дошли у Српску кућу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић изразио је уверење да ће Српска кућа бити дом, не само нашим спортистима већ и многим Србима који живе у Паризу.

"Тако да ће долазити у своју кућу. Драго ми је што данас можемо да угостимо овде и председника Републике Српске Милорада Додика.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић рекао је да предстоји тешка утакмица наших кошаркаша са Американцима и да ће председник Додик бити на тој утакмици.

Председник Вучић додао је да је спречен због политичких обавеза да присуствује тој утакмици.

Свим срцем навијам за Србију на Олимпијским играма

Председник Вучић изјавио је да спортистима из региона жели успех на Олимпијским играма, али да навија само за Србију.

Председник Вучић навео je да земље у окружењу имају сјајне спортисте.

"Мађари су светска велесила. Словенци и Хрвати су регионална велесила. Изузетно су снажни и у индивидуалним и колективним спортовима. Не заборавите да су они права сила у зимским спортовима", рекао је председник Вучић, одговарајући на питање каква су његова очекивања од спортиста из региона на Олимпијским играма, које су јуче почеле.

"Уздам се у Србију, навијам за њу и волим Србију, то је мој посао", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да када мора да подржи неку другу репрезентацију, онда је то Мађарска.

"Волим наше мађарске пријатеље. Немам проблем да то кажем", навео је председник Вучић.

Имамо добру кошаркашку екипу, једини немамо странце већ само људе који воле Србију

Председник Вучић изјавио је пред сутрашњу кошаркашку утакмицу између Србије и Сједињених Америчких Држава да имамо добру екипу у којој нема странаца и нагласио да за нас играју само људи који воле Србију и да је поносан на то.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

На питање да прокоментарише то што је дао допринос да Никола Јокић игра на Олимпијским играма, председник Вучић рекао је да га је само јавно молио и ништа више од тога.

"Не мислим да сам ја дао већи допринос. Он је сам одлучио, а ја сам могао само да га молим и то је све. И то сам радио", додао је председник Вучић.

На питање шта очекује од сутрашње утакмице, председник Вучић рекао је да пре свега хоће да пожели Јокићевој породици да буде на окупу.

"Да му брата не гоне Американци. Желао бих да његова породица буде увек на окупу, да буде здрава и да буде добро. Као и свим нашим кошаркашима. Мислим да имамо добру екипу. Једино ми немамо странце у екипи. Нисмо куповали нечије држављанство, да неко не мисли да има везе са било чим другим. Јер сви који дођу од Хрвата, Црногораца, сви играју на позицији на којој им је дефицитарно. Ми једино нисмо никога куповали. Нисмо давали држављанство никоме. За нас играју они који су одрасли у нашој земљи, они који су одувек имали само држављанство Србије и који воле Србију", нагласио је председник Вучић и додао да је посебно поносан због тога.

Председник Вучић рекао је да верује да ће они да дођу до злата или сребра, али је приметио да ће бити тешко.

Председник Вучић рекао је да има пуно добрих репрезентација, попут Француске, Немачке, Канаде и Аустралије.

"Више се плашим Канаде него Америке, да будем искрен. Али верујем у наше момке, они су већ једном победили Канаду", додао је председник Вучић.

Поносан сам на Србију, у септембру долази Макрон

Председник Вучић најавио је да ће до 5. или 6. септембра угостити француског председника Емануела Макрона и оценио да је после посете немачког канцелара Олафа Шолца и председника Кине Си Ђинпинга мало светских лидера имало такве посете у кратком року као што их има Србија.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић навео је да је поносан на Србију, као и на то што су изасланик за западни Балкан Рене Троказ и министар спољне трговине Франк Ристер задовољни са овим што су у Српској кући могли да виде, као и сви француски гости.

"Оно што је Србија овде уложила и показала је другачије, модерније од већине других земаља", рекао је председник Вучић.

Не разумем како су се сви ујединили у заштити НДХ и усташких злочина

Председник Вучић изјавио је да не разуме то што су се сви ујединили у заштити НДХ и заштити усташких злочина из Другог светског рата и истакао да је Хрватска упала у сопствену замку показујући да не прави никакву разлику у односу на НДХ и било које друге хрватске државе која је до сада постојала.

"Како не кажу починили смо злочин, геноцид над тим Србима и жао нам је. Ни Пицули ни другима ни мало није непријатно што се позивају на правни и политички континуитет из НДХ. Како вам није пало на памет да су тиме што су овим људима забранили улазак (Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и Милану Бечићу) упали у сопствену замку и показали да никакву разлику не праве у односу на НДХ и било коју другу хрватску државу која је постојала", рекао је председник Вучић.

Коментаришући изјаве бившег хрватског европарламентарца Тонина Пицуле, председник Вучић рекао је да он сада тражи посао, односно кога ће да рекетира након што га нападне.

Председник Вучић то је рекао, на питање да га Пицула криви за нарушене односе Хрватске и Црне Горе, и додао да његов, Вучићев, утицај расте због чега Пицула не може да спава.

"Мој утицај расте, Тонино Пицула не може да спава. Мој утицај ће још да расте и он треба да се секира", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је то што је хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман ишао у Бугојно и приметио да нема више улица које се називају по Хрватима, заборавио да су Срби протерани из тог града и да их сада само 43 живи ту.

"Тога се није сетио, а сетио се имена улица", рекао је председник Вучић.

На питање о најави да ће бити ометања обележавања акције "Олуја", председник Вучић рекао је да су ти за лечење.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

"Ти нису нормални, они су за лечење јер када мисле да одавање почасти убијенима и страдању српског народа користе за дневно политичке поене. Али мораћемо да их чувамо од народа. Бринућемо о њима као мало воде на длану", рекао је председник Вучић.

Лавров је у праву, Запад има двоструке аршине

Председник Вучић изјавио је да је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у праву када каже да Запад има двоструке аршине, као и да ће Русија у политици због тога све више да користи "косовски преседан".

Председник Вучић то је рекао одгворајући на питање новинара о изјави Лаврова да се тзв. Косово отцепило без икаквог референдума, а да је Запад на то аплаудирао.

"То је тачно, ту нема дилеме. Не бих ја да говорим о томе да сам на западу шта бих одговорио Русима, нека они одговарају. А што се мене тиче Лавров је у праву, јер када су нам отимали Косово била су им пуна уста људских права и животних судбина, а у вези Крима се позивају на Повељу УН што нама нису дали, тако да ништа ново. Чак су на Криму спровели референдум, на Косову и Метохији нису, јер су им САД рекли да могу да раде шта хоће и да раде шта су хтели", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да то сада на западу постаје политичка мука и да не знају шта да раде са тим.

"Руси ће све више косовски преседан да користе у политици", рекао је председник Вучић и додао да Србија трпи притиске већ годинама и пре него што је почела специјална операција у Украјини.

Председник Вучић рекао је, на питање да прокоментарише изјаву генерала у пензији Момира Стојановића о томе да је решење за Косово референдумско питање, али да прво треба створити услове, да не може бити референдума о томе да ли ћемо да дамо Косово, јер се то неће десити.

"Какво референдумско питање? Да ли ћемо да дамо Косово? Нећемо да дамо и нећемо да идемо на референдум", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да нема проблем да се на референдум иде око литијума, али тек када се види какве нам гаранције дају из Европе и по том питању.

Што Поноша нико није питао зашто је довео Рио Тинто у Србију

Председник Вучић рекао је да је опозиција довела Рио Тинто у Србију и да му није јасно зашто нико не постави питање зашто су то урадили.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић упитао је, поводом изјаве председника странке Србија центар (СРЦЕ) Здравка Поноша да је власт радила народу "иза леђа" у периоду када је прича о руднику литијума била стопирана, зашто нико није питао Поноша зашто је довео Рио Тинто у Србију и мењао законе.

"Што су довели Рио Тинто? Нисам га ја довео него они. Што га нико то није питао и зашто је уништавао тенкове и зоље, а довео Рио Тинто и оставио мени да плаћам милијарде одштете и гледам како ћу да заштитим народ. То је перверзно-инверзно као што сам милион пута рекао", оценио је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да нема проблем да се на референдум иде око литијума, али тек када се види какве нам гаранције дају из Европе по том питању.

Председник Вучић упитао је и када је неко од опозиције урадио претходно нешто за Србију - изградио болницу, километре пруге или путева.

"Нула у свему. А само све знају шта неће. Реците ми једну ситницу коју су подржали. Једну, једину ситницу. Тражили су стручњаке од наших спортиста да се повуку са Олимпијаде. Докле то лудило иде", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је претходна власт тражила да се одустаје од литијума, па да због тог одустајања, како је навео, сада има мање деце и то баш у Горњим Недељицама.

"Имали смо 136 деце у тој школи пре само 35 година. Данас имамо 31 дете. Па да у следећих пет година имамо 15 деце у тој школи. Ја хоћу да вратимо децу у школу, да им родитељи имају посао, да им родитељи имају будућност. Сећате се тих лажи хоћемо да сачувамо децу, ево како смо их сачували. У последњих 30 година изгубили смо три четвртине деце баш у Недељицама. И све је лаж. Све је инверзија, све је покварено. Само да би се Србији нашкодило и штетило. И ништа друго", закључио је председник Вучић.

Додик: Српска кућа у Паризу права је слика снажне Србије

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је тек отворена Српска кућа у Паризу импозантна ствар и да је снага Србије омогућила да се наша земља представља у свету на такав начин.

Председник Додик рекао је да је у Паризу како би навијао за Србију и њене спортисте који учествују на Олимпијским играма (ОИ) и најавио да ће сутра бити у Лилу да бодри и пружи подршку кошаркашима.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Српској кући у Паризу, да је веома поносан на то како је наша земља представљена на Олимпијским играма у том граду.
Извор: Принтскрин

Председник Додик пожелео је успех свим спотристима који учествују на играма и навео да су и они који можда не остваре жељене резултате "наши" и да имају сву подршку.

"Ми смо предани томе и зато навијамо. То је наш понос, зато смо и овде и Република Српска ће, заједно са Србијом, прославити успех српске репрезентације", рекао је председник Додик.

Председник Додик нагласио је да Србија постаје важан фактор у међународним оквирима и да због тога има проблеме на унутрашњем плану.

"Србија је по свим елементима она која се цени у иностранству, али има и оних којима то смета, па је опозиција дисквалификује на унтрашњем плану", рекао је председник Додик.

Председник Додик навео је да актери у окружењу желе слабу Србију која би као таква била лак плен и да зато сведочимо нападима из Сарајева, Загреба, Приштине и других градова, као и да је то случај и са већим и моћнијим земљама.

"Мислим да многима на западу не одговара снага Србије која се мери именом и презименом њеног председника Александра Вучића који зна колико је тешко представљати земљу у условима сталне конфронтације", навео је председник Додик.

Председник Додик додао је да, када политичар уради нешто што је у интересу земље коју представља, а што се не некима не допадне, онда постане "лош момак" и истакао да се то односи и на Вучића и на њега.

Говорећи о рудама, председник Додик рекао је да Република Српска има налазишта литијума, магнезијума, борне киселине и да ће са Србијом ујединити напоре да се крене у најбољи приступ томе, уз све потребне еколошке гаранције.

Председник Додик додао је да је претходна власт у Републици Српској 2006. године "хтела да прода рафинерију нафте у Броду за један евро" и да је његова власт успела да се договори са Русијом о аранжману која је подразумевала исплату од 140 милиона евра, а да је то опозиција нападала, као што се сада напада планирање рударења литијума и других сировина.

"То, очигледно, ништа није случајно, готово је идентично", закључио је председник Додик.

Остале вести