Председник Вучић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Брајовића

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици, пријатељима и колегама поводом смрти Радисава Радета Брајовића, дугогодишњег главног и одговорног уредника "Вечерњих новости". У саучешћу се каже:

"Са тугом сам примио вест о смрти Радета Брајовића, јер је са њим отишао још један велики део часне историје нашег новинарства.

Брајовић је био искрени патриота, али надасве велики професионалац који је као стандард и императив поставио објављивање истинитих и благовремених информација о релевантним темама, које су лако налазиле пут до читалаца и због јединственог и препознатљивог стила новинарске школе "Новости".

Уградио је цео професионални живот у медијску кућу која је израсла у велику и угледну компанију, утемељену на бескомпромисним начелима тешке новинарске професије - тачно, јасно и часно, што је уједно био једини прави, али и најтежи пут ка читалачкој публици.

И као новинар и као уредник, Раде Брајовић је увек водио рачуна о националним интересима и у најтежим историјским околностима по наш народ и државу, али је увек инсистирао на истини и провери информација, знајући колики утицај медији имају на формирање јавног мњења.

Зато и данас, у временима опасних лажи и дезинформација, новинарски легат господина Брајовића наставља да живи као путоказ који ће следити генерације новинара и уредника његових "Новости".

Нека почива у миру", наводи се у саучешћу председника Вучића.

Остале вести