Стратешко партнерство са Азербејџаном

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Азербејџан Џејхуна Бајрамова и изразио посебно задовољство што је Србија, заједно са Азербејџаном, као председавајућим Покрета несврстаних земаља, организовала у Београду обележавање важног јубилеја - 60. годишњице оснивања Покрета.

Министар Бајрамов је пренео поздраве председника Алијева и рекао да Азербејџан веома цени ангажовање Србије у заједничком организовању веома успешне конференције по највишим стандардима и то у отежаним условима због пандемије. 

Председник Вучић је, узвративши поздраве, изразио наду да ће председник Алијев ускоро посетити нашу земљу и рекао да Србија придаје посебан значај стратешком партнерству са Азербејџаном.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Азербејџан Џејхуна Бајрамова.
Извор: Танјуг

Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду потребно да заједнички радимо на снажењу економске и сваке друге сарадње и истакли важност споразума о безвизном режиму за успостављање веза између двеју земаља.

Председник Вучић је, такође, рекао да две земље повезује и опредељење за чврсто поштовање међународног права и, с тим у вези, изразио захвалност Азербејџану за поштовање територијалног интегритета и суверитета Србије. Министар Бајрамов је поновио да је став Азербејџана по том питању чврст и доследан.

Остале вести