Вучић обишао радове на мосту на Сави код Шапца

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на мосту на Сави, код Шапца, а на путу за Горње Недељице где ће у 15.00 часовa разговарати са грађанима.

"Ми ћемо ићи преко овог моста већ крајем следеће године", рекао је Вучић у разговору са радницима на мосту и констатовао да су само два радника из Србије.

"Мислим да дивно изгледа. Невероватан напредак, били смо пре шест месеци, пре тога пре годину дана. Невероватан напредак, буквално. Ми ћемо ићи преко овог моста већ крајем следеће године. Налазимо се на мосту преко Саве, на два километра је главни мост, где су батинаши тукли људе пре седам дана и хвалили се тиме", рекао је Вучић.

Aуто-пут Рума-Шабац отварамо до половине 2023.

"Цео ауто-пут Рума-Шабац требало би да отворимо до половине 2023. године", изјавио је данас председник Србије Александар Вучић приликом обиласка радова на мосту на Сави код Шапца.

Вучић је рекао да је приметан невероватан напредак у односу на пре шест месеци и на пре годину дана када је обилазио радове.

Он је поновио да ће се новим коридором од Шапца до Београда стизати за неких 40 или 45 минута ауто-путем.

"Овде градимо потпуно нови ауто-пут да бисмо заобишли села, и сада ће бити неупоредиво брже", рекао је Вучић.

Председник је рекао како се налазе на само  два километара од места где су пре седам дана "батинаши тукли људе и тиме се хвалили".

Указао је и да је све већи број странаца који раде, углавном Индијаца, Бангладешанаца и Турака, а у другим пословима и Филипинаца.

Оценио је да је нови ауто-пут за Срем и Мачву нешто невероватно, "друга димензија".

"Велика ствар за нашу земљу. Много пара, али добро раде Азербејџанци. Платили смо све из буџета и зато сам поносан, то показује снагу Србије. Срце трепери, милина када видите како се гради у нашој земљи све што није рађено годинама", рекао је Вучић, који је овом приликом разговарао са радницима о њиховом статусу и правима.

Раније је најављено да ће ауто-пут Рума-Шабац бити завршен до октобра 2023. године, а Шабац-Лозница до краја октобра 2024. године.

Нови мост преко Саве код Шапца је најважнији и најзахтевнији објекат на траси будућег ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

Нови мост преко Саве код Шапца биће дуг укупно 1,3 километра (са тзв. навозним рампама) и представља једну од три деонице овог пројекта.

Цео пројекат Рума-Шабац-Лозница вредан је 467,5 милиона евра, а укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице је 77 км.

Овај пут важан је не само за овај крај, за близу 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, које директно повезује.

Овај пут је и најкраћа веза између Београда и Новог сада са БиХ и Републиком Српском преко граничног прелаза Бадовинци (Павловића ћуприја) и даље према Бијељини или прелаза Трбушница код Лознице.

На ауто-пут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница (77 км) надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму (45,4 км), што ће чинити укупно 122,4 км нове саобраћајнице.

Остале вести