Писмо захвалности председника НР Кине Си Ђинпинга

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо захвалности председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем се каже:

"Поштовани господине председниче,

Поводом успешног завршетка државне посете Републици Србији, желим у име свих чланова кинеске делегације, као и у моје и име моје супруге, да изразим искрену захвалност Вама и Вашој супрузи госпођи Тамари Вучић, као и влади и народу Србије на топлом и пријатељском пријему, као и пажљивом и промишљеном аранжману.

Под нашим заједничким руководством, кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство свестрано напредује на нови ниво. Наше две земље узајамно чврсто подржавају виталне интересе и значајне бриге, бележе међусобно политичко поверење, солидно унапређење практичне сарадње, као и челично пријатељство које са временом постаје све чвршће, доносећи опипљиве користи народима две земље, дајући снажан импулс сопственој модернизацији и националном подмлађивању.

Током посете, дубоко смо разменили мишљења о билатералним односима и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса, те смо постигли низ важних консензуса. Наше две земље су заједно прогласиле изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери, чиме су наши билатерални односи подигнути на нову историјску висину, што ће убризгавати нови снажан подстицај вечном пријатељству, узајамном подржавању и блиској сарадњи Кине и Србије.

Показали сте чврсту посвећеност самосталности и самооснаживању Србије, као и далековидост што се доследно залажете за развој кинеско-спрских пријатељских односа. Ја то високо ценим и спреман сам да са Вама наставим да одржавам стратешке комуникације и редовне контакте.

Под новом ситуацијом, кинеско-српски односи већ стоје на новој и вишој историјској полазној тачки и суочавају се са важним стратешким приликама и широким развојним перспективама. Придајем велики значај развоју кинеско-српских односа, те сам спреман да заједно са Вама улажем напоре да унапређујемо изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери са непрекидним новим резултатима, доприносимо више благостању народима две земље, дајући нови и већи допринос светском миру и напретку, као и изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство!

Желим великој Србији просперитет, а народу срећу и благостање!

Желим Вама и Вашој супрузи добро здравље и све најбоље!", наводи се у писму захвалности председника НР Кине Си Ђинпинга.

Остале вести