Држава рачуна на вас, ви сте будућност

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је вечерас најбољим студентима којима је уручио стипендије "Доситеја", да су показали да су изузетни, да су постигли успех, и да они свакако јесу будућност, на које држава и друштво морају да рачунају, али и да их очекује више обавеза и већа одговорност.

Извор: ТВ Пинк

"Сви ће да вам кажу да сте ви будућност, и то је тачно, али ви ћете у будућности, због вашег става, труда, рада, имати и много већу одговорност, и више обавеза. Немојте да рачунате да је лак период пред вама, јер сте показали да имате више способности од других", рекао је председник Вучић на свечаности у Новом Саду, којом је завршена Академска недеља.

"На вас друштво и држава морају да рачунају", поручио им је председник Вучић.

Како је додао, будући да су као најбољи добили стипендије, показали су изузетност, показали да су желели успех и, пре свега, да су размишљали каква је њихова будућност, због чега заслужују честитке.

"Ове стипендије су нешто што вас додатно обавезује, као и сваки орден и одликовање. После овога, увек морате да радите боље и више", рекао је председник Вучић и додао да није важно да ли и ког политичара воле или не воле, већ да је важније да поштују своју државу.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Država računa na vas, vi ste budućnost
Извор: Танјуг

Испричао им је и своје искуство, из којег је научио једну животну лекцију, када је, као студент био стипендиста Фонда за развој научног и уметничког подмлатка, што је био први новац који је званично добијао, пожелео да узврати мајци и купио усисивач, на рате, од 100 марака месечно.

"Није ми изгледало много, али некако сам схватио да су ми на крају сваког месеца, када је требало да платим 100 марака, биле велике ко кућа, као цела стипендија. И тада сам закључио - само што мање да се задужујеш, и то гледам и данас да чиним", посаветовао их је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Država računa na vas, vi ste budućnost
Извор: Танјуг

Поручио им је и да су они ти који ће на различите начине да доприносе будућности своје земље, као и да је знање једино што нико не може никада да им одузме.

"Имовину могу да вам одузму, свакакве проблеме можете да имате, али знање не могу да вам узму никада", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је указао и да је пред свима нама тешко време, и најтежа зима са којом ћемо се суочити и то не својом кривицом.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Država računa na vas, vi ste budućnost
Извор: Танјуг

"Време које је пред нама, не нашом кривицом, је време које долази кривицом великих који воле да се туку и свађају око плена и воде свет у складу својим интересима, а не са правом и правдом", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је зато позвао најбоље студенте да се спремају и своје знање ставе у сврху напретка земље као и у сврху своје породице и свог успеха.

Председник Вучић је студентима честитао на труду, раду, марљивости и изузетности, као и њиховим родитељима који су такође уложили труда и енергије у то да би им омогућили овакве резултате.

"Добродошли у свет одраслих и до нивоа одговорности и већих обавеза него до јуче", поручио је председник Вучић и студентима пожелео још много награда, победа и успеха.

Речима: "Ви сте шампиони", завршио је обраћање најбољим студентима на свечаности у Новом Саду.

Остале вести