Српски народ највише жели мир

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је, поводом првог свесрпског сабора "Један народ, један сабор - Србија и Српска" молебану за Србију и Републику Српску у Храму Светог Саве са председником Републике Српске Милорадом Додиком, званичницима највиших институција Републике Србије и Републике Српске.

"Молимо се да све неслоге остану иза нас, да пошаљемо поруку мира, слоге и братске љубави, да гласно кажемо да српски народ највише жели мир, јер је највећу цену увек плаћао када мира било није. Да у слози и узајамном поштовању живимо са својим комшијама, да заједно напредујемо и сами бирамо своју будућност", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић оценио је да су времена тешка, да је изазова много, а да је историја научила Србе да само у заједништву и саборности могу да нађу ону снагу и мудрост које су потребне како би сачували народ и државу од неумитних токова историје.

Зато је овај сабор посвећен будућности, док се са поносом сећамо славних предака, наше духовности, културе и традиције. Само на тим чврстим темељима можемо да градимо наше сутра", навео је председник Вучић.

Остале вести