Стадион Лагатор у Лозници испуњава највише стандарде УЕФА

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је новоизграђени стадион у Лозници, који је изграђен по највишим УЕФА стандардима.

Извор: ТВ Вести

Председник Вучић обишао је нови стадион са фудбалском легендом Драганом Џајићем.

Изградња и опремање лозничког стадиона, који има два нивоа трибина, коштала је око 30 милиона евра, а стадион може да прими нешто више од 8.000 посетилаца.

Председник Вучић рекао је да су стадион у Лозници, као и они у Зајечару и Лесковцу, изграђени по највишим стандардима Европске фудбалске организације УЕФА.

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је новоизграђени стадион у Лозници, који је изграђен по највишим УЕФА стандардима.
Извор: Танјуг

Како је рекао, отварање стадиона је каснило зато што су постојали проблеми са хибридном травом, односно да се природни део те траве није "примио" како треба, али да је и тај проблем решен.

"УЕФА је долазила и када год је било потребно да се нешто доради и указивала на то, било да је реч о тоалетима или боксу за гостујуће навијаче. Сада су сва три нова стадиона у Србији - лознички, лесковачки и зајечарски завршена по највишим стандардима УЕФА", истакао је председник Вучић.

Како је оценио, кашњење од два, три или четири месеца није превелик проблем, када се узме у обзир да су, како је рекао, неки други каснили и по 40 година са изградњом стадиона.

Председник Вучић најавио је и улагање у друге стадионе у Србији, попут оних у Нишу и Крагујевцу.

Како је рекао, у нови Чаир требало би да буде уложено око 80 милиона евра.

ЕУ по питању Косова и Метохије увек позива "обе стране", чуваћемо националне интересе

Председник Вучић изјавио је да Европска унија по питању дијалога о Косову и Метохији увек позива "обе стране" и нагласио да ће Србија, упркос не тако лакој ситуацији наставити да води бригу о својим националним и државним интересима.

На питање новинара како коментарише то што је изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак рекао да "обе стране морају нешто да учине да би нешто и добиле", председник Вучић рекао је да Лајчак и ЕУ то говоре стално.

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је новоизграђени стадион у Лозници, који је изграђен по највишим УЕФА стандардима.
Извор: Танјуг

"Они то причају стално, увек ће да буде - обе стране, увек ће да праве ту једнакост између свих. Ту за нас нема много ни среће ни успеха, али морамо истовремено да водимо рачуна и чувамо своју економску будућност и увек да водимо бригу о нашим националним и државним интересима, пошто није лако, нити једноставно", рекао је председник Вучић.

До сада смо успевали и успеваћемо и убудуће, поручио је председник Вучић.

Наставићемо улагања и у Шабац, прво болница и пут до Текериша и Цера

Председник Вучић изјавио је да ће се наставити са улагањима и у Шабац и да је сада најважније да тај град прво добије болницу, као и да се заврши пут до Текериша и Цера, и додао да су очекивања за стадион у Шапцу очекивана, када се има у виду шта се све гради широм државе.

"Прво да урадимо болницу, и пут до Текериша и Цера па онда да причамо даље о свему. Свашта је у плану", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара да ли и Шабац може да очекује стадион с обзиром да је то најавио на отварању ауто-пута Рума-Шабац.

Председник Вучић истакао је да су доведене фабрике у Лозницу и да је запослено много људи, и преко 3.000 људи је запослено.

"Радите са фантастичним компанијама, урадили све што инфраструктурно није урађено деценијама, то су невероватне промене. Ускоро долази и 54 километра брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, о томе су људи овде причали 70 година и нису веровали да ће то да се деси", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је важно шта говори народ, а да на коментаре да је нешто изграђено са закашњењем или "није посађена трава у одређеном тренутку", може да се одговори тиме шта је урађено и изграђено.

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је новоизграђени стадион у Лозници, који је изграђен по највишим УЕФА стандардима.
Извор: Танјуг

"Ми покажемо шта смо урадили - Зајечар, Лесковац, југ, затим запад Лозница, а са друге стране имате кампању подршке тајкуну и кампању мржње према мени и породици", рекао је председник Вучић.

Пољопривредници траже и оно што је немогуће испунити

Председник Вучић рекао је да пољопривредници у својим захтевима траже и неке ствари које није могуће испунити.

"Има их много (протеста) у овом тренутку. Нису мене ни питали, нити су мени слали захтеве. Ово што сам видео, око плавог дизела и рефакције, постоје ствари које су апсолутно немогуће", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара у Лозници како ће бити завршен протест пољопривредника.

Протест пољопривредника биће завршен као и сваки други, рекао је председник Вучић.

МУП-у не дајем наређења, нисам ни знао за Д-Експрес

Председник Вучић рекао је да МУП-у не даје наређења, осим за задатке за одбрану земље и заједничко деловање са Војском Србије, као и да за компанију Д-Експрес није ни знао.

Председник Вучић то је рекао одговарајући на питање новинара да прокоментарише оптужбе лидера опозиције Драгана Ђиласа и Здравка Поноша да је он одговоран за улазак полиције у просторије Д-Екпрес, компаније Јунајтед групе.

"Док они нису рекли, нисам ни знао, нисам знао да је и то њихово. Јесам ли и у Јавном предузећу Пошта наредио упад? Ја МУП-у не дајем наређења, осим за задатке за одбрану земље и заједничко деловање са Војском Србије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће увек бити за државну компанију, за то да припада држави и народу и не буде уништавана.

"За сваку, и за Телеком и Пошту и сваку другу, јер је то све наше. Наравно, поштујући и приватне компаније, али не да за њихов рачун уништавамо оно што су генерације стварале", рекао је председник Вучић.

Када је реч о расписаним парламентарним изборима у Војводини и тврдњама опозиције да ће она на њима да победи, председник Вучић рекао је да је логично да сви тврде да ће да победе.

"То што кажу да ће да победе и сами знају да неће, и тамо где су могли да победе почели су да губе, а како ће да буде до краја, видећемо. Само нека наставе са политиком "Вучићу отац ти није отац, мајка ти је да не говорим шта, Вукан ти је непостојећи шетач"", рекао је председник Вучић.

Остале вести