На једном месту види се колико је Србија напредовала

Најновије
Извор: Танјуг

На једном месту, у Београду на води најбоље се види колико је Србија напредовала и променила се, поручио је данас председник Александар Вучић, након обиласка завршних радова на згради “BW Terraces”, додајући да се пројектом “Београд на води” запуштени део града претворио у простор за дивљење.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је рекао да је “Београд на води” највероватније највеће градилиште у овом делу Европе, на којем се полако ствари приводе крају.

“Данас смо у једној, споља најлепше изграђеној згради, мада је то ствар укуса. Важно је да се спољни део фасаде Kуле Београд завршава, верујем да ће пре краја године, осим самог врха куле, све бити завршено”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку завршних радова на изградњи зграде "BW Terraces".
Извор: Танјуг

Додао је да је Kула Београд већ припремљена за све мултимедијалне садржаје, што ће, каже, бити атракција за Београђане, све грађане Србије, али и све туристе који долазе у нашу земљу.

“На једном малом месту најбоље се види колико је земља напредовала и променила се за седам година”, поручио је Вучић.

Kако је рекао, од бара, жабокречине, нелегалних барака пред рушењем, направљен је простор који је за дивљење, најелитнији у Србији, и изазива све већу пажњу, са најлепшим шеталиштем, парковима, највећим шопинг центрум у овом делу Европе.

“Направили смо садржај који привлачи људе широм региона, јер смо веровали у снове, и када смо обећавали грађанима нешто, држали смо се тога, урадили све што смо обећали. Kаснили смо мало, нема сумње да смо направили и неку грешку, али на крају резултат је фасцинантан - дивне зграде , читав један нови град у граду”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку завршних радова на изградњи зграде "BW Terraces".
Извор: Танјуг

Захвалио је партнеру из УАЕ Мухамеду Алабару, без којег, каже, пројекат не би могао да буде реализован, као и шеику Мухамеду, али и људима из Града Београда, који су увек били велика помоћ и подршка.

“Успели смо све да изгурамо јер смо имали довољно снаге да се супротставимо свима који су то спречавали, покушавали да спрече по сваку цену. Зато што су нам снови и оно што ће да буде записано у историји, били важнији од дневне политике и таквих реакција, и на то сам поносан”, рекао је Вучић.

Позвао је све да за Нову годину посете Београд на води, да виде како ће то изгледати, а изгледаће, каже спектакуларно - оно што имају Дубаи или велики светски центри, имаће и Србија.