Имаћемо још много улагања у атлетски спорт

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је председника Светске атлетске федерације Себастијана Коуа и председника Европске атлетске федерације Добромира Карамаринова, са којима је разговарао о широком спектру питања везаних за будућност атлетике и њен даљи развој у Србији.

"Срећан сам што могу да вас угостим пред ово велико такмичење сутра. Имаћемо још много улагања у атлетски спорт и мислим да ће се то вратити кроз добар и здрав дух. Хвала што увек радо дођете у нашу земљу и показујете поштовање према нашој земљи", рекао је председник Вучић.

У разговору са Карамариновим, председник Вучић рекао је да ће радови на националном Атлетском стадиону почети већ до краја ове године, а да се завршетак радова очекује 2027. године, када ће Србија моћи да се кандидује и за Светска и Европска првенства на отвореном.

Коу се захвалио председнику Вучићу због тога што препознаје значај атлетике и што помаже њен развој.

Директор Српског атлетког савеза Слободан Бранковић истакао је да је Србија земља спорта, али и земља сјајан домаћин свим спортским радницима и пријатељима спорта на планети.

"Ни једна земља у региону у области спорта и атлетике није имала такву подршку Владе, као наша земља и ми смо на свему што је урађено и учињено бескрајно захвални председнику Вучићу и свим људима из његовог тима који стоје иза нас и наше борбе за процват и просперитет српске атлетике која широм меридијана ужива велики респект", рекао је Бранковић.

Додао је да Србија у атлетици важи за омиљену дестинацију да зато не чуди што ће на предстојећем Светском првенству у кросу имати планетарне асове, олимпијске шампионе и гледати их у борби за нове медаље.

Састанку су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Српског атлетког савеза Веселин Јевросимовић.

Србија ће сутра поново бити епицентар светске атлетике организацијом Светског првенства у кросу, које ће бити одржано у Парку пријатељства на Ушћу.

Остале вести