Повеља почасног грађанина повећава одговорност

Најновије
Извор: Танјуг

Председнику Србије Александру Вучићу данас је додељено звање Почасног грађанина Јагодине, а он је том приликом на свечаној седници Скупштине тог града казао да је то признање за њега важно и да представља додатну одговорност да настави да ради како би грађанима у Србији, Поморављу и Јагодини било још боље.

Извор: ТВ Пинк

"Ово ми је још један показатељ понизности коју морам да покажем према вама, грађанима, јер постоје људи који виде колико радите, али то значи и да ћемо морати много тога да урадимо овде у Поморављу и централној Србији", казао је Вучић.

Вучић је навео да је у Јагодини просечна плата порасла са 302 евра на 440, али да је то и даље испод републичког просека.

Kако је навео, за то није криво градско руководство, већ просечна плата у Београду која је изнад 700 евра и Новог Сада где је изнад 600 евра.

"Зато наш посао мора да буде наставак улагања у Београд, север Србије, али и у централну Србију", казао је Вучић и подсетио да је незапосленост у Србији сада испод 10 одсто.

Kако је навео, у Јагодини да би се изборили са незапосленошћу тражили су инвеститоре који су запошљавали велики број радника, међутим нису давали велике плате.

"Сада ћемо радити да доведемо немачког или јапанског инвеститора који ће бити капитални, који ће давати веће плате, али и остати дужи временски период", казао је председник.

Председнику Србије Александру Вучићу данас је додељено звање Почасног грађанина Јагодине, а он је том приликом на свечаној седници Скупштине тог града казао да је то признање за њега важно и да представља додатну одговорност да настави да ради како би грађанима у Србији, Поморављу и Јагодини било још боље.
Извор: Танјуг

Истакао је да ће држава уложити 680 милиона динара у водоснабдевање на читавој територији града Јагодине, али и 20,5 милиона евра за изградњу фабрике за пречишћавање вода, канализацију.

Болница у Јагодини ће почетком децембра добити 64-слајсни скенер у вредности од 36 милиона динара, а ићи ће се и на реконструкцију болнице, казао је Вучић додајући да то неће коштати мање од 20, 30 милиона евра.

"Реч је о огромним инфраструктурним улагањима у Јагодину, то је више од 50, 60 милиона евра, договорили смо и да значајно убрзамо асфалтирање улица у Јагодини и још неколико села, то ћете видети у наредним недељама, месецима", казао је Вучић.

Свечана седница Скупштине града Јагодине одржава се поводом ослобођења тог града од фашизма у Другом светском рату, а повеље почасног грађана добило је још 53 добитника, од којих су 20 здравствених радника, 18 ђака, седам спортиста и шест заслужних појединаца.

Обраћајући се ђацима који су добили повељу и новчану награду од 50.000 динара, Вучић им је поручио да су награду добили зато што су успешни, вредни и марљиви.

Ипак, додао је, ма колико година да имају, више немају право на неодговорност.

"Поставите себи високо лествице, сањајте велике снове, учите стране језике, специјализујте се, тако ћете на боље мењати Јагодину и Србију. Ништа вам неће помоћи сем рада", поручио им је Вучић.

Подсетио је да када је постао премијер Србије требало је тешке мере предузимати и нико га, осим његових родитеља, није подржавао у томе.

"Али, људи су знали да нико није луд, после седам година ми смо први пут по висини плате први у региону. Ми својим рукама, знањем, марљивошћу можемо да стижемо оне који добијају много више новца од нас. Без обзира на све тешкоће успевали смо да подижемо земљу, али то можемо само ако сте ви марљиви и радите и борите се за своју Србију", казао је председник.

Вучић је поручио одликованим ђацима и да није најснажнији онај који никада није пао, већ онај који је много пута пао и сваки пут устао.

Остале вести