Председник Вучић упутио саучешће поводом смрти новинара Марка Јанковића

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти новинара Марка Јанковића, у којем се каже:

„Са тугом сам примио вест о Марковој смрти. Био је истинска легенда нашег новинарства и бескомпромисни борац за слободу речи, због чега је неретко плаћао цену коју многи никада нису били спремни да плате.

Марко је обележио наше животе на много начина. Био је један од симбола урбаног Београда, који је својим стилом ненаметљиво обликовао не само наше музичке склоности, већ пре свега наш однос према прокламованим „истинама“, које је управо он, међу првима, доводио у питање у својим емисијама.

Такав је био и његов однос према политици – искрен, снажан и емотиван, пребојен идеалима његовог отвореног родољубља и истинског патриотизма, за које се борио до краја и које никада није скривао.

Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима Марка Јанковића. Његов Београд и Србија га неће заборавити. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Остале вести