Хвала Новаку што је свуда Србију представљао часно и храбро

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић угостио је данас најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којем је захвалио што је свуда Србију представљао часно и храбро.

Извор: Александар Вучић

Председник Александар Вучић угостио је данас најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којем је захвалио што је свуда Србију представљао часно и храбро и указао да никада ниједан гост у Председништву, осим Новака, није изазвао толико интересовање медија, ни запослених на Андрићевом венцу, што значи, како је рекао, да је "неко посебан и већи од свих нас данас ту".

Извор: Александар Вучић

 Ђоковић је захвалио председнику на гостопримству, али пре свега на подршци коју су му Вучић, али и цела држава, пружили током догађаја у Аустралији, чије му власти нису дозволиле улазак у земљу, па ни учешће на првом гренд слему сезоне, Отвореном првенству Аустралије.

“Осетио сам потребу да вам се захвалим на подршци коју сте ми пружили, као и све државне институције, за време немилих догађаја у Аустралији. Иако сам био сам у притвору, суочен са много и проблема и изазова, нисам се осећао усамљено, јер сам имао подршку породице, блиских људи, пријатеља, али и читавог српског народа, добронамерних људи из региона и света, који су покушали да ми олакшају ситуацију”, рекао је Ђоковић.

Истакао је да сам председник, као и држава нису имали обавезу да му пруже подршку какву су пружили, нити се то подразумева, али се поштује, цени и не заборавља.

“Заузели сте се и стали иза мене и себе ставили у компромитовану политичку позицију, у оквиру међународних односа, и зато сам изузетно захвалан. То ћу памтити”, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света је истакао да ће његов однос према српском народу јачати из дана у дан.

Председник му је пожелео добродошлицу и констатовао да никада није видео толико новинара у Председништву.

“Никада се није догодило да у Председништву имамо толико људи у згради, да су све секретарице, сви из књиговодства, сви кувари и куварице, домари, дошли, јер су желели да виде Новака. Ко год да је долазио, а примио сам све државнике света, од данашњег америчког председника Џозефа Бајдена, преко Владимира Путина, и Си Ђинпинга, никада овако нешто нисам видео“, рекао је Вучић.

Он је казао да су се даме посебно дотеривале, а то све показује да је неко посебан и много већи дошао.

"Хвала што сте овде и показујете поштовање према својој Србији, што сте уз свој народ и земљу“, рекао је Вучић и захвалио Ђоковићу што је прославио нашу земљу.

Председник Александар Вучић угостио је данас најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којем је захвалио што је свуда Србију представљао часно и храбро.
Извор: Танјуг

Поновио је да, никада, а десет година је на различитим функцијама, није видео толики број људи да су дошли на догађај, што, констатовао је, говори колика је звезда Ђоковић и колико представља грађанима Србије.

"Хвала што сте се часно, храбро и на најлепши начин представљали нашу земљу и што ћете то чинити у будућности. Хвала и за велику борбу коју сте водили у Аустралији“, рекао је он.

Вучић је пренео да се са Ђоковићем чуо чим је сазнао за проблеме у Аустралији и рекао му „враћај се назад, шта ћеш тамо“.

"А онда сам видео колико је упоран, колико је желео да игра, да се на спортском пољу бори, да на спортском плану покаже колико је спреман да се избори не само за себе, већ своју земљу и покаже да је бољи од других“, објаснио је он.

Вучић је казао да је, када је Медведев после финала рекао да су „убили дечака у њему“, неки покушали да убију многе дечаке и девојчице у овој земљи, и изразио уверење да ће њихова срца још снажније да куцају за Србију и да су разумели шта оваква борба значи.

Неко посебан и већи од нас је данас овде
Извор: Танјуг

Рекао је да у финалу у Србији грађани нису знали за кога да навијају, да ли за Надала или Медведева, јер би победом Медведев могао претећи Ђоковића.

Вучић је изразио уверење да ће Ђоковић претећи Надала и Федерера на спортском пплану.

"Осим личног успеха који сви желимо и у који верујемо једнако колико и ви, желим да замолим, а спремни смо да као држава помогнемо, ауторитетом, угледом и радом, допринесемо развоју тениског спорта у земљи, да имамо у будућности неке нове клинце који могу да се боре за нашу тробојку, грб, земљу. Ми смо спремни да помогнемо да организујете што више турнира. Имамо више финансијских могућности да тако нешто и остваримо“, поручио је Вучић.

Ђоковић је последње две недеље провео у Београду, али и Црној Гори, откако се вратио из Аустралије, а до састанка са председником није се званично оглашавао у медијима.

Зато је медије замолио за још мало стрпљења, јер ће се, каже, у наредних седам до 10 дана обратити јавности, са детаљима догађаја у Аустралији.

На његове речи се надовезао председник Вучић, поруком:

“Победиће их све, и на Ролан Гаросу, и на Вимблдону, и на УС опену. То ја предвиђам”.

Остале вести