Вучић и Абдрахманов о положају националних мањина у Србији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Високим комесаром ОЕБС за националне мањине Kаиратом Абдрахмановим, са којим је разговарао о положају националних мањина у нашој земљи.

Председник Вучић је изразио задовољство чињеницом да амбасадор Абдрахманов започиње своје активности посетом Србији, будући да таква посета има и подстицајан карактер.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i Abrahmanov o polozaju nacionalnih manjina u Srbiji
Извор: Танјуг

“Србија придаје изузетан значај институцији Високог комесара ОЕБС за националне мањине, са којом већ годинама остварује квалитетну сарадњу“, истакао је председник Вучић. Он је додао да остајемо посвећени заштити и континуираном унапређењу индивидуалних и колективних права припадника националних мањина, изневши успешне примере, али и питања у којима би сарадња са Високим комесаром и ОЕБС у целини могла да допринесе напретку.

Високи комесар Абдрахманов поздравио је напоре Србије и нагласио да бројни закони и тела која се баве овом облашћу управо указују на значај који актуелна Влада Србије придаје питању положаја националних мањина. Он је рекао да је Србија пример доброг дијалога са националним мањинама.

Остале вести