Вучић о значају трговинске сарадње Србије и Немачке

Вучић
Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Александар Вучић данас је, после билатералне посете немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији, још једном указао на значај економске сарадње између Србије и Немачке.

У видео снимку, објављеном на инстаграм профилу "avucic", Вучић је уз кадрове са отварања немачких компанија у Србији, попут ЗФ-а у Панчеву, Леонија у Kраљеву и МТУ-а у Новој Пазови, подсетио на важне инвестиције из те земље у Србији.

"Kада сам постао председник владе 2014. године, свега 17.000 људи у Србији радило је у немачким предузећима, данас 72.684 човека ради у немачким компанијама", написао је Вучић уз снимак.

Истакао је и да је Немачка највећи спољнотрговински партнер Србије.

"Три пута смо увећали своју спољнотрговинску размену са Немачком, а више од та три пута увећали свој извоз, опет захваљујући немачким компанијама. Тако да за наш успешан економски развој дугујемо велику захвалност и Немачкој, наравно влади канцеларке Меркел, и због стварања услова и због тога што су увек подржавали улагања у Западни Балкан и што им није сметало да се ми, као и инвестициони регион, а не само као тржиште, позиционирамо на европском тлу", поручио је Вучић.

Остале вести