Србија изашла на тржиште обвезница

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас у Давосу да је Србија данас изашла на тржиште обвезница и да је то једна од најважнијих вести, која није била тема у одређеним медијима.

Извор: ТВ Пинк

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је имао отворен разговор са хрватским премијером Андрејем Пленковићем, као и да је тај разговор био лековит.

Председник Вучић је новинарима у Давосу рекао да је разговор био отворен као и да је Пленковић рекао шта они замерају, али и да је он изнео шта му смета код Хрвата.

"Бар смо отворили разговор и канале за даље резултате", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је задовољан учешћем на економском форуму.

"У овим ратним условима сви о свим питањима морају да мисле исто, ја не мислим да сам црна овца, али мислим да смете да мислите. Задовољан сам. Успео сам да покренем нека питања попут билатералних односа са Хрватском, односе са Јужном Kорејом и та сарадња је од кључног значаја, свој посао смо обавили", рекао је председник Вучић.

Додао је председник Вучић да се са својим тимом добро припремио и за разговоре са потенцијалним инвеститорима.

Очекујем тешке разговоре са "великом петорком"

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да га сутра очекују тешки разговори са "великом петорком" која долази у Београд јер су, како истиче, они велики, а ми мали.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija izasla na trziste obveznica
Извор: Принтскрин

Председник Вучић је у Давосу, одговарајући на питање новинара са каквим планом долазе специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, специјални изасланик за Западни Балкан САД Габријел Ескобар и саветници из Француске, Немачке и Италије када знају које су црвене линије Србије, да долазе са својим планом.

"Са тим планом долазе, који њих занима, они су сила, они су велики, ми смо мали, зато ће разговори бити тешки", рекао је председник Вучић.

Ја ћу о озбиљним стварима, а они о бесмислицама

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је данас онима који су се бавили његовом фотографијом из Давоса и месту на коме је седео на једном од панел да он у томе неће да учествује и да ће се, како је рекао, бавити озбиљним стварима, а они нека се баве бесмислицама.

"За разлику од овог панела где сам морао да седнем где ми пише име, тамо сам бирао сам где ћу да седнем. Иако су ме три пута молили да пређем у први ред, ја нисам желео", рекао је председник Вучић новинарима у Давосу коментаришући реакцију појединих политичара и медија у Србији и региону, јер је на панелу о Западном Балкану седео иза осталих учесника.

"Kад видите да ваши политички противници немају шта да вам кажу о садржају онога што радите, о вашој марљивости, вашој борбености, вашем знању језика и представљању Републике Србије, онда вам кажу, ваљда мислећи да су се коначно дочепали нечега, јер рачунају да су људи површни колико и они, а људи нису површни, много више виде од оног коме су од мржње према некоме у политици зачепљени капилари у мозгу. Није ваљда битно где сам сео, то је био мој избор, иначе никад нисам мислио да је суштина да седнете у прву клупу већ је суштина у вашем знању и ономе што сте рекли", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да га нико није питао шта је рекао на том панелу, додајући да је добро штитио и чувао Републику Србију што је, каже, чини се било важније од онога где је седео.

"Ја сад да објашњавам да негде намерно нисам хтео да седнем, а са друге стране сам хтео да пратим приносе на тржишту обвезница на коју смо изашли, да видимо хоће ли бити тржиште заинтересовано за улагање у Републику Србију или неће и све сам то морао да радим. Да то сваком објашњавам. немојте да се љутите, али нема смисла", прокоментарисао је председник Вучић.

Мада, како је додао, добро дође да понекад одговори на то јер онда, како каже, покаже сву неозбиљност оних који сем мржње немају шта да понуде.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija izasla na trziste obveznica
Извор: Принтскрин

"Па када се тога дохвате и други у региону. Је л' вам стварно жао? Да вам је стварно жао ви бисте ме чували, а не бисте ме тукли сваког дана и то са по 200 текстова. Нисам ни јадник, ни бедник, ни несрећник кога ви жалите, не бисте ме жалили ни најгоре да ми се деси, већ вам смета што је Република Србија снажнија и што нисам део чопора, што нећу да седим у чопору и што нећу да говорим да су неки светски лидери лудаци. Ја у томе нећу да учествујем", поручио је председник Вучић.

Смета им што је Србија напокон изнад БиХ и не желе ништа добро из Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да медији у БиХ измишљају лажи против њега, јер је Република Србија напокон од 1945. године па на овамо боља у просечној плати од БиХ, али и зато што не желе да чују ништа добро из Републике Србије, нити добро о српско - бошњачким односима.

Председник Вучић је у Давосу, одговарајући новинарима на питање како коментарише то што медији у БиХ настављају да се баве тиме да ли је у Сарајеву 1992. године носио пушку или кишобран, рекао је да га је то забављало.

"Они знају боље него ја шта сам носио", рекао је иронично председник Вучић и додао да су сада пронашли и слику на којој носи статив од камере и додао:

"Тада су стативи били мањи, а на оној другој сам са кишобраном. Зашто је некоме 30 година касније стало да о томе прича, нешто им смета, јесам ли дао неку изјаву, јесам ли их увредио, нисам, биће да је то зато што Република Србија мало више напредује, зато што када сам постао председник Владе Република Србија је заостајала у односу на БиХ 70 евра на просечну плату, а ево нећу да говорим о октобру где смо ми имали 70 евра већу плату, сачекаћемо март", рекао је председник Вучић.

Додаје председник Вучић да је "њима Вучић за то крив" и да сматрају да ако склоне њега Република Србија ће да се сведе испод БиХ и да буде увек замало иза БиХ као што је била од 1945. године на овамо.

Kако је рекао, други разлог за те лажи је што не желе да чују ништа добро из Републике Србије, не желе да чују оно што је стварно, ниједан предлог из Републике Србије, оно што је живот, оно што је напредак између Срба и Бошњака.

"Не, ми то морамо да срушимо, стално причају немојте о прошлости, а они би да ту прошлост изокрену и да у сваку рану ставе и стакло и со и онда морате да кажете хајде људи престаните да измишљате глупости, да лажете", наводи председник Вучић.

Указује на то да је раније на те глупости ћутао, али да сада говори, јер "када стотину пута кажу једну лаж, онда то постане истина".

"Онда кажете, људи немојте то да радите", додаје председник Вучић да је све дозвољено јер данас у ери када се води жестока кампања против свих који немају у свему унисоно мишљење, све је дозвољено.

Kако је рекао, против Вучића "лов је отворен".

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Srbija izasla na trziste obveznica
Извор: Принтскрин

"Не постоји ствар којом се не служе, али за добрим коњем се прашина диже. Kоњ је племенита животиња, не бих да се поредим са коњем, а има оних који су много даље од племенитих животиња. Ти људи показују своју нервозу, хистерију и колико им смета снажнија Република Србија", истиче председник Вучић.

Председник Вучић је поручио да ће Република Србија наставити да расте, као и да зна када ће Република Србија да буде угрожена, када и шта треба да ради.

"Нисам видео коначне резултате, али показало се да за Републику Србију постоји огроман интерес међународних инвеститора. Добра вест је да ћемо обезбедити новац, а нећемо подизати јавни дуг изнад 57 одсто", поручио је председник Вучић.

Остале вести