Србија наставља да води одговорну политику мира и стабилности

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо како би је обавестио о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и позицији у којој се наша земља налази.

Том приликом, председник Вучић је истакао да Србија, упркос свим изазовима, наставља да води одговорну политику мира и стабилности, те остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо захвалила је председнику Вучићу на томе што ју је упознао са најновијим дешавањима на Косову и Метохији истакавши да је став Кине по том питању доследан.

„Веома ценимо напоре Србије и Вас лично ка тражењу мирног решења у дијалогу и преговорима. Подржавамо легитимне захтеве српске стране, који се тичу безбедности њених грађана на Косову и Метохији, као и напоре да се договор успостави у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Противимо се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности“, рекла је амбасадорка Бо додајући да Приштина што пре мора да приступи формирању Заједнице српских општина, као што је то договорено у оквиру Бриселског споразума.

Председник Вучић захвалио је амбасадорки Народне Републике Кине на подршци и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Остале вести