Вучић честитао припадницима Гарде 6. мај - Дан јединице

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је министру одбране Небојши Стефановићу и свим припадницима Гарде 6. мај – Дан јединице. У честитки се каже:

"Посебно ми је задовољство да у име читаве нације, свим припадницима Гарде честитам 6. мај - Дан јединице.

Настављајући традицију Српске Гвардије дугу 191 годину, вршите дужност са изузетном посвећеношћу и залагањем, оличавајући највише војне врлине.

Током постојања стекли сте и очували реноме најелитније јединице војске, дајући допринос успешном стварању модерне и функционалне војне организације.Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату са поносом носите гардијску униформу и додељена одликовања за заслуге и постигнуте резултате.

Доследним и ефикасним ангажовањем у извршавању постављених задатака и непрекидним сопственим усавршавањем, из године у годину, унапређујете посебно област војног протокола за потребе државног и војног руководства и тиме доприносите јачању угледа како Војске, тако и Републике Србије, при томе инспиришући и друге припаднике војске. Хвала вам на беспрекорном вршењу службе.

Сигуран да ћете као и до сада професионално извршавати постављене задатке, развијати оперативну способност своје јединице и остати понос нације, честитам вам празник“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести