Војска Србије гарант мира и стабилности, долазе најбољи

Најновије
Извор: printscreen

Председник Александар Вучић поручио је данас, на промоцији најмлађих официра Војске Србије, да је пред нашом земљом много изазова, али да је уверен да ћемо сачувати мир и стабилност, а управо је Војска Србије гарант тог мира и стабилности.

Извор: РТВ Пинк

"Без вас, официра, војска не би могла да постоји. Можемо да купимо било шта, оружје, опрему, али ви чините војску, ваша снага, срце и љубав према отаџбини. Сигуран сам да ћете увек на најчаснији начин обављати свој посао, да увек будете на услузи народу и грађанима", поручио им је председник на свечаности испред Дома Народне скупштине.


Вучић је истакао да је српска војска данас много снажнија него пре неколико година и деценија, са много више, неупоредиво модернијег оружја и оруђа, које купујемо више него икада, али и сами правимо у својим фабрикама.

Vojska Srbije garant mira i stabilnosti.
Извор: Танјуг

"И то чинимо не зато што желимо сукобе и ратове, већ зато што желимо да се они никада не догоде. Желимо да одвратимо сваког ко би помислио да изврши агресију на Србију", поручио је Вучић.

Он је констатовао да је много проблема последњих деценија било са регрутовањем војника и привлачењем људи у војску, пре свега, због ниских примања.

"Мислим да данас војску волимо највише, она је убедљиво најпопуларнија институција у Србији. Плате ћемо да повећавамо, живећете нешто лакше него они који су пре вас били у војсци", рекао је Вучић.

Vojska Srbije garant mira i stabilnosti,dolaze najbolji
Извор: Танјуг


Додао је да је одушевљен ониме што је чуо о најбољима у класи.

"Рекли су ми да су невероватни таленти. Да је Петар Илић, први у рангу, фантастичан таленат и да дуго нисмо имали таквог пилота који може да чува наше небо. Бескрајно сам срећан што добијамо такву децу, што најбољи долазе", рекао је Вучић.

Он је изразио уверење да ће такви, најбољи и најталентованији бирати војнички позив, јер нема часнијег, важнијег и вреднијег занимања него чувати своју земљу, штитити народ и слободу.

Vojska Srbije garant mira i stabilnosti,dolaze najbolji
Извор: Taнјуг


"То је највиша и најважнија вредност", нагласио је председник.

"Желим вам да будете вредни, марљиви, да сањате велике снове, да имате високе циљеве, да никада не прихватите равнодушност, учмалост, да увек желите више. Верујемо у вас, јер верујемо у нашу будућност. Желимо вам успех у будућности, да будете на понос својим породицама и целој Србији", поручио је председник Вучић.

Остале вести