Саучешће поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија, шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана, у којем се каже:

"Дубоко ме је погодила вест о смрти Његовог величанства шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана, искреног пријатеља наше земље и човека којег су красиле неке од највреднијих и најређих врлина.

Смрт човекова мери се по његовом животу – по снази карактера, моралним начелима којих се придржавао, по мудрости којом се руководио, као и по спремности да несебично помогне и правично просуди.

Човек посвећен вери и традицији, али са изузетним слухом за вредности савременог света, шеик Калифа је своју земљу сврстао у једну од највећих сила региона, подигавши је на трон модерних и снажних држава света.

Његово величанство шеик Калифа је управо највишим људским вредностима посветио цео живот, водећи свој народ сигурном и мудром руком ка свеобухватном напретку и добробити, неуморно радећи и у најтежим временима, чиме је стекао огроман углед и бројне пријатеље и на глобалном нивоу.

Изражавам најдубље саучешће породици и сународницима Његовог величанства.

Нека буду поносни и нека славе његов живот.
Нека му Бог подари рајска насеља и обилати благослов“, наводи се у саучешћу председника Вучића.