Прeдсeдник Вучић чeститao избoрну пoбeду прeдсeднику Tурскe Рeџeпу Tajипу Eрдoгaну

Најновије
Извор: Танјуг

Прeдсeдник Рeпубликe Србиje Aлeксaндaр Вучић чeститao je избoрну пoбeду прeдсeднику Рeпубликe Tурскe Рeџeпу Tajипу Eрдoгaну и пoжeлeo му успeх у oбaвљaњу oдгoвoрнe дужнoсти.

"У своје и у име грађана Републике Србије, упућујем Вам срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Турске, са жељом да и у овом мандату останете посвећени даљем развоју Ваше земље и добробити њених грађана.

Поверење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донеле претходне тешке године и околности на глобалном плану.

За нас је Турска изузетно важан партнер, не само у области економских и билатералних односа, већ и на међународној политичкој сцени. Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој целог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана.

Као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању наших односа, заснованих на узајамном разумевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом.

Још једном Вам честитам на избору, уз позив да поново посетите Србију, како бисмо наставили заједнички да градимо бољу будућност за наше грађане", наводи се у честитки председника Републике Србије Александра Вучића.

Остале вести