Србија данас промовише мултилатерализам

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поставио је данас на Инстаграм профилу видео снимак модерног српског оружја уз поруку да Србија данас промовише мултилатерализам.

Извор: Александар Вучић

"Наши дипломатски напори верујем да су препознати у целом свету у покушају да промовишемо мир и стабилност. Зато је српска држава кроз све фазе свог трајања била позната по одбрамбеној индустрији. У свету интереса нема милостиње за слабе. У свету интереса постоји поштовање за оне који су снажни и зато је важно да развијамо нашу одбрамбену индустрију да бисмо могли да управо чувамо мир и стабилност, да не бисмо могли да будемо понижавани и да не бисмо могли да будемо угрожавани", поручио је Вучић.

Он је додао да је Србија много напредовала на одбрамбеном плану.

"Људи не примећују шта је то што смо урадили у претходном периоду за нашу земљу. Колико смо напредовали, колико нових фабрика одбрамбене индустрије имамо, колико нових производа имамо. Успели смо да војску и војну индустрију у претходних неколико година ставимо на пиједестал народног поверења који им, не само због историјских заслуга, свакако припада. Много тога се мења и идемо у корак са светом", навео је председник Србије.

Остале вести