"NCR" један од највећих послодаваца, сачували 5.000 људи

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас, на отварању "NCR" кампуса на Новом Београду, да је та компанија највећи амерички послодавац у Србији, и један од највећих укупно гледано, која ће ускоро запослити свих 5.000 људи, које смо, на тај начин, сачували у земљи.

Извор: Пинк

Вучић је у свом обраћању истакао да су доласку "NCR" и изградњи велелепне зграде, у којој, што је и значајније, раде људи чији је просек година тридесет две, претходили бројни састанци, разговори у које је уложено много труда и енергије.

Посебно је апострофирао заслуге Марије Живановић Смит из компаније "NCR", Српкињу удату за Американца, која је, каже, дала све од себе, уложила огромну енергију и труд да би се дошло до овога што имамо данас.

"А, дошли смо не само до велелепне зграде, иако је прелепа, већ до готово броја од 5.000 људи који раде у згради. Они су суштина свега", поручио је Вучић.

Захвалио је партнерима из САД што су препознали Србију као добро место за своју компанију, као и америчком амбасадору Ентонију Годфрију, чије лепе речи о Србије значе и позив другим компанијама да дођу у нашу земљу.

Вучић је рекао и да је држава значајно финансијски помогла "NCR"-у, али је изнео и податак, у одговор на критике због те помоћи, да је држава до сада само од радних пореза и доприноса, добила пет пута више од онога што је дато у кешу.

"То је велика ствар и показује да је то била добра, мудра одлука", рекао је Вучић.

Председник је указао да у "NCR" раде људи који виде да Србија има шансу да сустиже и смањи разлику у односу на најразвијенији део света.

"Од 5.000 људи овде, можда би 1.000 остало, а 4.000 њих би отишло. То су људи везани за софтверске технологије... Ја појма немам шта ви овде радите иако су ми 20 пута објаснили. Али, разумео сам оно што је важно да је тих 5.000 младих остало у земљи. Они имају будућност, могу да размишљају да ли и колико деце ће да имају, да планирају будућност у земљи. То је најважније", рекао је Вучић.

Он је пренео да је "NCR" највећи амерички послодавац у Србији, а један од највећих уопште.

"Ово је велики дан и велика ствар за нас. Не отварамо сваки дан, ни сваке године фабрике за 5.000 људи, а камоли овакве иновативне центре", рекао је Вучић.

Укупна вредност инвестиције је већа од 100 милиона долара.

У компанији већ ради 4.200 људи, још 200 њих по уговору, док је у плану запошљавање још 600 људи.

Камен темељац за кампус положен је у мају 2019. године.

Са својим софтвером, хардвером и лепезом услуга, "NCR" омогућава скоро 550 милиона трансакција дневно, у виду малопродаје, финансија, путовања, угоститељства и телекомуникације.

Централа компаније, основане 1884. године, је у савезној америчкој држави Џорџији.

Преокретнут тренд, смањује се број новооболелих

Коначно смо успели да преокренемо тренд повећања броја новооболелих од корона вируса, истакао је данас председник Србије Александар Вучић указујући да је ово друго јутро да имамо смањење броја новооболелих.

"То нико није приметио јер мешају ствари. Мора увек да се пореди понедељак са понедељком, не са другим даном. Имамо два дана спуштање процента и у апсолутним бројкама“, нагласио је он на отварању "NCR" кампуса.

Према његовим речима то ће да траје још извесно време.

Казао је да је преокрет тренда добра вест за привреду.

Пренео је да је Србија у преговорима са Фајзером око куповине њиховог лека против корона вируса.

"Набавили смо већ одређене количине једног лека против короне који има огромну успешност у заштити људи од короне“, рекао је он.

Остале вести