Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Кубе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новог амбасадора Републике Кубе Лејдa Ернестa Родригесa Ернандесa и том приликом му пожелео добродошлицу и успешан мандат у нашој земљи.

Председник Вучић је поновио посвећеност Србије пријатељским односима са Кубом, утемељеним на међусобном разумевању и подршци. Он је додао да је Србија заинтересована за јачање економске сарадње са том земљом, с посебним акцентом на пољопривреду и прехрамбену индустрију, медицину и друге области од заједничког интереса.

Такође, председник Вучић је изразио захвалност на принципијелној привржености Кубе међународном праву и подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Republike Kube
Извор: Танјуг

Председник Вучић је истакао да ће му бити изузетно задовољство да угости председника Мигела Дијас-Канела Бермудеса у Београду.

Амбасадор Ернандес је најавио посету председника Дијас-Канела током ове године, која би, како очекује, допринела снажењу сарадње. Он је, такође, додао да свој мандат у Београду схвата као прилику да добре политичке односе преточи у боље економске везе, имајући у виду постојеће потенцијале.

Остале вести