Председник Вучић примио америчке сенаторе Криса Марфија и Гарија Питерса

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је америчке сенаторе Криса Марфија и Гарија Питерса и у разговору истакао да је наша земља опредељена да развија ближу сарадњу са САД у свим областима од заједничког интереса.

Сенатори су изразили саучешће поводом недавних трагичних догађаја у Србији, те су, с обзиром на иницијативу сенатора Марфија за контролу оружја после масовне пуцњаве у школи у држави Конектикат, разменили мишљења о мерама које српске власти предузимају.

Део разговора био је посвећен дијалогу Београда и Приштине, те је председник Вучић истакао да је сада приоритет формирање Заједнице српских општина.

Председник је посебно нагласио да Београд од почетка показује озбиљност и одговорност у процесу дијалога, упркос сталним провокацијама и бројним једностраним потезима Приштине, који опструишу налажење компромисног и одрживог решења.

Говорећи о актуелној геополитичкој и безбедносној ситуацији у свету, председник Вучић поновио је да Србија остаје привржена доследној политици чувања националних и државних интереса, као и поштовању начела територијалног интегритета и суверенитета држава.

Председник Вучић додао је да је за Србију од кључног интереса очување стабилности у региону, позитивна агенда и јачање регионалне сарадње у свим областима, а посебно у области економије, чиме Србија, кроз иницијативе попут Отвореног Балкана, доследно и упорно промовише политику окренуту ка будућности, стављајући тежиште на узајамно корисну сарадњу.

Остале вести