Kонтинентал ће учествовати са више од 2% у БДП-у Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Kаћу, на свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније Kонтинентал аутомотив Србија, да ће немачки Kонтинентал бити страна компанија са највећим доприносом БДП-у Србије од преко два одсто, као и да ће те фабрике пуно значити за економски развоj.

Извор: ТВ Пинк

"Ово ће бити највећа и најзначајнија фабрика у Србији и највећи извозник из Србије, као и компанија са највећим доприносом БДП - у Србије, и биће завршена за мање од годину дана", рекао је Вучић током обиласка нова фабрике са представницима Kонтинентала.

Kазао је да ће ту бити запослено најмање између 600 и 700 људи, али да је значајније колика вредност ће се ту стварати и излазити из те фабрике, пошто ће електрични аутомобили имати, на пример, дисплеје који се ту праве.

Вучић са представницима Континентала
Извор: Танјуг

Вучић је рекао да је замолио представнике Kонтинентала да следећу фабрику отворе у Нишу и да они то још не могу да потврде.

Председник је изразио очекивање да би таква одлука могла да буде донета у наредних годину дана, што би био огроман успех, не само за Ниш већ и квантни скок за целу Србију.

"Нови Сад ће да има огромне користи, много више новца у буџету, јер ако дођу до вредности од милијарду евра, то је два одсто БДП-а, а ако достигну две милијарде, што ја и очекујем, онда и дупло већи допринос спрском БДП-у. Ово је фантастично место, као и будућности за Србију", истакао је Вучић.

Kаже да су такве инвестиције и фабрике оно што је најважније за нашу земљу.

Вучић је рекао ће друга фабрика Kонтинентала почети да ради већ у септембру 2022-е године, али да ће им бити потребно неколико година да достигну пун капацитет производње.

Додао је да ће ту радити доста наших инжењера који ће имати високе плате.

Такође, приметио је да су Немци у кругу фабрике окачили српске заставе и ставили немачку јелку.

Радови на другој фабрици почели су у јуну ове године, а планирано је да објекат буде завршен до септембра 2022-е године.

Зграда нове фабрике имаће више од 30.000 квадратних метара производног и канцеларијског простора и биће једна од највећих Kонтонненталових фабрика у свету.

Ова компанија је у марту ове године отворила први производни погон у Индустријској зони Нови Сад Север 4 у којој је већ почела производња напредних и сложених електронских система за аутомобилску индустрију.

Остале вести