Немачка је значајан економски партнер Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је специјалног изасланика Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана Мануела Зарацина, са којим је разговарао о ситуацији у региону, те, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу и, овом приликом, навео да Београд остаје посвећен дијалогу са Приштином.

Председник Вучић поновио је позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану, а то су очување мира, даље јачање поверења и свестранија регионална сарадња.

Председник Вучић истакао је да је пут евроинтеграција један од спољнополитичких приоритета Србије, те је изразио наду да ће и ангажман специјалног изасланика Зарацина додатно допринети да се обнови ентузијазам за проширење ЕУ.

Саговорници су разговарали и о економској сарадњи, а посебно о инвестиционим потенцијалима који се отварају у контексту организације престижне манифестације "EXPO 2027".

Председник Вучић изразио је интересовање за ширење немачких инвестиција, с обзиром на значај Немачке као економског партнера Србије.

Специјални изасланик Зарацин је изразио жељу за јачим ангажманом целе Уније у погледу политике проширења и давања новог подстрека Западном Балкану на европском путу.

Остале вести