Велики инфраструктурни пројекти доводе инвеститоре

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама.

Извор: ТВ Пинк

"Када сам 2014. године постао премијер учешће јавног дуга у БДП-у био је 79 одсто, а сада је 51 одсто", рекао је председник Вучић приликом обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

Председник Вучић рекао је да се размишља о покретању још различитих пројеката, а интересовао се и како теку радови и припреме за изградњу других брзих саобраћајница у Србији.

"Кренућемо да радимо пут ка Текеришу", рекао је председник Вучић и истакао да ће овај путни правац много значити за свакодневни живот грађана из ових крајева.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама.
Извор: Танјуг

Председник Вучић поручио је да се путни правац који данас обилази мора завршити на време.

Речено је да је завршено 90 одсто експропријације земљишта.

Србија је на историјском нивоу што се тиче запослености

Председник Вучић изјавио је да велики инфраструктурни пројекти доводе инвеститоре и да је то између осталог допринело историјском нивоу запослености у Србији.

Председник Вучић рекао је да се нада да ћемо после и инфраструктурних и свих осталих моћи и даље да привлачимо инвеститоре.

"Што се тиче процена оно што је најсигурније и што прецизно говори о броју запослених више од анкета, иако су оне прецизно урађене то је број запослених у Националној служби за запошљавање. Када видите да нас је готово 550.000 људи запослено него што је било пре 10,11 година а има нас мање, сваке године губимо око 35.000 становника само због негативног природног прираштаја, то показује колики је то успех", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише пројекције ММФ о стопи незапослености од 9,1 одсто.

Коментаришући наводе појединих медија да је издвајање 10.000 динара помоћи за сваког средњошколца у Србији "мимо Устава Србије", председник Вучић рекао је да рачуна да ће Уставни суд да каже своје ако буде требало.

"Али шта год да урадите и покушате да помогнете народу, увек је нешто "неуставно". Само не знам што се буне, ваљда им је најлакше мене да победе, и то раде сваки дан по цео дан говоре да сам убица и криминалац. Ваљда им је лакше са мном таквим него неким паметним", рекао је председник Вучић.

Листа "Србија не сме да стане" има три одсто више од свих осталих заједно

Председник Вучић изјавио је да све изборне листе на републичким изборима, сем Савеза војвођанских Мађара (СВМ), тренутно имају, према његовим подацима, три и по до четири одсто мање него листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане!".

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама.
Извор: Танјуг

"То је врло близу. Ако би они у наредних 20 дана успели да преокрену три одсто више, а ми три одсто мање, они би били у предности за један, два одсто и онда бисмо ми са Савезом војвођанских Мађара били на ивици, можемо ли да направимо ту владу или не можемо", рекао је председник Вучић.

Што се тиче београдских избора, председник Вучић рекао је да су се ствари много промениле.

"Сада смо на ивици, видећемо како ће да иде са десничарским странкама, ко ће ући у градски парламент. Ми смо свакако, од пре месец дана, по први пут испред листе Драгана Ђиласа. Они су били испред нас неколико месеци и верујем да људи виде ко шта ради и колико ради и верујем да ће и ту резултат бити добар. Не буде ли, први ћемо им честитати и пожелети успех у раду свима који су нас победили. И на нивоу Републике и на нивоу Београда и сваког другог града и општине у Србији", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће једина валидна и важна процена бити изјашњавање грађана.

"Ја могу о њима да причам колико хоћете. Наљутили би се многи, распршили би им се снови. Али ја то не волим да радим, не зато што их немамо, јер сада радимо истраживања сваког дана. Важно је да људи не мисле да је крај и да су ствари завршене. Људи морају да знају да је та битка веома неизвесна", рекао је председник Вучић.

Како је додао, биће великих последица по грађане ако опозиција после избора буде формирала техничку владу.

"Људи мисле да је све ово дато и да ће бити боље. Не, биће боље ако будете имали оно руководство које се борило за вас, а ако не будете имали, вратиће нас експресно у прошлост у време њихове владавине, катанчења фабрика и њиховим међусобних размирица. Они причају о техничким владама и годину дана неће ништа суштински да раде, осим да се боре за власт", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је да ће за седам дана изаћи књига са 2.100 јавних личности које су подржале листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане!", али је изразио забринутост да ће они бити на мети бруталне критике дела јавности.

"Сетите се како је прошао Јанко Типсаревић или Дејан Томашевић, свако ко се усудио да слободно мисли, супротно од оних који за себе мисле да су елита и много паметни", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама.
Извор: Танјуг

Председник Вучић навео је да се нада да ће азербејџанска компанија "Азвирт" посао обавити на најбољи могући начин и захвалио се представницима те компаније који су присуствовали обиласку.

Председник Вучић рекао је, на коментар да је поменуо да се притисци врше на Србију када је реч о Косову и Метохији, да је то што је рекао мање од онога како то изгледа стварно.

"Ја не знам што бих коментарисао њихове међусобне сукобе и изјаве једних против других. Да ми се било шта допало у програму "Србије против насиља" или како се то већ назива, подржао бих, а будући да ми се ништа није допало јер програм немају, а цео програм и планови им се своде само на мржњу и вику, дреку и ништа друго, наравно да нисам", рекао је председник Вучић коментаришући то што је Владимир Гајић из Народне странке за првог на листи Драгана Ђиласа Радомира Лазовића рекао да је његов став "директан, противуставан, правно насилнички и неувијен позив на издају".

Председник Вучић додао је да шта год да их питају, они на то одговор немају.

"Што се тиче Косова и Метохије, што се тиче односа и према геополитици, али много више што се тиче односа према свим унутрашњим питањима мислим да је њихова политика изузетно лоша и ја то као председник Републике, а наравно имам право и као члан једне политичке организације, да такав свој став искажем јавно и да људима у Србији кажем шта је то што о томе стварно мислим", навео је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је свеједно за кога гласате, јер према речима председника Вучића, за кога год од њих да гласате, гласате за Драгана Ђиласа.

"Њихово заједничко деловање ће се свести на то да ће да држе заједничке митинге негде испред и да објашњавају народу да су покрадени и да су медији били овакви и онакви, пошто ће поново да изгубе изборе", рекао је председник Вучић.

Остале вести