Председник Вучић примио честитку од председнице Словачке и председника Казахстана

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије, честитку од председнице Републике Словачке Зузане Чапутове, која је изразила уверење да ће „традиционално пријатељски односи Словачке и Србије наставити да се развијају на добробит грађана“.

„Поред активне политичке и све интензивније економске сарадње, њихову основу чине и јаке културне и међуљудске везе, које углавном представља наша бројна словачка национална мањина, која са поносом чува своје културно богатство“, нагласила је председница Чапутова и додала да „Словачка наставља да подржава Србију у њеним интеграционим напорима да се придружи Европској унији“, те пожелела председнику и свим грађанима Србије „добро здравље, мир, стабилност, просперитет и успешан демократски развој“.

Честитку поводом Дана државности упутио је и председник Републике Казахстан Касим Жомарт Токајев, који је пожелео да „положај Србије и даље јача у међународној арени, на добробит народа Србије“.

Председник Токајев је истакао да је сарадња између Казахстана и Србије заснована на традиционалном пријатељству и узајамној подршци, те је изразио наду у скори сусрет са председником Вучићем, како би заједно подигли сарадњу на још виши ниво и „размотрили правце њеног даљег свестраног развоја“.

„Користим ову дивну прилику да Вама, господине председниче, пожелим успех у реализацији свих подухвата у вршењу Ваше веома одговорне функције, а пријатељском народу Србије свако добро и просперитет“, наводи се у честитки председника Казахстана Касима Жомарта Токајева.

Остале вести