Никад већа улагања у Kрагујевац

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да следе никад већа улагања у Kрагујевац, у различите инфраструктурне пројекте, наводећи да ће обилазницу око града у срцу Шумадије градити конзорцијум домаћих компанија.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Параћину, у вези са инвестицијама у Kрагујевцу, најавио да ће сутра посетити тај град.

Председник је подсетио да ће се у Kрагујевцу градити нова канализациона мрежа, која је најкомпликованија због разуђености и раштрканости града.

Вучић најавио улагања у Крагујевац
Извор: Танјуг

"Више ћемо да издвојимо за Kрагујевац, него у Ниш и Нови Сад, иако су дупло већи, посебно Нови Сад. У Kрагујевцу, који је раштркан, где год се окренете, разграната је мрежа, то је чак 650 километара канализационе мреже које треба да градимо", рекао је Вучић.

Kако је рекао, када се већ гради фекална, мора се изградити и кишна канализација, што се подразумева, како град "не би пливао у води када падне киша".

"То није урађено 70 година, сад ћемо да урадимо како треба", рекао је Вучић.

Такође, навео је да се ради обилазница око Kрагујевца, о чему ће сутра, током посете, детаљније говорити.

"То је ''брдо пара'', 155 милиона евра, ће да кошта обилазница око Kрагујевца. Градиће је конзорцијум српских компанија, такав је договор, око 10 српских фирми. Нисмо хтели да пуштамо да странци учествује у томе, већ да понудимо српским компанијама", рекао је Вучић.

Додао је да ће се тиме значајно растеретити град.

"Никада таква улагања нису била", подвукао је председник Србије.

Онда, каже, остаје да се размотри питање "Застава оружја", чиме се већ баве стручњаци.

"Оружари и радници у ауто индустрији су богатство и морамо то да искористимо. Суочићемо се са тим и урадићемо све најбоље за Kрагујевац", рекао је Вучић.

Kада се град буде спојио са свим путевима, постаће центар не само Шумадије, већ и целе Србије, као што је Ниш центар свих балканских рута, додао је Вучић.

Држава напредује па побеђује и Телеком

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је борба за права преноса Премијер лиге била права тржишна утакмица у којој је Телеком победио и додао да Телеком сигурно неће добити додатне субвенције за пренос енглеске лиге.

Вучић је, на питање на шта би потрошио 600 милиона евра - на телевизијска права за енглеску лигу или нешто корисно за грађане, казао да се некима све врти око 600 милиона, онима који су, каже, крали секунде од РТС па себи ставили паре у џепове, и тада нису питали како те паре потрошити.

Истакао је да је фирма из Луксембурга више новца понудила у првом кругу, али је Телеком победио у другом кругу.

“Што се љутите на конкуренцију? Зато што држава неће да пропадне, што не можете да купите запослене Телекома да државна имовина буде уништена, а расте капитал некима“, упитао је он.

Вучић је рекао да би се питао одакле неком приватнику толике паре и констатовао да је добро да грађани могу да гледају Премијер лигу.

“Сада ће да гледају Премијер лигу, шпанску, француску лигу. Држава напредује па побеђује и Телеком. Немамо ништа против да приватници напредују, али понегде где државе има удео она жели да се такмичи“, објаснио је он.

Новинару Н1, који је поставио питање, поручио је да они имају белоруску и украјинску лигу.

“Најважније је да Телеком може да функционише добро. Немам појма да ли су платили толико или не. Знам само да су у првом кругу они платили више, да је била минимална разлика, и зато је био и други круг у којем је победио Телеком“, објаснио је он.

Вучић је казао да се насмејао на наслове које је видео где га оптужују за заверу, додавши иронично да је седео са власницима енглеских прволигаша и да су договарали ту "светску заверу" како да победе Шолака и Ђиласа да не могу да емитују Премијер лигу.

“Завера је успела, Србија иде напред и важно је да већи број људи може да гледа Премијер лигу, да се Телеком више не урушава и уништава. Могли смо Телеком да закључамо да се наставило оно што се радило пре две године. Тада би рекли зашто сте уништили Телеком, а сада зашто се такмичи“, констатовао је он.

Вучић је оценио да људи из Телекома виде своју рачуницу, и да сасвим сигурно неће добити додатне субвенције за пренос Премијер лиге.

Нашалио се, на додатно питање на ову тему, да је он тај који одлучује и ко ће да буде првак Премијер лиге.

“Не може Сити да узме титулу поново, време је да то буде неко из Лондона, а Челзи тешко“, оценио је он.

Нећу дозволити тајкунима да опет разоре земљу

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да неће дозволити тајкунима, који би хтели да приграбе све, да поново разоре земљу као што су то пре радили.

Вучић је одговарајући на питања новинара у Сисевцу код Параћина рекао да разуме да медији које држе тајкуни желе да прикажу све негативно и да држава не постоји, као и да државни или полудржавни капитал буде уништен, како би могли тајкуни да наставе да распродају земљу.

"Држава неће бити уништена, то је моја политика, док сам председник Србије. Нећу да дозволим тајкунима да разоре Србију, зато што их никада није интересовала. Има и добрих тајкуна, али и оних којима је једини циљ да они узму све, а да народу и држави не остане ништа", навео је Вучић.

Председник истиче да не могу тајкуни све да приграбе, а да држава и народ немају ништа.

"То је давно завршена прича, још 2012. године, која се неће вратити. Србија се неће вратити у прошлост, већ иде у будућност", поручио је Вучић.

Остале вести