Вратили смо живот и сигурност у Србију

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић рекао је да је о томе данас разговарао са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и потпредседником Владе Републике Србије и министром финансија Синишом Малим око додатних мера које се односе великом већином на оне који немају право гласа.

"Исплатићемо 10.000 динара сваком средњошколцу, преко мајки, где живи са оцем преко оца, или преко хранитељске породице или посебних центара. Сматрамо да је то пред празнике важна мера и да ће помоћи родитељима да могу да уштеде. Стање у финансијама је добро", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је договорена и друга мера - да се преко Поштанске штедионице свим корисницима студентских картица пребаци 1.000 динара, а да ће држава банци то надокнадити.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

"Поштанска штедионица ће пребацити 1.000 динара, а ми ћемо то надокнадити. Значи студенти ће имати 1.000 динара плус све користи - попусти за возне, авио карте, до трговинских ланаца и других. То ће обрадовати и студенте и средњошколце", закључио је председник Вучић.

Смета вам што сам носилац листе, да ли то значи да нисам толико лош?

Председник Вучић изјавио је поводом негодовања опозиције зато што је носилац листе "Србија не сме да стане" да би сатима могао да говори о њиховом лицемерју и упитао да ли то говори да и није толико лош као што данима говоре о њему.

Председник Вучић је тако одговорио на питање зашто је спорно што је он носилац изборне листе, а није било кад је Борис Тадић раније био носилац листе Демократске странке.

"Не мислим да је у томе уопште суштина. Могао бих сада сатима да говорим о нелогичностима, о лицемерју, о дволичности, о томе да свакога дана говоре да сам најгори на свету, да сам убица, криминалац, наркодилер, непоменик. А онда им главна прича у целој кампањи буде зашто Вучић учествује у кампањи против нас", рекао је председник Вучић.

Да ли тиме говорите да и нисам баш толико лош колико говорите сваког дана, јер не бисте се толико плашили, или говорите о себи лоше, јер не дај Боже да је неко много бољи од мене, како бисте тек онда прошли, упитао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да у овој кампањи учествује зато што сматра да је то изузетно важно за Србију.

"Не за мене. Мој мандат траје још четири године", подсетио је председник Вучић и истакао да је свим срцем уз листу "Србија не сме да стане".

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

Рекао је и да није задовољан како се поједини локални челници понашају када не брину о људима, када не желе да их приме на разговор, када је најважније да ли они имају шофера, секретарицу, ташну, машну.

"Примајте људе, разговарајте, покушајте да решите проблем", рекао је председник Вучић, и истовремено навео да је ова власт изградила 50 пута више него они пре.

Председник Вучић је истакао да је Србија променила своје лице и да је другачија земља.

Како је навео, и да победе неки други, не би могли да окрече ни да обиђу све што је урађено.

"Као председник Републике имао сам част да отворим или да положим камене темељце за оно што је наш тим, што је наша влада урадила у претходном периоду. Они не могу аутомобилима, хеликоптерима и авионима то да обиђу. А камоли да окрече. 550.000 људи имате више запослених, иако нас је мање. Формално запослених. Знате ли каква је то разлика? Разорили су земљу, ми смо обновили земљу, вратили смо наду, вратили смо живот у Србију", поручио је председник Вучић.

Навео је да ће просечна плата у Србији 2027. године бити 1.400 евра, а пензија 650 евра или 75.000 динара.

"Просечна пензија ће бити 75.000 динара у Србији за четири године, толико ће бити и минимална зарада. Немојте да вас подсећам да је минимална зарада била 15.000 динара 2012. године. Само хоћу да кажем да је то разлог зашто подржавам ту листу", рекао је председник Вучић.

Ја ћу сносити консеквенце пораза листе "Србија не сме да стане"

Председник Вучић изјавио је да је био озбиљан када је на скупу у Смедереву рекао да је бесмислено да он буде председник Републике, а да владу чине људи из опозиције.

"Дакле, ја ћу сносити консеквенце пораза листе "Србија не сме да стане". Бесмислено је да будем председник који ће да глуми, не знам шта да глумим, уколико ту владу буду чинили Ђилас, Лазовић, Тепић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић и тако даље. Шта онда од мене очекујете?", рекао је председник Вучић.

Како је рекао тада би било јасно да су они добили поверење народа, да је народ желео њих и да он неће имати проблем са тим.

"Извинио бих се народу и рекао бих, очигледно је да нисте задовољни резултатима које смо направили, и то је фер. Дошли су неки други људи који неће ничим да се баве осим прогоном нас који другачије мислимо, јер тако вам и кажу да хоће техничку владу, а озбиљним питањима да се баве, неће. Изволите, имаћете нове председничке изборе", навео је председник Вучић.

Како је рекао, те његове речи су многима засметале зато што је део људи у Србији знао да је потпуно озбиљан и да ће то да урадити.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

"Они знају да сам тиме, макар део људи, мали део људи определио додатно да гласају за листу "Србије не сме да стане". Ја сам по том питању сасвим озбиљан. Овим дајем додатни мотив нашим политичким противницима да знају, јер они ионако сваког дана ништа о икоме другом не говоре, осим о мени, то им је животни сан. Они не могу да кажу ништа о Косову и Метохији. Они беже од одговора на питање, хоће ли уводити санкције Русији, па онда морају на крају тек да признају да хоће. О Сребреници, о сваком другом питању", рекао је председник Вучић.

Додао је да је разлог зашто подржава листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" зато што ће у Србији 2027. године просечна плата бити 1.400 евра, а пензија и минималац 650 евра или 75.000 динара.

Ако се политика сведе на свађе и сукобе, онда ћете, рекао је председник Вучић, имати власт као ону од 2005. године до 2012. године.

"Тад нема резултата. Тад вам је резултат независно "Косово", самопроглашено, тад вам је резултат одсечена Црна Гора, тад вам је резултат 500.000 људи на бироу више, сумњиве приватизације, опљачкано све, закатанчене фабрике. Е, то вам је резултат тих свађа. Нама је потребно јединство, руководство", поручио је председник Вучић.

Испричао је да је Бин Зајед први пут отишао у Либију 1972. године и да је тада рекао да жели да Емирати за 40 година изгледају као Либија.

"А погледајте Либију данас, погледајте Емирате како изгледају. А Емирати имају пет пута мање нафте, него што има Либија. Дакле, није све у ресурсима, није све у нафти, злату, гасу или не знам чему. Али је увек све у руководству и у томе како ће држава да вам функционише", рекао је председник Вучић.

Истакао је да жели апсолутну већину од 126 посланика на изборима и да је против сваке политичке трговине.

"Суштина је у томе да ви пред себе постављате циљ и одредите шта ви у ствари хоћете у политици. Да ли хоћете да будете хваљени од свих као добар политичар, зато што сте дуго на власти или хоћете нешто да урадите за своју земљу. Хоћете да иза вас остану резултати и да ваше име остане записано у уџбеницима историје? Ја бих волео ово друго. Мене не интересује да проведем још један дан на власти. Ја се смејем њиховим претњама, готов си", рекао је председник Вучић.

Истакао је да је за такву политику потребно да имате мандат народа.

"Сваког дана се препирем са неким око тога, хоћемо ли да градимо Слијепчевић - Бадовинци брзу саобраћајницу или негде брзу пругу. И то вам раде чешће коалициони партнери него они други. А ови други, то су увреде за увредом и не знате шта би друго рекли", рекао је председник Вучић.

Важно је да имамо апсолутну већину како би наставили да градимо земљу

Председник Вучић рекао је да је њему важно да листа чији је носилац има апсолутну већину да би могли да спроведу програм и граде земљу, да повећавају плате и пензије, док опозиција хоће техничку владу, јер неће ничим да се баве, осим прогона оних који другачије мисле.

Председник Вучић је рекао да је глас за било коју листу, глас за Драгана Ђиласа.

"Данас је сасвим јасно и то је фер. Они сви кажу да ће да иду са листом "Србија против насиља", коју води Драган Ђилас, све насилник до насилника на тој листи. Не причам о народу, већ о онима који су у јавности", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

Прокоментарисао је изјаву опозиције да после избора треба да буде формирана техничка влада коју чине листа "Србија против насиља" и стране националне опозиције и изјаву Милоша Јовановића који је рекао да "Србија није ни Ђиласова ни Вучићева", а на крају би ипак после избора сарађивао на "рушењу" Александра Вучића, рекао да је то у реду и да је добро што су то рекли.

"Они су близу победе, близу формирања власти и то је у реду и добро да су људима рекли. Мислим да је нешто друго важно да људи примете, ја сам вечерас говорио због чега је мени важно да имамо апсолутну већину - да спроводимо програм, да градимо земљу, да обезбедимо свакој мајци, супрузи и сестри да имају мамограф, скенер и ултразвук. Да имају сваки неопходан апарат у Србији да лечи себе и децу, и за сваког мушкарца такође", рекао је председник Вучић.

Додао је да је за њега важно да се граде болнице, стадиони, путеви музеји, да расту плате и пензије.

"Милош Јовановић каже да то није неки вредносни став, хвала му што је закључио да све што је говорио нема вредносни став, сва њихова политика", додао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да су за њега важни вредносни ставови и то опозиција нема.

"Политика је за мене ствар принципа, ствар дела које остављате иза себе. Шта радите за интересе грађана, шта радимо за људе", рекао је председник Вучић.

Додао је да је за време претходне власти 85 земаља признало независност тзв. "Косова", док је за време "великог издајника Вучића" 28 повукло признање.

"Они де факто спроводе политику одвојено од Србије, од 2008. године сасвим, пре тога делимично. Сваком ко дође после мене биће све теже и теже, уколико не дође до великих промена у свету", додао је председник Вучић.

Такође, рекао је и да ниједан странац не доноси одлуку о Србији, већ грађани који живе у Србији.

"Народ Србије - Мађари, Срби, Русини, Македонци, сви који живе у њој одлучују о њеној будућности. Нико ко није држављанин не одлучује", рекао је председник Вучић.

Пре 3 месеца опозиција је имала предност 8, сада заостаје 4 одсто

Председник Вучић изјавио је вечерас да је пре три месеца коалиција "Србија против насиља" имала предност од око осам одсто у Београду, а да данас заостају три или четири одсто, што показује да је требало само да људи схвате шта су они направили.

"Верујем да ћемо ту предност и увећати у Београду. Када људи виде да је некоме стало да себе промовише на трагедији, а не упути ни саучешће, све постаје јасно. Што се тиче њихових техничких влада та опасност постоји - да сви они заједно са СПС имају три или четири одсто мање него ми", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

На питање да ли то значи да неће формирати коалицију са СПС-ом након избора, председник Вучић је рекао да су односи компликовани, да поштује људе који носе ту листу и да са лидером те странке Ивицом Дачићем има коректне односе.

"Они ће вам рећи, морамо да причамо. Ми смо били фер и увек сам избегавао да идем у Јагодину или Сурдулицу, али сада ћу тамо ићи јер сам видео шта су ми урадили тамо, борићу се за сваки глас. Нисам бирао да СПС буде ту јер нам је потребна, већ због стабилности земље. Молићу руководство СНС да прошире фронт са ким треба да се сарађује, али знам да ако не будем имао већину са нашим чврстим и сталним партнером какав је СВМ онда верујем да би се невероватном брзином и лакоћом формирала друга већина", рекао је председник Вучић.

Ступар који је радио за "BBC" говори о томе да мене плаћају Американци

Председник Вучић рекао је да Србијом никада неће управљати ни једна страна држава, као ни његовим одлукама и да оптужбе које појединци износе показују контрадикторност, јер говоре да "Вучића "запад финансира"", а затим да ће га "пустити чим заврши питање Косова и Метохије".

Председник Вучић је погледао гостовање новинара Слободана Ступара и економисте Срећка Ђукића у емисији на домаћим медијима, у коме Ступар наводи да је "председник Вучић копија Јозефа Гебелса, најближих сарадника Адолфа Хитлера и амерички продукт који добија паре од запада и да је на крају каријере", а Ђукић да је "ту јер мора да заврши Заједницу српских општина и онда западу неће требати".

Председник Вучић је затим прокоментарисао да је Ступара срео неколико пута у животу, док је био новинар телевизије "BBC", и да су њихове изјаве контрадикторне.

"Од Енглеза плаћен, да извештава за државни енглески сервис, интересантно. Мене не плаћају ни Американци ни Европљани, али је суштина у томе да они имају одређену контрадикторност - Вучића они држе, али неће баш сада да га скину, него да чекају, па после избора. Па што то не би урадили на изборима?", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је коментарисао да је новинар који их је интервјуисао рекао са осмехом да "се не зна да ли се Вучић плаши, али да је то да је Гебелс недвосмислено" и рекао да треба мислити о томе шта би се десило када би новинар ТВ Пинк позвао некога ко би за Драгана Ђиласа рекао да је "Хитлер".

"Некога ко би рекао да је Хитлер, Гебелс, или за Маринику или Алексића. Постоји ли новинарско удружење у земљи и амерички и амбасадор Европске уније који већ сутра не би реаговао и тражио најстрожу казну? Постоји ли? Не постоји", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је поносан на суверену и слободарску, независну политику коју води Србија и да му ништа не одређују страни амбасадори.

"Сваког од њих поштујем, и америчког и руског. И (амбасадоре) Европске уније и сваке земље у свету, ни један од њих не може да одлучује ни о једном питању у Србији док сам ја председник", рекао је председник Вучић.

Желе моју смену, јер не могу да ураде ни десетину као ми

Председник Вучић рекао је да опозиција жели његову смену, јер знају да све што су радили и све што ће да раде никада неће бити ни десетина онога што је СНС урадио за Србију, оцењујући и да би победом опозиције земља била враћена уназад веома брзо.

"Зашто они мене мрзе? Зашто они хоће моју смену? Три су основна разлога. Први је тај разлог што знају да све што су радили и све што ће да раде, никада неће моћи једну десетину онога што смо ми урадили да направе", рекао је председник Вучић.

Као други разлог, председник Вучић је навео то што не жели да се додвори опозицији, да се са њима тајно састаје или да их подмићује.

"Трећи је разлог тај што сам се ја дрзнуо да се свима њима супротставим", рекао је председник Вучић и додао да је у питању владавина лажно-либералних и неолибералних кругова и скоројевића који им се додворавају, разних искомплексираних и фрустрираних људи који желе да буду примљени у то друштво.

Председник Вучић је оценио да би победа опозиције вратила Србију уназад веома брзо и навео да зна да би они земљу уништили брзином муње, као што већ једном јесу.

"Потребно је да знају да није све заувек дато. Људи мисле ми смо достигли одређени ниво, не може да се врати уназад. Може, може. Вратиће се невероватном брзином уназад. И то ће људи моћи да виде. Само уколико они победе", указао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да због тога што је рођен у Београду не сматра да је бољи од било кога из неког другог српског града.

"Случајно сам рођен у Београду. Одрастао сам на асфалту, а мени сад почињу о асфалту да причају они који су прескакали шине трамвајске да их струја не би ударила и објашњавају ми како изгледа београдски асфалт и уче ме како су они много урбани и много паметни", рекао је председник Вучић додајући да је њихов проблем што мисле да имају право да изговоре шта год пожеле, а да неко не сме да се брани.

Говорећи о Косову и Метохији, он је навео да је став Милоша Јовановића према независности тзв. Косова најбољи могући по Аљбина Куртија, а то је "сменити Вучића".

Знам ко с ким шурује, ко с ким разговара и о чему

Председник Вучић коментарисао је могућност да се Социјалистичка партија Србије после избора приклони опозицији, рекавши да ће се део људи из те странке заклињати да то неће бити тако, а с друге стране, како је рекао, зна ко с ким шурује.

Пре одговора председника Вучића емитована је изјава функционера странке Заједно Ђорђа Микетића који је рекао да у случају да Србија против насиља освоји број мандата једнак броју мандата СНС "тад се игра мења, и у РТС и у СПС, и у институцијама".

"Овај човек, не смем да говорим о детаљима, је једна људска срамота. То је све што ћу да кажем. И неће ме много питати зашто ово говорим, зато што он зна шта ја знам. И он говори о променама. А кад сам рекао људска срамота, верујте ми да је то синтагма толико блага", рекао је председник Вучић.

Што се тиче СПС, како је рекао председник Вучић, није спорно на шта они (опозиција) рачунају.

"Део људи ће се заклињати да неће тако, а са друге стране, ви знате да ја знам ко с ким шурује, ко с ким разговара и о чему, али мени је довољно да видим шта ко говори на терену. Ако је нешто добро то смо сви заједно урадили, ако нешто није добро, не питамо се ми, за све се Вучић пита", прокоментарисао је председник Вучић.

Поменуо је и ситуацију на аеродрому где "ваша деца од 20 и 25 година када их зауставе и питају да покажу пасоше и стану у ред, као и сва друга деца, говоре "Вучићу ђубре, за све ово си ти крив".

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

"Па нису то они сами измислили, то су од свог тате научили, који је највиши функционер те партије. И видите мени није тешко да то говорим. Било је у јавности, нећу да вам говорим шта све знам мимо јавности, нећу да вам говорим с ким се све друже и на које све начине неки људи раде. То су највиши функционери партије. Али није то спорно, то постоји и у СНС-у, различите ствари, то је живот, то је све нормално", навео је председник Вучић.

Како је рекао, све је то испричао да би показао колико ни мало страха нема од онога што може да се догоди.

"Ја сам кроз све то прошао, много пута. Никакав проблем немам. За мене је питање политике питање будућности. Шта је то што можемо да урадимо, шта је то што можемо да направимо за ову земљу. Мене не интересује да имам возача, секретарицу или не знам кога. Не, ти ћеш у затвор. Стварно? И то је за људе. Једино што нећу да вам дам, нећу да вам дам да ми дирате децу и нећу да дозволим да дирате било чију децу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је поручио опозицији да ће и из затвора да изађе и да их победи зато што ће, како је рекао, народ да види колико су неспособни и лажови.

Протеривање хрватског дипломате ствар надлежних органа

Председник Вучић рекао је да не жели да коментарише протеривање хрватског дипломате из Србије и да је то ствар надлежних органа.

"Ја то нисам ни поменуо и нисам хтео о томе да говорим, зато што сам мислио да је то питање професионалног односа.

Две озбиљне службе какве су српска и хрватска", рекао је председник Вучић.

Додао је да не жели да коментарише изјаву Војислава Шешеља који је говорио на ову тему и додао да само мисли да је срамота за оне људе који су то урадили.

"Нећу да говорим о именима. Нема никакве сумње да онај који интересе своје земље даје у руке некој другој земљи, посебно оној која се не понаша пријатељски према вашој земљи. Надлежни органи морају да виде где постоји кривац, а да ли је срамота, па свакако да јесте", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је прокоментарисао и садашњу власт у Хрватској, где председник и премијер нису у истој политичкој партији и додао да би ситуација код нас била много гора.

"Код нас би било много горе, тако да не знам шта бисмо могли да постигнемо. Многи министри живе за то да праве кампање, неки људи се мењају", рекао је председник Вучић.

Са Хрватском ће бити бољи односи када схвате да је Јасеновац срамота

Председник Вучић изјавио је да ће односи са Хрватском бити бољи када схвате да је Јасеновац срамота, а не нешто што би требало да се заборави.

Председник Вучић је то рекао говорећи о односима у региону и додао да мисли да су односи са Црном Гором нешто бољи него раније, са Мађарском и Северном Македонијом најбољи у историји, а да нам Бугари замерају, јер смо популарнији од њих у Северној Македонији.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

"Са Албанијом имамо пристојне односе колико је могуће. (Премијер Еди) Рама није био на недавном сајму вина, али албански представници јесу и нека њихова вина су добила награде. Интересантне су њихове сорте вина, не волим ове светске. Ја волим сва вина наше браће Македонаца. И "Плантаже" су направиле једно добро вино", рекао је председник Вучић.

Ђилас је рекао да је дошао на власт са новцем, а сада да га је зарадио 2005. године

Интересантно је да је Драган Ђилас говорио да је имао новац када је дошао на власт, а да сада говори да га је зарадио 2005. године, рекао је председник Вучић коментаришући видео који је недавно емитован, а у ком лидер ССП Драган Ђилас говори да је 619 милиона евра зарадио за годину дана и то 2005. године.

"Ја не мислим да је он неспособан и да је генијално да то заради за годину дана. Мислим да су ови други неспособни као Алексић, Лазовић, Тепић. Ђилас нема политичког морала, али он није неспособан", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да видео који му је представљен у емисији Хит твит у коме Ђилас говори како је зарадио поменути новац, до сада није видео, али да је видео снимак у ком спомиње да је на власт "дошао са новцем".

"Видео сам где је говорио да је поносан на тих 619 милиона евра, али овде има интересантан део - он је раније говорио да је дошао са новцем, а сада говори да га је зарадио", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да му много више смета када поједини опозициони представници говоре о декриминализацији друштва.

"Да ми о томе говори онај из Г17 који је са тастом плаћао општину Трстеник. Да ли ви људи разумете о чему се ту ради", рекао је председник Вучић.

Коментарисао је и изјаве председника СДС Бориса Тадића да га у предизборној кампањи "саботира опозиција".
"Ни Борис Тадић није глуп, он је образованији од њих. Он није глуп, о томе да ли је пристојан не могу да судим. Мислим да је он политичка прошлост и да су му идеје лоше", рекао је председник Вучић.

Коментаришући то што опозиција оспорава пројекте у престоници Србије који се везују за Београд на води и београдски метро, председник Вучић је рекао да, да је њих слушао, не би ничега било.

"Да ли сте ишли да видите припремне радове на Макишу? Радови су испред рока, тако да, 2028. године ће Београд добити метро. Али да сам њих слушао - ми и даље не бисмо имали ауто-пут, а имали би и 500 више мртвих људи, јер би користили Ибарску. Да сам их слушао, уместо Београда на води би били змијарник и мочвара", рекао је председник Вучић.

Такође, додао је, да је слушао "госпођу Стојковић која, као је рекао "мрзи све наше патријархе" никада не би био урађен храм Светог Саве".

"Да сам их слушао никада не бих пружио подршку Републици Српској и нашем народу на Косову и Метохији - одавно бисмо запалили Бањску, да смо их слушали после ових догађаја од пре два месеца, а не бисмо темељно обновили и манастир и бању", рекао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић је рекао да, када би слушао оне који га мрзе, Србија не би ни на шта личила.

"Зато кажем, није проблем - удружите се сви, владајте и покажите шта знате, јер ја знам шта је држава и знам на шта би то личило, уништили би ову земљу брзином муње", рекао је председник Вучић.

И ММФ као строг контролор каже да су нам финансије одличне

Председник Вучић изјавио је вечерас да је чак и ММФ рекао да су наше финансије одличне, да имамо скоро пет милијарди на рачуну, што немају ни много веће и богатије земље од Србије.

Председник Вучић је рекао да ће за четири дана почети исплата 20.000 динара помоћи пензионерима, за пет дана корисницима социјалне помоћи и неговатељицама, а за 10-ак дана средњошколцима.

"Сваки тај динар је добродошао. Важно је да се покаже брига државе да могу да купе ранац, џемпер, јакну, посебно пред Светог Николу, Божић, друге славе, да могу неки поклон додатно да купе. Да покаже држава да јој је стало. Никада нисмо обухватили средњошколце од 14 до 18 година. То је 235.000 средњошколаца и трошак државе је 20 милиона евра, али је велики добитак", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да би дали и више, али да је он тај који то не дозвољава.

"Када сам ја постао председник владе, (бивши министар финансија Лазар) Крстић ми је улазио као градоносни облак свако јутро у канцеларију. Ви морате да лечите болести које су вам оставили претходници, али не аспиринима, већ хемотерапијом. Поносан сам на стабилност наших јавних финансија. Никада није било да последњих 10 година можете за исту вредност динара да купите евро или долар по истој вредности", рекао је председник Вучић.

Како је рекао Србија је на добром путу, следи повећање плата и минималца на преко 47.000 дин.

"И верујем да ће у другој половини године један од сукоба бити окончан, надам се оба, а ако се то деси следи драстичније повећање плата и пензија", рекао је председник Вучић и позвао грађане да изађу на предстојеће изборе 17. децембра уз оцену да Србија није играчка и да се тада одлучује о судбини земље.

Опозиција не разуме да у Србији постоји тиха већина пристојних људи

Председник Вучић изјавио је да лидери опозиције никад не би поднели оставку на функцију у случају да изгубе на изборима, као што је он рекао да ће да уради и оценио да је то због тога што они не разумеју да у Србији постоји тиха већина дивних људи који се не служе насиљем.

"Зато што они живе у свом балону, у којем они не виде људе који мисле другачије. И не разумеју да постоји већина у Србији, тиха већина дивних, пристојних људи, који неће да се служе насиљем. И која неће да прети, већ која само хоће да живи нормално, пристојно. И која је уверена да Србија има будућност. И која жели да Србија не застане у овом тренутку, него да иде убрзаним корацима", рекао је председник Вучић.

Оценио је да се никада није десило да је опозиција честитала победнику на изборима и да не умеју да честитају бољем, нити да извуку поуке из својих пораза.

"Ја сам извукао из критике народа закључке. Трудим се да себе променим, трудим се да радим више, трудим се да покажем бригу према људима више него раније. Зато обилазим породице свуда да чујем од обичних људи. Мање причам са функционерима, више причам с обичним народом", рекао је председник Вучић.

Према његовом мишљењу, опозиција ће, уместо да честита победнику, рећи да су избори покрадени, изаћи на улице да шета у протестима три месеца и покушати да упадне у неке од институција.

"Избори су важни. Дан избора је важан. Онако како људи буду гласали, тако ће бити. Што се нас тиче, ми ћемо исте вечери да честитамо. Победу (опозиције) у Београду - честитаћемо, победу у Србији - честитаћемо исте вечери. И исте вечери ћу ја да најавим тренутак, да ли јануар, фебруар или март, када подносим оставку, да бисмо имали довољно времена да се припремимо за председничке изборе, да ли их желе у мају, или их желе у септембру, или када већ хоће", рекао је председник Вучић.

Оценио је да се из опозиције чује прича о "фантомским бирачима" који ће да гласају за СНС на изборима јер знају унапред да ће изгубити изборе.

"Знају они да ће њих седамнаест изгубити од једне листе. И зато то морају да причају. Да би дан после опет, Свети Петар, лоше време, диктатор Вучић, медији, овакви и онакви увек били криви. Или би неко пети био крив, а не то што су они неспособни, нису довољно марљиви, вредни, немају програм, немају планове, немају идеје, немају ништа", навео је председник Вучић.

На питање о судији Миодрагу Мајићу, председник Вучић је одговорио да је Мајић политички апологета западних амбасада у Србији који нема свој став.

"Он нема свој став, нити је битан његов став. Оно што он каже увек је став западних амбасада у Београду, без икакве срамоте он то износи. И баш као што су западне амбасаде тражили да на слободу буде пуштена Гњиланска група, тако их је и пустио", рекао је председник Вучић.

Десет чланова САНУ подржало листу "Србија не сме да стане"

Председник Вучић рекао је вечерас да ће у наредном периоду промовисати људе који подржавају листу "Србија не сме да стане", међу којима је чак 10 чланова САНУ, наводећи да је то листа добрих људи који се нису уплашили оних који су себе прогласили за елиту.

Председник Вучић је показао књигу са списком, како је рекао, пристојних људи који подржавају пристојну Србију и најавио да ће изаћи ускоро у јавност са њиховим именима.

"На претходним изборима је било пет, шест академика, сада је 10 чланова САНУ. Академик Бела Балинт, Владимир Кањух, Хаџи Ђокић, Зоран Ковачевић, Милан Стевановић, Мирослав Радовановић, Светислав Божић, Светослав Арсић и тако даље. Биће занимљивих имена", додао је председник Вучић.

Истакао је да је поносан на све људе који су дали подршку.

Одговарајући на питање да се у појединим медијима наводи да није у добрим односима са појединим члановима СНС-а и да се међу њима помиње Братислав Гашић, рекао је да му је Гашић један од најближих људи и да су у најбољим односима.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у наредних десет дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.
Извор: Принтскрин

"Заједно смо ушли у СНС. Изузетно сам га поштовао као приватника. Идемо на рођендане деци", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да је са свим људима у СНС- у добрим односима.

"У добрим сам односима и са Шапићем, Весићем имајући у виду и њихове односе. Од када нисам председник посматрају ме као неког остарелог, изнемоглог оца у кући према коме морају да покажу поштовање", додао је председник Вучић.

Оценио је и да су многи напредовали у претходном периоду од Синише Малог, Ане Брнабић до Горана Весића, Ирене Вујовић и Јелене Танасковић.

Постоје три предлога за новог директора БИА

Председник Вучић рекао је да постоје три предлога за новог директора БИА, а који ће бити постављен након избора.

Председник Вучић је, на питање како коментарише наводе појединих медија да је на чело БИА постављен Златибор Лончар и да ли је то истина, рекао да Лончар није постављен.

"Лончара изузетно поштујем, ценим и волим. Рекли су пре три дана да је постављен за директора БИА. Није постављен, да ли је далеко или није од истине, ја о томе нећу да говорим.

Биће прво сасвим сигурно постављен неко из куће, ко треба тај период до постављања неког новог после избора да води БИА, а господин Лончар није запослен у БИА. Видећемо ко ће то да буде, има нека три предлога и о томе се разговара и са господином Александром Вулином између осталог", рекао је председник Вучић.

Остале вести