Нова возила за лакши превоз вакцина - вакцинишите се

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић захвалио је данас Европској унији на помоћи Србији у борби против пандемије корона вируса, те на донацији 26 возила за превоз вакцина, истичући да је тиме решен проблем бржег допремања вакцина широм Србије.

Вучић је још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, и тиме заштите себе и своје ближње.

"Важно је, важно да умемо да кажемо хвала. Да не потцењујемо, већ да покажемо изузетно поштовање за ЕУ на свему што су учинили. На ранијих 20 амбулантних возила које смо добили на поклон од ЕУ, на 200 запослених у здравству које плаћа ЕУ, што значајно помаже нашем систему, до ових 26 возила за 24 општине", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жофре.
Извор: Танјуг

Сада, истиче, када је важно да се пошаљу вакцине било где широм Србије, неће више бити потребно да се позајмљују возила, већ ће се у специјализованим возилима стизати до сваког места у Србији.

Председник Србије Александар Вучић са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жофре.
Извор: Танјуг

"Тиме смо решили значајан проблем у дистрибуцији вакцина", нагласио је председник Србије.

Додао је да је донација вредна више од 600.000 евра, да је реч о новцу туђих пореских обвезника, због чега смо додатно захвални ЕУ.

Председник Србије Александар Вучић са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жофре.
Извор: Танјуг

Вучић је позвао грађане да се вакцинишу, јер нема снажнијег оружја против пандемије корона вируса.

"Правимо, израђујемо једну вакцину, правићемо другу. Вакцине ће се временом мењати. Вакцинишите се, јер невакцинацијом угрожавамо здравље свих других, а то је од пресудног значаја за наш напредак, за развој економије", рекао је Вучић.

Људи који се не вакцинишу, каже, иако на то имају право, немају право да угрожавају друге.

"Имамо четири вакцине, имаћемо за месец дана још једну, пету. Ако хоћете још неку, шесту, кажите, набавићемо, само - дајте, вакцинишите се", поручио је Вучић.

Верује, каже, да можемо заједно да победимо корону, али само ако сви предузму кораке озбиљности и одговорности уместо ниподаштавања болести, која, додаје, ничему не води.

"Хвала још једном ЕУ, на помоћи у борби против пандемије, и свеукупној подршци Србији. Онолико колико можемо, очувањем мира и стабилности, брзим економским развојем, да помогнемо убрзаном развоју континента, учинићемо", рекао је Вучић.

Остале вести