Када водимо мудру политику Србија побеђује

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је грађанима у Доњем Товарнику код Пећинаца, у оквиру посете Сремском округу, да ће држава сачувати Србију целовитом, онако како пише у Уставу, али и да више не смемо да понављамо грешке из прошлости.

Извор: Танјуг

"Није лак период пред нама, али треба да знате да када водимо одговорну, озбиљну и мудру политику, да Србија увек излази као победник", истакао је председник Вучић у обраћању грађанима, који су га дочекали испред ловачке куће "Доњи Товарник", у том месту у близини Пећинаца.

Истакао је да ћемо сачувати нашу Србију целовиту, али да истовремено нећемо бити изоловани.

"Чуваћемо и мир, јер ми деце за бацање немамо. Много смо грешака направили у прошлости и такве грешке више не смемо да понављамо", поручио је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Kada vodimo mudru politiku Srbija pobeđuje
Извор: Принтскрин

Председник Вучић је најавио да ће у октобру почети радови на путу Ашања-Брестач од 25 километара, који ће бити завршени до октобра 2024. године.

"То је важан пут, који ће бити као писта", додао је председник Вучић.

Нагласио је Србија пре само 10 година имала мање плате него у Црној Гори и БиХ и готово исте плате као у Северној Македонији и Албанији, док данас имамо највеће плате.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Kada vodimo mudru politiku Srbija pobeđuje
Извор: Принтскрин

"То је зато што смо радили боље и имали боље руководство него неко други, тако да треба да имате поверење, јер знамо шта нам је чинити", поручио је председник Вучић.

Најавио је да ће бити урађене реконструкције школа у Попинцима и Пећинцима, затим да ће у у Ашањи бити урађена сала, а у Обрежу вртић.

Председник Вучић је поручио пензионерима да ће и ове године имати велико повећање пензије, које ће пратити раст плата.

Урадићемо пут Ашања-Брестач и помоћи обнову тврђаве Купиник

Председник Вучић је најавио у Доњем Товарнику, у општини Пећинци, да ће реконструкција пута Ашања-Брестач, у дужини од 25 километара, почети у октобру и да ће завршетком његове реконструкције у многоме бити побољшан живот становника тог дела Срема, као и да ће држава обезбедити средства за обнову тврђаве Купиник.

Током обиласка Доњег Товарника, којим је започео посету Сремском округу, председник Вучић је констатовао да се цела општина Пећинци брзо развија и додао да ће држава помоћи у реконструкцији средњевековне тврђаве Купиник, за чију обнову је потребно два до три милиона евра.

Председник Вучић почео је посету Доњем Товарнику разговором са представницима ловачког удружења "Доњи Товарник", где је похвалио ловачку кућицу удружења направљену од глине и трске, коју годишње обиђе десетак хиљада деце у организацији локалне туристичке организације.

"Обишао сам Србију, али овако нешто нисам видео. Много вам је лепо овде, а људи долазе и друже се и када је тако добро је, јер има мање проблема. Ви сте битни за државу, одржавате баланс у природи и ако вам нешто треба, реците", констатовао је задовољно председник Вучић.

Председник Вучић је, такође, изјавио да још ни у једном селу у Србији није, као у Доњем Товарнику, чуо да им ништа не треба и да све имају.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Kada vodimo mudru politiku Srbija pobeđuje
Извор: Принтскрин

"Пећинци се сада брзо развијају, сада ћемо и да урадимо и тај пут Ашања-Брестач и то ће променити крвну слику села. Сва села ће да изгледаће другачије за годину дана, годину и по дана, личиће на оне у Аустрији и Швајцарској", рекао је Вучић ловцима.

Додао је да ће радови почети у октобру и бити завршени за годину дана.

Ловци су га упознали са чињеницом да њихово удружење има 50 чланова, а једина жена међу њима поклонила је председнику дрвену статуу вука.

Председник Вучић је затим обишао удружење жена "Сунчев цвет“, где су га дочекала деца из локалног културно-уметничког друштва.

Председник Вучић је ту информисан да општина Пећинци имају скоро 200 новорођене деце годишње.

"Треба нам што више деце, јер без деце нема ништа. Србија не може да опстане без деце. Као да све радимо и градимо за неког другог ко ће доћи за 50, 60 година и узети све", констатовао је председник Вучић.

Додао је да у градовима и солитерима има мало деце, за разлику од села.

У удружењу жена "Сунчев цвет“ председник Вучић је упознат са радом жена у удружењу, које дневно направе и продају по десетак килограма пецива и колачића, које раде по поруџбини.

Председник Вучић је похвалио изглед припремљених ђаконија, а на поклон је добио пуну кесу истих.

Затим је посетио локални зоо врт, где је констатовао да га не би правили да нема вишка пара у буџету.

"Лепо је када видите како су људи уредили свој живот овде и лепо живо, али све почиње од фабрика. Пећинци имају пропорцијално највише фабрика по глави становника. Довољно је да имате Бош, где ради око 1.000 људи из Пећинаца", рекао је председник Вучић.

Констатовао је да је буџет општине Пећинци 1,4 милијарде динара.

"Свака нова инвестиција која дође више пара се слива у нашу али и локалну касу, па имају више новца да улажу за своје потребе. Једна школа кошта 80-220 милиона динара школа, а камоли пут, који је још скупљи, то још увек не могу да ураде без нас. Имате више пара него што сте планирали, јер да немате не би толико улагали", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да ће завршетком пута Брестач-Ашања решити највећи проблем у том крају, али да ће остати неке ситније ствари, попут фискултурне сале.

"Радимо канализацију за пет села, уложили смо 750 милиона и треба још 1,5 милијарди, што је више од вашег буџета", констатовао је председник Вучић.

Председник Вучић је затим посетио средњевековну тврђаву Купиник, где га је председника локалне туристичке организације Љубица Бошковић упознала са чињеницом да је та тврђава продужила живот српској држави за 70 година, после пада Смедерева.

Нагласила је да за њену обнову потребно два до три милиона евра.

Председник Вучић им је поручио да направе пројекат и да ће држава учествовати са почетним радовима за ову годину, а да ће цео пројекат обнове трајати две до три године.

После посете Цркве Мајке Ангелине, председник Вучић је на поклон добио књигу Запис душе Љиљане Хабјановић Ђуровић.

Остале вести