Председник Вучић примио честитку председника Си Ђинпинга

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга поводом Дана државности, у којој се каже:

"Поштовани господине председниче,

Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачне честитке и лепе жеље.

Под Вашим руководством, економски развој и друштвена изградња у Србији бележе изванредне резтултате, а животни стандард грађана се непрекидно побољшава. Србија се залаже за независност, а њен међународни положај и утицај се стално унапређују. Као добар пријатељ Србије, Кина се радује оваквим успесима.

Под нашим заједничким вођством, последњих година кинеско-српски односи доживели су искорак напред. Наше две земље имају чврсто политичко међусобно поверење и узајамно се подржавају у виталним интересима, а дубина и ширина практичне сарадње се континуирано повећавају, квалитет и ефикасност се стално унапређују, дајући позитиван допринос развоју обе стране, квалитетној заједничкој изградњи "Појаса и пута" и изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са Вама улажем заједничке напоре како бисмо интензивирали размене наше две земље на свим нивоима, продубљивали свеобухватну сарадњу и унапредили кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство на још виши ниво.

Вашој земљи желим просперитет, а народу срећу и благостање", наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

Остале вести