Да имамо више оваквих ствари

Најновије
Извор: Танјуг

У насељу Нересница, недалеко од Kучева, данас је свечано отворена пунионица газиране воде "Роса Хомоље", у присуству председника Србије Александра Вучића.

Извор: Танјуг

Председник је обишао фабрику, а запослени су му објаснили принцип рада, и указали на велики квалитет воде која се овде вади и пуни.

“Тајна” воде која се производи у погону “Роса Хомоље” је у великом проценту калцијума.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике пунионице газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

Једна од запослених као техничар обезбеђивања квалитета воде, пренела је Вучићу да у фабрици строго воде рачуна о високом квалитету воде која ће изаћи на тржиште.

“Богата је калцијумом, а један листа обезбеђује 30 одсто дневних потреба за калцијумом, запамтио сам”, констатовао је преседник уз осмех.

Чуо је и да је појединим радницима то први посао, и да су задовољни.

“Kада бисмо имали оваквих ствари више, за стотине села. Kада год узмете Kока колу, они улажу на сигуран начин”, рекао је Вучић.

Представник компаније рекао је председнику да су дуго тражили воду за газирање, и требало је неколико година да се нађе добар извор, што су на крају и успели на истоку Србије.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике пунионице газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

Вучић је констатовао да се мора пронаћи новац за канализациони прстен око Власине, што је око 16 милиона евра.

Роса Хомоље нови је члан Kока-Kола породице и на тржишту Србије доступна је од средине априла, а аквизиција ове фабрике завршена је крајем новембра месеца прошле године.

На овај начин домаће тржиште вода обогаћено је природном газираном водом, са обронака чистих хомољских планина.

У питању је вода високог квалитета и одличног минералног састава, са високим садржајем калцијума, која долази под познатим брендом Роса.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике пунионице газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

Овом иновацијом, Kока-Kола систем у Србији још једном показује да прати жеље потрошача, али и да, као доказани лидер, препознаје и креира трендове, доприносећи на тај начин развоју целог тржишта.

Поред председника Вучића, отварању су присуствовали и амбасадор САД Kристофер Хил, министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар задужен за недовољно развијене општине Новица Тончев, генерални директор Kока - Kоле ХБЦ Србија и Црна Гора Светослав Атанасов, као и генерални директор франшизе у компанији Kока-Kола Србија, Црна Гора и Северна Македонија Лука Сантандреа.

Посао за 60 људи, нада у бољу и другачију будућност Кучева

Председник Вучић поручио је да је инвестиција Кока коле у фабрику газиране воде "Роса Хомоље" у Нересници код Кучева пут да се задрже људи из Источне Србије да не одлазе у иностранство трбухом за крухом.

Председник Вучић је истакао да је срећан што присуствује отварању погона, јер је 60 људи ту нашло посао.

"То је 60 породица, то је још десетине људи који ће да довозе и одвозе робу, стотине породица које ће да имају прву, другу или трећу плату. То је нови живот за овај крај који смо својом неодговорношћу и непажњом, на жалост, у доброј мери у претходним деценијама угасили. Зато желим да као Феникс из пепела хомољска птица узлети, да људи из Кучева поново осете наду у бољу и другачију будућност, а ми ћемо им помоћи да тај сан досањају", рекао је председник Вучић на званичном отварању нове пунионице газиране воде Роса Хомоље у Нересници.

Пре пет месеци Кока кола је купила од једне приватне фирме породице Недељковић ову компанију и за само пет месеци организовали производњу у којој је сада 60 запослених, подсетио је председник Вучић.

"На Власини су, када су купили ''Росу'' имали 40 запослених сада их је 130. У читавом Кучеву и овом крају Србије све до Петровца не постоји кућа из које добар део породица није отишао у иностранство трбухом за крухом тражећи спасење за себе и своја покољења и ово је најбољи пут да нам се људи врате", рекао је председник Вучић.

Напоменуо је да је у лабораторији фабрике упознао Марију Александру која је родом из тог краја, али се после завршене школе у Београду вратила у родну Нересницу да ради.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике за пуњење газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

"То ми улива наду да је могуће да ћемо успети да за велики део људи који су одавде отишли у бели свет да раде, да направимо више радних места и да ће ти људи моћи да се врате тамо где припадају", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је оценио да где год да Кока кола дође људи имају сигуран посао, постоији сигуран профит, сигурна тржишта и квалитет.

"Кока кола је значајан извозник из наше земље и верујемо да ће повећавати број запослених у нашој земљи после тих 1.700 на 2.000, јер то је оно за шта живимо, што је за нас најважније. И баш онако како је Кока кола ушла у сваку америчку кућу исто тако ми желимо да у сваки крај Србије уђе Кока кола, јер бисмо тако ми били јачи наша економија напреднија и Србија напредовала брже", рекао је председник Вучић.

Подсетио је да је та компанија значајан спонзор Олимпијског комитета Србије да је помагала наше спортисте и да је зато добрим делом заслужна за њихове успехе.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике за пуњење газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

Председник Вучић је нагласио да Кока кола помаже и манифестацију "Спортске игре младих" која спаја младе људе у региону, мења садашњост и доноси другачију будућност.

"Заиста је Кока кола ненадмашна у свом послу, а за нас је страшно важно да привлачимо инвеститоре на исток Србије. И за мене је страховито важно и да кажем људима из Кучева да завршавамо водовод до Волује од 14 километара, али нам остаје да урадимо пут Кучево-Петровац, остаје нам Турија-Тумане, остаје нам још много тога по селима кучевског краја и то нису мале паре. То без седам-осам милиона не може, а цео буџет Општине Кучево је мањи од пет милиона евра", рекао је председник Вучић и додао да је само инвестиција у нову фабрику воде већа од кучевачког буџета.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике за пуњење газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

Навео је да је београдски буџет готово 300 пута већи од тога, што значи да се мора више новца улагати у Кучево.

"Зато радимо канализацију и то је оно што ће да промени живот људи овде у Кучеву и наравно још инвестиција, јер без тога нећемо видети повратак људи овде и нећемо видети још младих људи који своју будућност виде у Хомољу и кучевском крају", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је скренуо пажњу и да се већом искоришћеношћу термалних вода много тога може урадити и да се од Ждрела до Кучева направе најбољи извори и најбољи туризам.

"За то нам је потребна велика туристичка инфраструктура, много новца, али верујем да када се ова криза мало умори можемо да се посветимо томе и наћи ћемо довољно новца. У првом кварталу смо имали стопу раста до 4,3 одсто у дугом верујемо да ће бити 3,7 тако да имаћемо опет простора за нова улагања, као и за повећање плата и пензија", нагласио је председник Вучић.

Оценио је да је чувени Кока колин Деда Мраз, синоним за породичне вредности и срећу људи, је донео људима у Кучеву нова радна места, Србији пореске приходе, а Кока коли профит.

Председник Србије Александар Вучић у Кучеву на церемонији отварања фабрике за пуњење газиране воде "Роса Хомоље".
Извор: Танјуг

"Не морају они да дају више локалној самоуправи. Исплаћују плате, плаћају порез држави и ми извозимо. Тиме снаже српску привреду и дају нам прилику да ми можемо да уложимо новац у све у локалу и региону. Немојте да тражите додатни новац од њих, ми хоћемо да они остану овде, зато што имају јасно прописане услове и нико им не тражи више од онога што је обавеза у свакој држави света да бисмо могли да покажемо да смо добри домаћини и да привучемо нове инвеститоре", нагласио је председник Вучић.

Рекао је да ће убрзо бити поправљен мост у Нересници, да би могао да издржи камионе који ће одвозити робу из фабрике "Роса Хомоље".

Остале вести