Србија наставља да се понаша одговорно и озбиљно

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом поводом забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.

Двојица саговорника сагласили су се да је неопходан наставак дијалога Београда и Приштине, те да су мир и стабилност од круцијалне важности, не само за Србију и регион, већ и за све оне који на Косову и Метохији живе.

Председник Вучић је током разговора са генералним секретаром Столтенбергом изнео позицију Србије по питању изузетно тешке ситуације на Косову и Метохији и упознао га са активностима Приштине које уносе додатни страх и немир код грађана српске националности.

Такође, председник Вучић је још једном нагласио да Србија ни једним јединим потезом није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, као што није на било који начин угрозила очување мира, већ да наставља да се понаша одговорно и озбиљно у решавању проблема и отворених питања везаних за јужну српску покрајину.

Двојица саговорника договорили су да наставе директну комуникацију у циљу очувања мира и стабилности у целом региону, а председник Вучић је захвалио генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну.

Остале вести