Ђоковић може уздигнуте главе да се врати у Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су аустралијске власти унизиле себе малтретирањем Новака Ђоковића и да Ђоковић може да се врати уздигнуте главе у своју земљу.

Вучић је казао да је разговарао са Ђоковићем после одлуке, да га је ободрио и рекао му да једва чекамо да га видимо у Србији, да се врати у своју земљу, да дође тамо где је увек добродошао.

"Они који мисле да су истерали неке принципе показали су да немају принципе. Малтретирали су једног тенисера 10 дана да би му уручили одлуку за коју су знали од првог дана да ће је уручити“, нагласио је он.

Вучић је указао да су рекли од почетка да могу ући само вакцинисани не би било проблема, а овако су оставили могућност за лекарске изузетке, у складу с којим је Ђоковић дошао и урадио све што је требало.

"Онда је кренуло шиканирање, лов на вештице против једне особе и земље. На Новаку су желели да покажу како функционише светски поредак и како могу да ураде против свакога“, подвукао је он.

Вучић је рекао да се у бесмисленом судском процесу могло видети колико тужиоц лаже.

"Рекао је како је у Србији испод 50 одсто вакцинисаност. Прво немојте да лажете, званично је вакцинисано 58 одсто, што је више од 62 одсто имајући у виду реални број људи који живи у Србији. У Србији је стопа вакцинисаности већа него у многим земљама ЕУ, посебно у окружење као што су Бугарска, Румунија, Словачка, чак и Естонија. Био је то бесмислени аргумент, али у Орвеловским представама све је могуће“, нагласио је он.

Вучић је казао да ће Србија, већ у марту, аустралијске спортисте дочекати на другачији, неупоредиво бољи начин.

"Нећемо зарад избора да се иживљавамо над њима, да показујемо силу. Они долазе на атлетско првенство и показаћемо да смо бољи од аустралијске владе. Хвала народу Аустралије за који сам сигуран да воле српски народ онолико колико и ми њих“, рекао је он.

Ђоковића третирају као серијског убицу

Председник Србије Александар Вучић данас је изјавио да је аустралијска влада "мучила" Новака Ђоковића и да је он "третиран као серијски убица".

Вучић је за ББЦ рекао и да је данашња одлука могла да буде донета и пре 10 дана, и додао да нема сумње да би Ђоковић био третиран "потпуно другачије" да није из Србије.

"Он је дошао у Аустралију уз медицинско изузеће, а онда га малтретирате десет дана. Зашто сте то урадили? Је ли то лов на вештице према њему? То је нешто што нико не може да разуме", казао је председник Вучић.

Он је додао да верује да Новак није тиме понижен.

"Они који су понижени су људи који су организовали овај процес лова на вештице", поручио је председник Вучић.

Најбољи тенисер света изгубио је спор пред Федералним судом Аустралије, ускраћена му је виза и у најкраћем року мора да напусти земљу, саопштено је данас после вишесатног судског процеса.

Остале вести