У тешким тренуцима се види ко вам је пријатељ

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика министра иностраних послова Руске Федерације Александра Грушка, са којим се сагласио да је свака посета руских званичника потврда високог степена међусобног разумевања и сведочанство добре српско-руске сарадње.

Председник Вучић је изразио наду да бисмо могли да договоримо посете високих руских званичника, укључујући и посету председника Путина. Заменик шефа руске дипломатије Грушко је, као најближи сарадник министра Лаврова, изнео уверавања о даљем унапређењу иначе блиске сарадње двеју земаља.

Осим о билатералним односима и будућим заједничким пројектима, председник Вучић и заменик шефа руске дипломатије Грушко разговарали су и о ситуацији у региону и, с тим у вези, о току дијалога Београда и Приштине. Председник Вучић је истакао да је српска делегација имала тежак дан у Бриселу, али је чврсто заступала државне и националне интересе борећи се за политички компромис. Он је и овом приликом захвалио на активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије у међународним форумима.

Председник Вучић је такође захвалио на помоћи Русије током пандемије КОВИД-19 и за испоруке вакцине Спутњик В, а посебно за заједничку производњу тих вакцина у Институту Торлак, чији је пробни рад званично покренуо са председником Путином.

Остале вести